Το νόμισμα στο Μπαλί

Η ινδική ρουπία και η ενασχόληση με τα χρήματα στο Μπαλί

Το νόμισμα στο Μπαλί είναι η ινδονησιακή ρουπία, συνήθως συντομογραφία (Rp) ή λιγότερο συχνά (Rs). Ο επίσημος κωδικός νομίσματος για την ρουπία είναι IDR.

Τα ποσά στην ρουπία τείνουν να είναι αρκετά μεγάλα λόγω όλων των μηδενικών. Μερικές φορές οι τιμές δίνονται με τα «χιλιάδες» που υποδηλώνουν. Για παράδειγμα, αν κάποιος λέει ότι κάτι κοστίζει "πενήντα", αυτό θα σήμαινε 50.000 ρουπίες - περίπου 3,50 δολάρια ΗΠΑ.

Η ινδική ρουπία

Κάθε ινδονησιακή ρουπία χωρίζεται σε 100 sen, αλλά η τιμή είναι τόσο χαμηλή που δεν κυκλοφορούν πλέον.

Υπάρχουν νομίσματα, αλλά πολύ σπάνια θα τα συναντήσετε εκτός από τα περιστασιακά νομίσματα αλουμινίου 500-ρουπίας. Τα ποσά συχνά στρογγυλοποιούνται για να αποφευχθεί η ανάγκη για μικρές αλλαγές. κάποια καταστήματα και σουπερμάρκετ θα παραδώσουν ακόμη και μερικές καραμέλες για να καλύψουν τη διαφορά στην αλλαγή!

Συχνά θα ασχολείστε με τα μπλε τραπεζογραμμάτια 50.000 ρουπίας ενώ στο Μπαλί. Ορισμένα ΑΤΜ εκδίδουν τραπεζογραμμάτια 100.000 ρουπίας - τη μεγαλύτερη ονομασία. Αυτά μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να σπάσουν έξω από τα εστιατόρια της αλυσίδας και τα μεγάλα ξενοδοχεία.

ΑΤΜ στο Μπαλί

Το Μπαλί είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός . Τα ΑΤΜ στα συνηθισμένα δυτικά δίκτυα (π.χ. Cirrus, Maestro, κ.λπ.) είναι εύκολο να βρεθούν σε όλους τους κόμβους των ταξιδιωτών.

Τα ΑΤΜ χρεώνουν συνήθως μια μικρή χρέωση συναλλαγής, η οποία θα προστεθεί σε οποιαδήποτε χρέωση των τραπεζικών σας χρεώσεων. Μπορεί επίσης να ισχύσει διεθνές τέλος ανταλλαγής.

Ακόμη και με τις πρόσθετες αμοιβές, η χρήση ΑΤΜ είναι συχνά μια καλύτερη επιλογή για να πάρει το τοπικό νόμισμα παρά να πληρώσει μια προμήθεια για την ανταλλαγή χρημάτων.

Οι συσκευές αποκομιδής καρτών αποτελούν πραγματικό πρόβλημα στη Νοτιοανατολική Ασία . Αυτές οι έξυπνες συσκευές είναι εγκατεστημένες κρυφά πάνω από την υποδοχή κάρτας σε ΑΤΜ για την καταγραφή αριθμών καθώς οι κάρτες εισέρχονται μέσα στο μηχάνημα.

Ελέγξτε οπτικά την υποδοχή κάρτας πριν τοποθετήσετε την κάρτα σας. Προσέξτε να χρησιμοποιείτε ΑΤΜ σε καλά φωτισμένους χώρους όπου η εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής θα ήταν δύσκολη.

Συμβουλές για τη χρήση ΑΤΜ στο Μπαλί

Θυμηθείτε: Η τράπεζά σας θα πρέπει να ενημερώνεται για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, ώστε να μπορεί να γίνει μια ειδοποίηση στον λογαριασμό.

Χρησιμοποιώντας δολάρια ΗΠΑ στο Μπαλί

Σε αντίθεση με τη Βιρμανία, την Καμπότζη και το Λάος, τα αμερικάνικα δολάρια δεν γίνονται αποδεκτά στην Ινδονησία εκτός από την πληρωμή της θεώρησης κατά την άφιξη. Τούτου λεχθέντος, το αμερικανικό δολάριο εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό νόμισμα για να έχετε μαζί του όταν ταξιδεύετε - ειδικά για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Μπορείτε να υπολογίζετε στο να μπορείτε να ανταλλάσσετε δολάρια σχεδόν οπουδήποτε και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εντελώς. Ορισμένες επιχειρήσεις κατάδυσης εξακολουθούν να παραθέτουν τιμές σε δολάρια ΗΠΑ - ή σε ευρώ - παρά σε ινδονησιακές ρουπίες.

Χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες στο Μπαλί

Όπως συνήθως, όταν ταξιδεύετε στη Νοτιοανατολική Ασία , η πιστωτική σας κάρτα θα είναι πραγματικά χρήσιμη μόνο όταν πληρώνετε για πολυτελή ξενοδοχεία, κρατάτε πτήσεις στην Ινδονησία και ενδεχομένως πληρώνετε για καταδύσεις.

Τα λίγα καταστήματα και τα εστιατόρια που δέχονται πιστωτικές κάρτες για συναλλαγές πιθανότατα θα προωθήσουν μια προμήθεια στην ισορροπία. Ρωτήστε πρώτα πριν προσπαθήσετε να πληρώσετε με πλαστικό!

Το Mastercard είναι η πιο κοινά αποδεκτή κάρτα, ακολουθούμενη από την Visa και μετά από την American Express.

Ανταλλαγή νομίσματος στο Μπαλί

Θα μπορείτε να ανταλλάξετε σημαντικά νομίσματα στο αεροδρόμιο και σε τράπεζες σε ολόκληρο το Μπαλί, ωστόσο, να δώσετε προσοχή στην εξάπλωση μεταξύ των νομισμάτων που διαφημίζονται από τους μεταφορείς χρημάτων.

Η χρήση των ΑΤΜ είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε την τρέχουσα διεθνή συναλλαγματική ισοτιμία, υποθέτοντας ότι η τράπεζά σας δεν χρεώνει μεγάλες χρεώσεις για διεθνείς συναλλαγές.

Αποφύγετε άτομα στο Μπαλί που προσφέρουν να ανταλλάξουν νομίσματα. Το ίδιο ισχύει και για ανεπίσημα περίπτερα και καταστήματα που διαφημίζουν ότι θα ανταλλάξουν χρήματα για εσάς.