Ψώνια στο Ubud και γύρω από το κεντρικό Μπαλί

Η εμπορική σκηνή στο κεντρικό Μπαλί, συμπεριλαμβανομένου του κύριου τουριστικού κόμβου του Ubud, είναι μια χλωμό σκιά του νότιου Μπαλί όσον αφορά τον αριθμό των εμπορικών κέντρων και των καταστημάτων αποθήκης . Όμως, το κεντρικό Μπαλί , λιγότερο από τους πειρασμούς της νεωτερικότητας, διαθέτει μια δική του ζωντανή λιανική σκηνή.

Ξεκινήστε να ψωνίζετε στο απέραντο Pasar Ubud στο κέντρο της πόλης του Ubud, στη συνέχεια εξερευνήστε τους δρόμους που ακτινοβολούν μακριά - το δάσος Monal Jalan , συγκεκριμένα, είναι γεμάτο με μπουτίκ που πωλούν upmarket σαπούνια, κοσμήματα και κονσέρβες.

Οδηγήστε έξω από το Ubud και σύντομα θα φτάσετε σε πολλά χωριά των τεχνιτών , όπου γενιές χωρικών έχουν κάνει μια τακτοποιημένη ζωντανή κατασκευή κοσμημάτων, γλυπτικής και υφασμάτων για την ευγενή και ιερατική τάξη του Μπαλί. Αυτές τις μέρες, έχουν μετατρέψει τις ικανότητές τους στην παροχή ζήτησης από τον τουρισμό και την εξαγωγή. Τα εμπορεύματά τους είναι διαθέσιμα σε οποιοδήποτε εμπορικό κέντρο στο Νότιο Μπαλί, αλλά εάν θέλετε να πάρετε κοσμήματα από χρυσό ή εξαιρετικά ξυλόγλυπτα σε τιμές χονδρικής, επισκεφθείτε τα εργαστήρια τους σε απόσταση λίγων λεπτών με το αυτοκίνητο από το Ubud, για να χτυπήσετε μια συμφωνία.

Ψώνια στην αγορά Ubud (Pasar Ubud)

Οι γενιές των ευγενών του Ουμπούντ χρησίμευαν ως προστάτες σε καλλιτέχνες και τεχνίτες της Μπαλί, ένα ρόλο που συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Από την αρχή, οι βιοτέχνες θα δημιουργούσαν τα χειροποίητά τους στα χωριά τους και στη συνέχεια θα έφερναν τα τελικά προϊόντα για πώληση στο Pasar Ubud, δίπλα στο βασιλικό παλάτι του Ubud.

Οι τιμές είναι σχετικά χαμηλές στο Pasar Ubud, λόγω της μικρής απόστασης από το εργαστήριο στην αγορά και την απουσία μεσάζοντων.

Οι τουρίστες μπορούν να περπατήσουν στο Pasar Ubud από τις εισόδους κατά μήκος του Jalan Raya Ubud και να περιηγηθούν ανάμεσα σε δύο επίπεδα καταστημάτων που πωλούν ρούχα, έργα ζωγραφικής, αρώματα, θυμίαμα, δερμάτινα είδη και ενδιαφέροντα αναμνηστικά όπως ανοιχτήρια για μπουκάλια σε σχήμα πένας.

Μόνο ένα μέρος του Pasar Ubud ονομάζεται σωστά " αγορά τέχνης ", ειδικότερα το δυτικό τμήμα, το οποίο είναι ανοικτό από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Το ανατολικό τμήμα εξυπηρετεί τους ντόπιους, κάνουν τα πράγματα που κάνουν οι παραδοσιακές αγορές: πωλούν κρέατα, λαχανικά και άλλες καθημερινές ανάγκες. Αξίζει να δούμε αν θέλετε να δείτε πώς λειτουργούν οι παραδοσιακές ασιατικές αγορές.

