Οδήγηση της Γερμανίας: Δεν υπάρχει ανάγκη για διεθνείς άδειες οδήγησης

Παρόλο που είναι πιθανό να βρεθείτε στο κέντρο πόλεων με δημόσια μέσα μεταφοράς ή υπηρεσίες ταξί, αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Γερμανία και αναμένετε να οδηγήσετε ενώ εκεί, μπορεί να χρειαστείτε μια διεθνή άδεια οδήγησης για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και ολοκληρώστε το ταξίδι σας.

Η εξερεύνηση της Γερμανίας με το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει μια εντελώς νέα διαδρομή για το ταξίδι σας - είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για ευχαρίστηση - καθώς και ευελιξία για το πρόγραμμα σας και πολλές ευκαιρίες για ανακάλυψη.

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες μπορούν να αποφασίσουν να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο για να διευκολύνουν το ταξίδι τους σε συναντήσεις σε διαφορετικές πόλεις, ενώ ο περιστασιακός τυχοδιώκτης μπορεί να θέλει να ελέγξει μερικούς προορισμούς από τα χτυπημένα, δημόσια δρομολόγια.

Ενώ η Γερμανία δεν απαιτεί από αλλοδαπούς πολίτες να αποκτήσουν διεθνείς άδειες οδήγησης, η γειτονική χώρα της Αυστρίας και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, αν σκοπεύετε να παραμείνετε στα σύνορα της Γερμανίας με το αυτοκίνητό σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι η έγκυρη άδεια των Ηνωμένων Πολιτειών να νοικιάσετε αυτοκίνητο, αλλά αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε αλλού θα ωφελήσετε να αποκτήσετε ένα από αυτά επιτρέπει πριν πάτε.

Τι είναι η άδεια διεθνούς οδηγού

Προκειμένου να αποκτήσετε διεθνή άδεια οδήγησης για την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων σε χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, πρέπει πρώτα να έχετε μια έγκυρη άδεια οδήγησης των ΗΠΑ, καθώς αυτό το έγγραφο είναι ουσιαστικά μια μετάφραση της υπάρχουσας άδειας χρήσης σε διαφορετικές γλώσσες.

Μια διεθνής άδεια οδήγησης παρέχει βασικές πληροφορίες σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και τοπικές αρχές στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της φωτογραφίας, της διεύθυνσης και της χώρας διαμονής σας (και του κράτους στο οποίο εκδόθηκε η άδεια).

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οδηγοί μπορούν να λάβουν άδεια διεθνούς οδηγού στα γραφεία της ΑΑΑ ή από την Εθνική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου καθώς και από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων, συνήθως έναντι αμοιβής μεταξύ $ 15 και $ 20. πρέπει να είστε 18 ετών ή μεγαλύτερος για να υποβάλετε αίτηση για ένα.

Extended Stays και οδηγικές συμβουλές

Εάν πρόκειται να διαμείνετε στη Γερμανία για μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από μερικούς μήνες), ίσως θελήσετε να λάβετε άδεια γερμανικής άδειας οδήγησης, καθώς όλοι οι μη ευρωπαίοι επισκέπτες πρέπει να λάβουν γερμανική άδεια οδήγησης μετά από έξι μήνες .

Ευτυχώς, ένας σημαντικός αριθμός αμερικανικών κρατών έχει συμφωνίες αμοιβαιότητας με τη γερμανική κυβέρνηση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε απλά να δείξετε τη σωστή αναγνώριση στο γερμανικό ισοδύναμο του DMV για να αποκτήσετε μια γερμανική άδεια. Για όσους ζουν σε άλλα κράτη χωρίς αμοιβαιότητα, θα χρειαστεί να πάρετε μόνο ένα γραπτό τεστ για να αποκτήσετε πλήρη γερμανική άδεια.

Για πρόσθετες συμβουλές οδήγησης για τη Γερμανία, ο ιστότοπος GermanWay έχει μια καλή εξήγηση για την οδήγηση στη Γερμανία που αξίζει να συμβουλευτείτε. Έχει επίσης μια καλή εξήγηση για το πώς και πότε οι Αμερικανοί επισκέπτες πρέπει να αποκτήσουν γερμανική άδεια οδήγησης. Σε κάθε περίπτωση, και όπως με κάθε επαγγελματικό ταξίδι, είναι καλύτερο να ερευνήσετε και να σχεδιάσετε πριν πάτε, καθώς θα σας εξοικονομήσει χρόνο και ενοχλήσεις.