Εισαγωγή στο Νότιο Μπαλί

Το Νότιο Μπαλί είναι το σημείο όπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος της δράσης του νησιού: οι παραλίες της Λευκής άμμου του Kuta και η έντονη νυχτερινή ζωή, τα αστικά αξιοθέατα του Ντενπασάρ και η επιβλητική ηρεμία της Nusa Dua, μεταξύ άλλων.

Αφού ακουμπάτε στο αεροδρόμιο Ngurah Rai κοντά στο Kuta, μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και καταλύματα είναι μόνο ταξί ή βόλτα. Μπορείτε να περάσετε όλη τη διαμονή σας στο Νότιο Μπαλί και να μην αισθανθείτε ότι έχετε χάσει τίποτα (σας προτείνουμε να αντισταθείτε στον πειρασμό να μείνετε κουρασμένοι).

Κούτα

Το Kuta είναι ο τόπος όπου ξεκινά και τελειώνει ο τουρισμός του Μπαλί - η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας έχει μεταμορφώσει αυτό το once-sleepy χωριό σε μια κορεσμένη κυψέλη των εστιατορίων, θέρετρα και νυχτερινά κέντρα. Η πρώην παρθένα παραλία surf περιβάλλεται από τουριστικά καταλύματα και η αστική εξάπλωση εκτείνεται πλέον στα χωριά Tuban, Legian, Seminyak, Basangkasa και Petitenget.

Ο Κούτα, για όλες τις ατέλειές του, εξακολουθεί να είναι ένα θαυμάσιο μέρος για τον τουρίστα που ξέρει πού να κοιτάξει. Ο τόπος φιλοξενεί την καλύτερη παραλία του Μπαλί (αν και οι ημέρες δόξας του είναι αναμφισβήτητα μακρά) και η θέση του που κοιτάζει δυτικά πάνω από τα στενά του Μπαλί προσφέρει στους επισκέπτες το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στο νησί.

Η παραλία του Kuta είναι ιδανική για σέρφινγκ, λιγότερο για κολύμπι (χάρη σε επικίνδυνα ρεύματα). Αυτή η σούβλα καμπύλης λευκής άμμου εκτείνεται για περίπου 5 χιλιόμετρα και συνεχίζει να αντλεί surfers από όλο τον κόσμο (και τους πωλητές που τους σφάλλουν). Λόγω του αριθμού των εγκαταστάσεων που βρίσκονται μπροστά στην παραλία, οι άμμοι διατηρούνται συνεχώς καθαρά.

Η περιοχή διαθέτει επίσης ένα ευρύ φάσμα καταλυμάτων για να ταιριάζει σε οποιοδήποτε προϋπολογισμό και προσφέρει τις καλύτερες αγορές στο νησί . Θα βρείτε επίσης τις περισσότερες (και καλύτερες) επιλογές για φαγητό σε κοντινή απόσταση, από τον προϋπολογισμό Warung της Ινδονησίας μέχρι τα πολυτελή εστιατόρια στο Seminyak.

Tuban

Ένα άλλο πρώην ψαροχώρι έκανε καλά, Tuban έχει γίνει η βασική επιλογή για τους ταξιδιώτες που επιδιώκουν λίγο περισσότερη ειρήνη και ησυχία.

Είναι μόλις πέντε λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο, και έτσι δεν είναι πολύ μακριά από την Kuta και τα αξιοθέατα της.

Τα θέρετρα κατά μήκος της λευκής άμμου της είναι δημοφιλείς με τους ταξιδιώτες που φέρνουν τα παιδιά τους στο Μπαλί. Οι επισκέπτες έχουν μια ευρεία ποικιλία καταλυμάτων για να διαλέξετε, που κυμαίνονται από ξενώνες έως ξενοδοχεία 4 αστέρων.

Legian

Μεταξύ του Legian Beach Hotel στο Jalan Melasti και το Jayakarta Hotel, το Legian Beach προσφέρει μια πιο χαλαρή εναλλακτική λύση από την Kuta ακριβώς δίπλα.

Παρά την εγγύτητα του Legian με την Kuta, η περιοχή προσφέρει λίγο περισσότερη γαλήνη και ηρεμία από τον θορυβώδη γείτονά της στο νότο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παραλία δεν είναι άμεσα προσβάσιμη από οποιονδήποτε δημόσιο δρόμο πρόσβασης. (Υπάρχει χωριό που χωρίζει τα ξενοδοχεία από την παραλία, αλλά είναι κλειστό για κυκλοφορία.) Το ίδιο καλά, γιατί το Legian είναι αρκετά εύκολο να εξερευνήσετε με τα πόδια!

Jimbaran

Εκτός από τη φιλοξενία μερικών από τα καλύτερα ξενοδοχεία του Μπαλί, ο κόλπος Jimbaran προσφέρει επίσης μερικές από τις καλύτερες επιλογές θαλασσινών του νησιού. Η παραλία του Jimbaran διαθέτει μια αγορά θαλασσινών δίπλα στα παραδοσιακά εστιατόρια με θαλασσινά και μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα. Δεν μπορείτε να το πάρετε πιο φρέσκο ​​από ό, τι στον κόλπο Jimbaran, και οποιοδήποτε φθηνότερο, πάρα πολύ!

Νούσα Ντούα

Το "Nusa Dua" είναι το Bahasa για "Δύο νησιά" - περίπου 10 χλμ. Νότια του αεροδρομίου, η Nusa Dua έχει σχεδιαστεί από το έδαφος μέχρι να φιλοξενήσει μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του Μπαλί που καλύπτουν καλές ιδιωτικές παραλίες.

Το Bali Golf and Country Club βρίσκεται στη Nusa Dua, καθώς και το εμπορικό κέντρο Galeria Nusa Dua.

Sanur

Το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στο Μπαλί χτίστηκε εδώ στο Sanur και εξακολουθεί να είναι σήμερα: η παραλία Grand Bali (τώρα το Inna Grand Bali Beach Hotel), που ολοκληρώθηκε το 1966. Είναι ακόμα το ψηλότερο κτίριο για μίλια γύρω, χάρη σε νόμο που ψηφίστηκε μετά την κατασκευή του απαγορεύοντας τα κτίρια υψηλότερα από τα επίπεδα των φοινικιών.

Η παραλία στο Sanur θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο νησί, ιδανικό για μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. Η περιοχή φιλοξενεί επίσης μια μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία, εστιατόρια και παραδοσιακά και σύγχρονα καταστήματα τέχνης.

Η ατμόσφαιρα του χωριού τείνει να προσελκύσει ένα μεγαλύτερο προφίλ επισκεπτών, σε σύγκριση με τις νεότερες ηλικιακές ομάδες που συναντιούνται στο Kuta, αλλά το Sanur είναι το μέρος που πρέπει να είναι αν ψάχνετε για μια καλή παραλία με μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Seminyak

Βόρεια από Kuta και Legian, το Seminyak είναι γνωστό για τις πολλές επιλογές για ψώνια, φαγητό και νυχτερινή ζωή. Σταματήστε από τον Jalan Dhyana Pura για να δείτε τα καλύτερα εστιατόρια και μπαρ της περιοχής ή επισκεφθείτε το Club 66 για να χορέψετε στην techno μουσική μέχρι να έρθει ο ήλιος. Οι επιλογές διαμονής είναι πιο λεπτές εδώ σε σύγκριση με την Kuta, αλλά η παραλία είναι μια μεγάλη κλήρωση για τους surfers που αποφεύγουν τη συντριβή στο Kuta.

Denpasar

Το Denpasar είναι η πρωτεύουσα του Μπαλί και φιλοξενεί ένα διαφορετικό είδος εμπειρίας στο Μπαλί. Ο τόπος είναι καλός για φθηνά τρόφιμα, καταλύματα με πανοραμική θέα, και άφθονα ψώνια. δεν είναι τόσο καλή η κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης και η φρικτή κίνηση.

Η πόλη δεν είναι πολύ τουριστική-φιλική, γι 'αυτό μπορείτε να εξετάσει τη διαμονή σας στην Kuta και να έρχονται στο Ντενπασάρ μόνο για ένα ημερήσιο ταξίδι.

Το Denpasar αξίζει να επισκεφθείτε μόνο για: