Το ΟΚΟΒΕΦΕΡΦΕΦ του Μονάχου

Rosa Wiesn-Oktoberfest

Ενώ 6 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να πίνουν μπύρα και να τραγουδούν βαυαρικά τραγούδια ίσως να μην ακούγονται σαν γκέι παράδεισο, για μια ειδική Κυριακή κατά τη διάρκεια του θρυλικού Oktoberfest , είναι κάπως έτσι.

Το Gay Oktoberfest είναι γνωστό στη Γερμανία ως Rosa Wiesn-Oktoberfest, το οποίο μεταφράζεται απευθείας στο "Pink Meadow Oktoberfest". Παρόλο που τίποτα δεν εμποδίζει τους ομοφυλόφιλους να παρακολουθήσουν κάποια μέρα ή περιοχή του φεστιβάλ, αρκετά γεγονότα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αντλούν ένα πολύ ομοφυλόφιλο, αρσενικό πλήθος.

Η φθορά του Tracht και του φετίχ είναι παντού, οι συσπάσεις δεν είναι σπάνιες (η ιστοσελίδα του rosawiesn σημειώνει ότι τα προφυλακτικά είναι άμεσα διαθέσιμα για αγορά σε κάθε μπάνιο) και η μουσική είναι απίστευτη ποπ χτυπήματα από εικόνες όπως η Lady Gaga, η Kylie Minogue και η Madonna.

Μια σερβιτόρα στην τέντα Hacker-Pschorr δήλωσε ότι «η Gay Friday είναι η καλύτερη ημέρα του Oktoberfest ... Δεν υπάρχουν πάλαι ποτέ αγώνες, όλοι είναι ωραίοι και εύκολοι και η μουσική είναι καλύτερη». Αναφέρεται επίσης σε έναν συχνού καλλιτέχνη της εκδήλωσης που λέει στη βαυαρική διάλεκτο : "Ο καθένας χρειάζεται λίγο δέρμα ".

Σύντομη ιστορία του Gay Oktoberfest

Μια μικρή συνάντηση φίλων στη δεκαετία του '70 έχει μετατραπεί σε ετήσια παράδοση του Oktoberfest και ένα σημαντικό γεγονός στο ημερολόγιο του φεστιβάλ LGBTQ της Γερμανίας.

Τα κλαμπ Münchner Löwen (Λέσχη των Λιοντάρ του Μόναχου ή MLC Munich) είναι συλλογικό γκέι δέρματος και φετίχ που αρχικά συγχέεται με ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο όταν ξεκίνησαν τη συνάντησή τους στο Oktoberfest.

Αλλά οι άνθρωποι συνέχισαν να ενώνονται και σιγά-σιγά η πρώτη Κυριακή της γιορτής ήταν ημι-επισήμως ονομάστηκε το "Pink Wiesn" στη σκηνή μπύρας Bräurosl. Σήμερα, μόνο η Φιλική Κυριακή προσελκύει περίπου 8.000 ομοφυλόφιλους LGBT, καθώς και πολλά άλλα σε όλο το 16ήμερο φεστιβάλ.

Εκδηλώσεις της Rosa Wiesn-Oktoberfest

Υπάρχουν πραγματικά πολλά γεγονότα LGBT κατά τη διάρκεια του Fest.

Σημειώστε ότι τα περισσότερα γεγονότα κάνουν κράτηση εκ των προτέρων και η MLC πωλεί επίσης κουπόνια Wiesn για φαγητό, μεταφορά και ποτό.

Πληροφορίες επισκεπτών για τη Rosa Wiesn-Oktoberfest

Το 2017 Oktoberfest θα διεξαχθεί από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου. Αν χάσετε τα γεγονότα των ειδικών εκδηλώσεων, βεβαιωθείτε ότι το Oktoberfest είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντήσετε ανθρώπους όλων των προσανατολισμών. Μαζί με τις σκηνές, ελέγξτε τις καρναβαλικές βόλτες, τα καταστήματα και την καρναβαλική ατμόσφαιρα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 23:00 και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 9:00 έως τις 23:00. Ημερομηνίες για μελλοντικά γεγονότα μπορείτε να βρείτε εδώ .

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να φτάσετε στο Oktoberfest, όπου μπορείτε να αγοράσετε Lederhosen, καταλύματα τελευταίας στιγμής στο Μόναχο και πολλά άλλα με τα περιεκτικά άρθρα του Oktoberfest και να χρησιμοποιήσετε τις εύχρηστες FAQ του Oktoberfest για να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα happenings για τους LGBT επισκέπτες, ανατρέξτε στο http://www.rosawiesn.de/.

Gay Events Μακριά από το Wiesn

Το Club MLC και άλλες γκέι ομάδες και συλλόγους διοργανώνουν πολλές εκδηλώσεις εκτός από εκείνες που συμβαίνουν στους εκθεσιακούς χώρους. Το Meet & Greet στο Spexter Erotic Store είναι το εναρκτήριο γεγονός και από εκεί τα πράγματα περνούν σε πάρτι στο Underground Club (Machtlfinger Str. 29). Διάφορες εκδηλώσεις απευθύνονται σε διάφορα τμήματα της κοινότητας από ποδηλάτες έως αρκούδες (όπως το OktoBEARfest).

Αν και το Μόναχο έχει μια μικρότερη γκέι σκηνή από την Κολωνία ή το Βερολίνο , τα κλαμπ είναι σε υψηλό επίπεδο συναγερμού για το Oktoberfest. Συμβουλευτείτε τον ιστότοπο MLC και αναζητήστε σημαίες ουράνιου τόξου στο Altstadt (παλιά πόλη) γύρω από τον σταθμό Glockenbachviertel (GBV) και τον σταθμό Sendlinger Tor του μετρό. Αναζητήστε εδώ το μνημείο AIDS, σχεδιασμένο από τον Wolfgang Tillmans και ένα από τα λίγα μνημεία αυτού του είδους στη Γερμανία. Μια κορυφαία επιλογή για ένα κλαμπ είναι το Café NiL, ένα από τα μεγαλύτερα gay venues στο Μόναχο.

Φιλικό προς τον προορισμό Μόναχο Ξενοδοχεία

Θα πρέπει να είστε σε θέση να μείνετε οπουδήποτε στη Γερμανία χωρίς φόβο, αλλά αυτά τα ξενοδοχεία έχουν επισημανθεί ως ιδιαίτερα φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους.