Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας (Tag der Deutschen Einheit)

Πολλά είναι τα τμήματα της Γερμανίας και το τείχος που χώρισε κάποτε τη χώρα. Αλλά η Wiedervereinigung (επανένωσις) είναι εξίσου σημαντική και στις 3 Οκτωβρίου η χώρα θυμάται να επιστρέψει μαζί.

Το Tag der Deutschen Einheit ή η Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας, τιμά την ημέρα του 1990, όταν υπογράφηκε συνθήκη ενοποίησης μεταξύ της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας ( Deutsche Demokratische Republik ) και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Τα λόγια του Willy Brandt, Jetzt wächst zusammen, ήταν zusammengehört ("Τώρα μεγαλώνει μαζί ό, τι ανήκει μαζί"), επαναλαμβάνονται στις εορταστικές εκδηλώσεις. Μια δημόσια αργία, είναι μια ευκαιρία για τους Γερμανούς να αναγνωρίσουν τη σημασία της ύπαρξης ενός ενωμένου έθνους.

Ημέρα γερμανικής γιορτής ενότητας γύρω από τη Γερμανία

Οι περισσότερες πόλεις κρατούν φεστιβάλ πολιτών ( Bürgerfest ) στις 3 Οκτωβρίου, αλλά ο κύριος εορτασμός πραγματοποιείται στην κρατική πρωτεύουσα του γερμανικού κράτους που προεδρεύει του Bundesrat εκείνου του έτους. Αυτό σημαίνει ότι τα γεγονότα του 2015 - η 25η επέτειος από την πτώση του τείχους - θα επικεντρωθούν στη Φρανκφούρτη .

Αυτές οι εορταστικές εκδηλώσεις τείνουν να είναι μεγάλες, γενικές υποθέσεις που δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι διασκεδαστικές. Απολαύστε τις γιορτές, αλλά γνωρίζετε επίσης να περιμένετε υψηλά πλήθη σε πάρκα, χώρους αναψυχής ή οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα καταστήματα, τα παντοπωλεία, οι τράπεζες και τα κρατικά γραφεία θα κλείσουν (αλλά θα λειτουργούν οι δημόσιες συγκοινωνίες).

Σε μια πράξη ενότητας μεταξύ όλων των πολιτών της Γερμανίας, αυτή είναι και η Ημέρα των Ανοικτών Τζαμιών .

2016 Ημέρα Γερματικής Ενοποίησης

Ημέρα του Βερολίνου για γερμανική εορτή της Ενότητας

Ένα γλέντι υπαίθρου πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη γερμανική πρωτεύουσα. Η μουσική, τα τρόφιμα, τα ποτά και ο παρών Riesenrad θα σηματοδοτήσουν τον εορτασμό του Σαββατοκύριακου γύρω από την πολύ συμβολική Πύλη του Βρανδεμβούργου στην Straße des 17. Juni .

Το Βερολίνο είναι επίσης μια από τις καλύτερες πόλεις για να περιηγηθείτε στα πολλά ανοιχτά τζαμιά .

Γιορτή της γερμανικής ενότητας του Μονάχου

Το Oktoberfest επικαλύπτεται με την Tag der Deutschen Einheit, καθώς το φεστιβάλ μπύρας λειτουργεί παραδοσιακά μέχρι την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Περίπου 400.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται στο κέντρο της πόλης για μουσική, φαγητό, μπύρα (φυσικά) και γερμανική-κεντρική γιορτή. Επίσης, περιμένετε τις σκηνές να γεμίσουν γρήγορα για τις διακοπές έτσι εμφανίζονται νωρίς για να πάρουν μια θέση (αλλά όχι πολύ νωρίς).

Ημέρα γερμανικής γιορτής ενότητας της Αμβούργου

Οι γιορτές περιλαμβάνουν παραστάσεις στην Κρατική Όπερα του Αμβούργου και στο θέατρο Θάλια.

Ημέρα γιορτής γερμανικής ενότητας της Κολωνίας

Οι εορτασμοί συνεχίζονται μέσα στο μακρύ Σαββατοκύριακο με ειδικές εκδηλώσεις στο ζωολογικό κήπο, εκδρομές και συναυλίες.