Πώς να φτάσετε από το Fuengirola στο Γιβραλτάρ

Η επίσκεψη στη βρετανική αποικία μπορεί να είναι λίγο δύσκολη

Πολλοί επισκέπτες στην Costa del Sol της Ισπανίας επιθυμούν να κάνουν ένα διπλανό ταξίδι στο Γιβραλτάρ, την τελευταία αποικία στην Ευρώπη και πηγή μεγάλων προβλημάτων μεταξύ της Ισπανίας, η οποία θέλει το Γιβραλτάρ να είναι ισπανικά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θέλει επίσης να είναι ισπανικά. τοπικούς πολίτες του Γιβραλτάρ, που θέλουν να παραμείνουν Βρετανοί. Το Γιβραλτάρ είναι ένας μικρόκοσμος της βρετανικότητας στη νότια ακτή της Ισπανίας και αποτελεί συχνή στάση για τους επισκέπτες της Costa del Sol.

Μπορείτε να φτάσετε από το Fuengirola στο Γιβραλτάρ με τρεις τρόπους: με ένα αυτοκίνητο ενοικίασης, στο λεωφορείο και με περιήγηση με ξεναγό.

Θέματα με Μετάβαση στο Γιβραλτάρ

Η Βρετανία δεν βρίσκεται στη ζώνη Σένγκεν , πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν έλεγχοι διαβατηρίων στα σύνορα μεταξύ Γιβραλτάρ και Ισπανίας, αντίθετα από τις 26 ευρωπαϊκές χώρες της ζώνης Σένγκεν, όπου μπορείτε να διασχίσετε ελεύθερα τα σύνορα. Λόγω του φαινομένου προβλήματος λαθρεμπορίου ναρκωτικών, οι Ισπανοί πραγματοποιούν έντονες έρευνες στα περισσότερα οχήματα που διασχίζουν τα σύνορα. Καμία εταιρεία λεωφορείων δεν θα σας οδηγήσει στα σύνορα και δεν υπάρχουν τρένα. Αν θέλετε να πάρετε το λεωφορείο, πρέπει να πάτε στην La Linea de la Concepcion, την πόλη στην ισπανική πλευρά, και μετά να περπατήσετε στα σύνορα. Θα χρειαστείτε το διαβατήριό σας και θα πρέπει να πληροίτε τις απαραίτητες προϋποθέσεις θεώρησης για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οδήγηση στο Γιβραλτάρ

Το ταξίδι 115χλμ. Από το Fuengirola στο Γιβραλτάρ είναι περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο, υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει γραμμή στο σημείο διέλευσης των συνόρων.

Όπως συμβαίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι συνήθως ταχύτερη και ευκολότερη η οδήγηση στη La Linea, η στάθμευση εκεί και η διέλευση των συνόρων.

Λαμβάνοντας το λεωφορείο στο Γιβραλτάρ

Υπάρχουν πολλά λεωφορεία την ημέρα από το Fuengirola στη La Linea και πάλι πίσω και το ταξίδι διαρκεί περίπου δύο ώρες. Είναι ο λιγότερο δαπανηρός τρόπος να ταξιδέψετε από τη Fuengirola στην La Linea, εκτός αν νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για όλο το ταξίδι σας και όχι μόνο για το αυτοκίνητο στο Γιβραλτάρ.

Ξεναγήσεις στο Γιβραλτάρ

Λόγω των ζητημάτων που ταξιδεύουν στο Γιβραλτάρ, η περιήγηση με οδηγό μπορεί να είναι η λιγότερο αγχωτική επιλογή. Οι περιηγήσεις φεύγουν από την Costa del Sol, σας μεταφέρουν στο Γιβραλτάρ και σας παρουσιάζουν τα αξιοθέατα. Επιλέξτε μια περιοδεία που απευθύνεται στα ενδιαφέροντά σας.