Η ποικιλία των εμπορευμάτων μπορεί να είναι συντριπτική. Η αγορά έργων τέχνης πωλεί άφθονα έργα τέχνης με παραδοσιακά και θρησκευτικά θέματα, από τα κεφάλια του Βούδα μέχρι τις μάσκες topeng μέχρι τα αγάλματα του Wisnu και Garuda. Μπορείτε επίσης να πάρετε χέρι-ζωγραφισμένα χαρταετούς, έντονα χρωματισμένα σαρόνγκα και περίπλοκα μπατίκ με σχέδια. Η διακόσμηση του σπιτιού και τα οικιακά σκεύη κάνουν μια δυνατή εμφάνιση και στο Pasar Ubud, με πολλαπλασιασμό των εστιών, των αρωμάτων, των κεραμικών, των κρεμαστών τοίχων και των σκαλιστών πλαισίων εικόνων προς πώληση.

Ο δεύτερος όροφος των καταστημάτων μπορεί να είναι αρκετά κλειστοφοβικός, καθώς τα σκοτεινά κλίτη είναι στενά και τα εμπορεύματα συσσωρεύονται μέχρι την οροφή. Αλλά τα καταστήματα στη δεύτερη ιστορία της αγοράς μπορεί να είναι πιο επιδεκτικά διαπραγμάτευσης.

Η διαπραγμάτευση είναι το κλειδί. Παρέχεται συναγωνισμός για τις αγορές σας - οι πεπειραμένοι αγοραστές του Μπαλί γνωρίζουν τη βασική γραμμή για κάθε στοιχείο που πωλείται και προσπαθούν να διατηρήσουν τις τιμές σε αυτό το επίπεδο καθώς διαπραγματεύονται καλοσύνη με τους πωλητές. Θα είστε ασφαλείς ξεκινώντας από το 50 τοις εκατό της αναγραφόμενης τιμής, στη συνέχεια προσπαθήστε να το κρατήσετε όσο πιο κοντά στην τιμή αυτή όσο περνάτε.

Οι προμηθευτές τείνουν να είναι πιο ευχάριστοι με τους πρώτους αγοραστές της ημέρας. Να είστε εκεί μέχρι τις 8 το πρωί για να ρίξετε μια ματιά γύρω και να πάρετε αυτό που χρειάζεστε πριν από την τουρνουά βιασύνη έρχεται περίπου στις 10 π.μ. Μέχρι τότε, θα έχετε αρκετό ανταγωνισμό και οι πωλητές δεν θα είναι τόσο επιεικείς.

Μπουτίκ κατά μήκος του δάσους μαϊμού Jalan

Από Pasar Ubud, περπατήστε κάτω Jalan Raya Ubud προς τα δυτικά μέχρι το σημείο όπου τέμνει το δάσος Monkey Jalan. Ο τελευταίος αυτός δρόμος εκτείνεται από βορρά προς νότο, κατηφορικά προς το δάσος ιερών μαϊμούδων του Ubud. και οι δύο πλευρές της στενής λωρίδας είναι γεμάτες μπουτίκ, καταστήματα και καφετέριες.

Ο καιρός είναι πρόθυμος, τα καταστήματα κατά μήκος του δάσους Jalan Monkey είναι διασκεδαστικό να περιηγηθείτε: οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μεγάλες οθόνες από γυαλί που κάνουν τα παράθυρα ψώνια ένα αεράκι, και το artsy, πίσω από τη φύση αίσθηση των εμπορευμάτων που προσφέρονται σας επιτρέπει να ακολουθήσετε λιανική θεραπεία με ελάχιστα και χωρίς ενοχή.

Η συνολική εμπειρία αγορών είναι πιο ήσυχη, πιο δροσερή και πιο χαλαρή από οποιαδήποτε διαδρομή στο Kuta ή αλλού στο Νότιο Μπαλί . Οι τουρίστες χρειάζονται απλώς την παρουσία του νου για να περιηγηθείτε στα στενά μονοπάτια και τις μοτοσυκλέτες που επιταχύνουν να σκαρφαλώνουν το δάσος των μαϊμούδων Jalan.

Άλλοι δρόμοι που συνδέουν το δάσος από το Jalan Monkey Forest έχουν επίσης πολλές καφετέριες και μπουτίκ. Ο Jalan Dewi Sita ξεχωρίζει από το δάσος των μαϊμούδων Jalan, όπου ξεκινάει το γήπεδο ποδοσφαίρου. Καθώς περπατάτε πιο ανατολικά, ο δρόμος συγχωνεύεται με τον Jalan Hanoman, ο οποίος συνδέεται με τη Jalan Jembawan και τη Jalan Sugriwa νότια και ανατολικά.

