Γερμανία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Μάθετε πώς παρατηρείται ο πιο ιερός μήνας του ισλαμικού ημερολογίου στη Γερμανία.

7

Ισλάμ στη Γερμανία

Οι νεοεισερχόμενοι στη Γερμανία μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει ένας σημαντικός μουσουλμανικός πληθυσμός στη χώρα. Υπάρχουν περίπου 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στη Γερμανία, κυρίως λόγω μιας τεράστιας μετανάστευσης στη δεκαετία του 1960 και μιας επακόλουθης εισροής πολιτικών προσφύγων από τη δεκαετία του '70. Ο τουρκικός πληθυσμός της Γερμανίας ανέρχεται σε πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους και μόνο αυτή η ομάδα είχε σημαντικό αντίκτυπο στον πολιτισμό και την πολιτική της χώρας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ευχαριστήσετε τους Τούρκους μετανάστες για το αγαπημένο döner kabob .

Ενώ υπάρχουν πολλά σημαντικά ζητήματα με την ενσωμάτωση στη Γερμανία, η χώρα προσπαθεί να παντρευτεί τους πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς της κάτω από μια μαύρη, κόκκινη και χρυσή οροφή. Το Tag der Deutschen Einheit (Ημέρα Ενότητας της Γερμανίας) είναι επίσης η Ημέρα του Ανοικτού Τζαμιού σε μια προσπάθεια να προωθηθεί η κατανόηση των διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών που αποτελούν το σύγχρονο έθνος της Γερμανίας.

Το μεγαλύτερο ισλαμικό γεγονός της χρονιάς, το Ραμαζάνι, γιορτάζεται επίσης. Ενώ οι παρατηρήσεις δεν είναι τόσο προφανείς όσο στα επικρατέστερα ισλαμικά έθνη, τα λεπτές ενδείξεις ότι ο ευλογημένος μήνας του Ραμαζανιού βρίσκεται σε εξέλιξη είναι παντού.

Παρατηρώντας το Ραμαζάνι στη Γερμανία

Ο ένατος μήνα του ισλαμικού ημερολογίου είναι ένας χρόνος νηστείας, καθαρισμός της ψυχής και προσευχής. Οι μουσουλμάνοι απέχουν από το φαγητό, το πόσιμο, το κάπνισμα, τη σεξουαλική οικειότητα και τις αρνητικές συμπεριφορές όπως ορκισμοί, ψέματα ή αγανακτήματα από το Imsak ( λίγο πριν την ανατολή) μέχρι το Maghrib ( ηλιοβασίλεμα).

Αυτές οι πρακτικές είναι να καθαρίσουν το πνεύμα και να επικεντρώσουν την προσοχή στο Θεό. Οι άνθρωποι επιθυμούν ο ένας τον άλλον το " Ramadan Kareem " ή το " Ramadan Mubarak " για έναν επιτυχημένο, χαρούμενο και ευλογημένο μήνα.

Το 2017, το Ραμαζάνι τρέχει από την Παρασκευή 26 Μαΐου έως το Σάββατο 24 Ιουνίου .

Τελετουργικά του Ραμαζανιού

Πώς να σεβαστείτε τους παρατηρητές του Ραμαζανιού στη Γερμανία

Ενώ οι μουσουλμάνοι στη Γερμανία υπόκεινται σε αυστηρές οδηγίες για συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, οι περισσότεροι στη Γερμανία δεν θα παρατηρήσουν πολλές αλλαγές στην καθημερινή τους ρουτίνα. Πέρυσι μου πήρε περίπου μια εβδομάδα πριν συνειδητοποίησα ότι κάτι ήταν λίγο μακριά στο Βερολίνο kiez (γειτονιά) του γάμου. Οι θορυβώδεις δρόμοι γύρω από το διαμέρισμά μας ήταν παράξενα ήσυχοι, αλλά μετά από σκοτεινούς ανθρώπους ξεσπούσαν στους δρόμους σε υποτονική γιορτή.

Επειδή το Ραμαζάνι δεν είναι επίσημη αργία στη Γερμανία, οι συνθήκες εργασίας συνήθως δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να συμμετέχουν όπως θα κάνανε σε μουσουλμανικές κυρίαρχες χώρες.

Η επιλογή να παρατηρήσετε είναι μια μεμονωμένη απόφαση. Αν και κάποια μουσουλμανικά καταστήματα και εστιατόρια κλείνουν ή έχουν μειωμένες ώρες, η μεγάλη πλειοψηφία παραμένει ανοιχτή. Καθώς οι διακοπές ήταν το καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για πολλούς μουσουλμάνους μετανάστες να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και να παρακολουθήσουν τις διακοπές με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ακόμη και αν δεν είστε ένας μουσουλμάνος που ασκεί το επάγγελμα, είναι σημαντικό να σέβεστε τα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτού του ιερού χρόνου. Για να είναι θετική, ασθενής και φιλανθρωπική είναι τα συναισθήματα που όλοι πρέπει να είναι σε θέση να επικεντρωθούν.

Αν ψάχνετε για τζαμιά ή κοινότητες στην περιοχή σας, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω ή βρείτε επαφές σε ένα forum expat στη Γερμανία.