Μεταφορά στο El Nido, Palawan, Φιλιππίνες

Πώς να φτάσετε στο El Nido - Αεροπορικώς, Με Θαλασσινά και Overland

Η μετάβαση στο El Nido στις Φιλιππίνες εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας και από την όρεξή σας για τιμωρία. Η πτήση είναι σχετικά αβίαστη, αλλά μπορεί να είναι δαπανηρή. Η μετάβαση από την πρωτεύουσα του Puerto Princesa είναι ο φθηνότερος τρόπος, αλλά απαιτεί ανοχή για ώρες ταξιδιού σε ανώμαλους δρόμους. Η ποδηλασία εξαρτάται αποκλειστικά από τις ιδιοτροπίες του καιρού.

Με το αεροπλάνο - Άμεση στο El Nido

Η πρόσβαση στο El Nido με αεροπλάνο είναι η ταχύτερη και λιγότερο ενοχλητική επιλογή. Οι επισκέπτες με ευρύχωρο προϋπολογισμό και τρόμο με σκονισμένους δρόμους μπορούν να φτάσουν σε ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο El Nido (IATA: ENI, επίσης γνωστό ως Lio Airport, τοποθεσία στους Χάρτες Google) περίπου δύο μίλια βόρεια της πόλης El Nido.

Η Air Swift (πρώην Transvoyager Island) πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις από τη Μανίλα, το Cebu και το Boracay με ένα μικρό στόλο αεροσκαφών ATR 42-500. Για τη διαδρομή Μανίλα, η πτήση αναχωρεί από τον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου Ninoy Aquino και φτάνει στο αεροδρόμιο Lio μια ώρα και μισή αργότερα.

Οι πτήσεις των επιβατών σε Air Swift περιορίζονται σε περιορισμό βάρους αποσκευών 22 κιλών (10 κιλών). Οι ναύλοι ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα των θέσεων προώθησης. μπορείτε να κάνετε κράτηση απευθείας στον επίσημο ιστότοπο της Air Swift ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου στο +63 (0) 2 85156-64 ή -74.

Το αεροδρόμιο Lio είναι επίσης το επίσημο σημείο πηδαλιούχησης στο Swank El Nido Resorts στα νησιά Miniloc και Lagen. μετά την αποβίβαση, οι επιβάτες επιβιβάζονται με βάρκες στην κοντινή μαρίνα με κατεύθυνση προς τα εξωτερικά νησιά.

Για τους επισκέπτες του El Nido Resorts, κάντε μια βόλτα στην πόλη El Nido από το αεροδρόμιο μέσω μηχανοκίνητου τρικύκλου. η διαδρομή διαρκεί 15 λεπτά.

Οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στο El Nido χρεώνονται το κόστος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης PHP 100 (περίπου δύο δολάρια). τα εισοδήματα πηγαίνουν στο El Nido Foundation, μια μη κυβερνητική οργάνωση που επιβλέπει τα περιβαλλοντικά ζητήματα στο El Nido και τα νησιά του Bay Bacuit.

Με το αεροπλάνο - στο Puerto Princesa

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των Φιλιππίνων πετούν καθημερινά στην επαρχιακή πρωτεύουσα του Puerto Princesa (αεροδρόμιο Puerto Princesa - PPS). Οι επιβάτες που κατευθύνονται προς το Ελ Νίντο μπορούν στη συνέχεια να επιβιβαστούν σε λεωφορείο ή ενοικιαζόμενο φορτηγό για την ανώμαλη, σκονισμένη οκτάωρη διαδρομή. (Βλ. "Overland από Puerto Princesa")

Overland από το Puerto Princesa

Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να υποστούν τη διαδρομή 140 μιλίων με το λεωφορείο από την πρωτεύουσα του Πουαλάου Πουέρτο Πρινσέσα πρέπει να αφήσουν στην άκρη περίπου πέντε έως οκτώ ώρες ταξιδιού για να ολοκληρώσουν το ταξίδι. Οι εθνικές οδοί είναι κυρίως στρωμένες, αλλά τα εμπόδια δεν είναι ασυνήθιστα.

Εκδρομές Overland στο El Nido αναχωρούν από το Terminal San Jose στο Puerto Princesa (τοποθεσία στους Χάρτες Google). Ο τερματικός σταθμός βρίσκεται δίπλα σε μια δημόσια αγορά και μπορεί να φτάσει κατευθείαν από το αεροδρόμιο μέσω μηχανοκίνητου τρικύκλου (εισιτήρια από PHP50-PHP80 ή περίπου $ 1.25- $ 2 ανά άτομο, περίπου 10 λεπτά).

Κατά την άφιξή σας, ρωτήστε πού είναι σταθμευμένο το λεωφορείο ή το φορτηγάκι για το El Nido.

El Nido με λεωφορείο: Το Cherry Bus αφήνει το Puerto Princesa για το El Nido περίπου εννέα φορές την ημέρα. επιστροφή ταξίδια στο Puerto Princesa από El Nido επίσης διαθέσιμη. Τα ταξίδια διαρκούν μέχρι και οκτώ ώρες. Το Cherry προσφέρει μια επιλογή ανάμεσα σε κλιματιζόμενα και τα συνηθισμένα λεωφορεία, ενώ το τελευταίο κοστίζει περίπου 100 PHP (περίπου 2,10 δολάρια) λιγότερο. Τα λεωφορεία είναι φθηνότερα αλλά πιο άνετα από το να πάρετε το φορτηγάκι.

El Nido by van: Οι εταιρείες Shuttle van χρησιμοποιούν εκτελεστικά φορτηγά που προσφέρουν περισσότερη άνεση από τα υπαίθρια λεωφορεία, αλλά λιγότερο από τα πόδια. Οι επιβάτες φθάνουν νωρίτερα, παίρνοντας έξι ώρες αντί για οκτώ για να φτάσουν στο El Nido.

Τα Vans προσφέρουν υπηρεσίες παραλαβής από τα περισσότερα σημεία του Puerto Princesa, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων και του αεροδρομίου.

Στη συνέχεια προχωρούν απευθείας στο El Nido.

Δια θαλάσσης

Το λιμάνι El Nido στο Buena Suerte εξυπηρετεί μια σειρά από γραμμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από τη Μανίλα, το Coron και το Sabang κοντά στο Puerto Princesa.

Η Atienza Shipping Lines εξυπηρετεί μια αργή κίνηση της διαδρομής Manila-Coron-El Nido. Το ταξίδι συχνά καθυστερεί.

Το Μαυροβούνιο Lines παρέχει καθημερινή γραμμή ακτοπλοϊκού δρομολογίου μεταξύ του El Nido και του νησιού Coron βόρεια του Palawan, ένα από τα αγαπημένα για τους δύτες, τους λάτρεις της φύσης και τους παραθαλάσσιους της παραλίας. Κάθε ταξίδι διαρκεί τρεισήμισι ώρες για να ολοκληρωθεί. Το σκάφος αναχωρεί το El Nido στις 6 το πρωί και κάνει το ταξίδι επιστροφής από το Coron στις 12 το μεσημέρι. (Πηγή)