Τα εμπορεύματα σε αυτούς τους δρόμους μπορεί να είναι φθηνότερα ή οι πωλητές τους πιο επιδεκτικοί στις διαπραγματεύσεις, σε σύγκριση με τα πιο αποκλειστικά καταστήματα στον κεντρικό δρόμο.

Γκαλερί τέχνης στο Ubud

Η Ubud Art Market και τα καταστήματα κατά μήκος του δάσους Jalan Monkey Forest μπορούν να προσφέρουν πληθώρα καλλιτεχνικών τόνων γύρω από το σπίτι, αλλά αν βρίσκεστε στην αγορά δαπανηρής τέχνης, το Ubud μπορεί να το συναντήσει και αυτό.

Το Ubud είναι από καιρό καταφύγιο για τους καλλιτέχνες, χάρη στη ζωντανή κουλτούρα της περιοχής και στη ζεστή φιλοξενία της τοπικής αριστοκρατίας. Μπορείτε να αγοράσετε πίνακες ζωγραφικής, αναπαραγωγές και βιβλία τέχνης στις γκαλερί τέχνης που πασπαλίζονται σε όλη την ύπαιθρο.

Διαβάστε τις αναλυτικές αναθεωρήσεις του Μουσείου Puri Lukisan και του Αναγεννησιακού Μουσείου Blanco στον μακρύτερο κατάλογο των γκαλερί τέχνης και των μουσείων στο Ubud .

Χωριά χειροτεχνίας στο κεντρικό Μπαλί

Ολόκληρος ο αντιβασιλέας του Gianyar είναι γεμάτος με τεχνίτες που αναδεικνύουν ποιοτικό έργο για τις αγορές, τα καταστήματα και τις μπουτίκ του Μπαλί. Μπορείτε να αποφύγετε τον μεσάζοντα, επισκεπτόμενοι τα χωριά του και αγοράζοντας τα υλικά από την πηγή.

Γύρω από το Tegallalang και τις κοντινές πόλεις, θα βρείτε πολλά ξύλινα γλυπτά σε τιμές χονδρικής - αυτά τα μέρη είναι γνωστά για τους εξειδικευμένους ξυλογλυπτών τους. Το έργο τους μπορεί επίσης να βρεθεί γύρω από το Νότιο Μπαλί, αλλά σε ένα βαρύ markup.

Το Batubulan είναι ο τόπος για την πέτρινη γλυπτική, που γενικά έχει εξαχθεί από τον άφθονο ηφαιστειακό βράχο που εκτοξεύεται από το Μπαλί. Μπορείτε να παραγγείλετε το γλυπτό σας κατά παραγγελία και να αποστείλετε τα βαριά παρτίδα πίσω στη διεύθυνση κατοικίας σας (ο ηφαιστειακός βράχος είναι σκύλα για να συνεχίσετε την πτήση σας).

Η πόλη του Celuk κάνει μια τακτοποίηση που ζουν από το χτένισμα από χρυσά και ασημένια κοσμήματα. Τα εργαστήρια πολλών μπαλινέζικων μαρκών κοσμημάτων βρίσκονται εδώ, και ο κεντρικός δρόμος τους είναι γεμάτος με καταστήματα που αγκαλιάζουν την πιο πρόσφατη δουλειά τους.

Το μπαμπού είναι η κύρια κλήρωση για το Belega και το Bona : τα εργαστήρια της περιοχής μετατρέπουν το ταπεινό χορτάρι σε έπιπλα, χτυπήματα ανέμου, μουσικά όργανα και τσάντες.

Οι τεχνίτες σε αυτές τις πόλεις μπορούν να δημιουργήσουν τα αιτήματά σας στην τάξη, αν εμφανίσετε μια ιδέα και τα χρήματα για να τα πληρώσετε.

Θα χρειαστεί να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να φτάσετε σε αυτές τις πόλεις. Μάθετε σχετικά με την ενοικίαση του αυτοκινήτου σας στο Μπαλί ή διαβάστε την περίληψη των μεταφορών στο Μπαλί .