Ασία τον Μάρτιο

Πού να πάτε στην Ασία για καλό καιρό και φεστιβάλ τον Μάρτιο

Η απόλαυση της Ασίας τον Μάρτιο προφανώς εξαρτάται από το σημείο όπου ταξιδεύετε - η Ασία είναι μεγάλη. Όμως ο Μάρτιος είναι ένας ιδανικός μήνας για μεγάλο μέρος της περιοχής καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται και η μετάβαση σε εποχές.

Αν και πολύ ζεστό, η Ταϊλάνδη και οι γείτονές της θα βιώσουν ξηρή περίοδο, καθιστώντας τα ιδανικά για επίσκεψη. Εν τω μεταξύ, ο κρύος καιρός θα αρχίσει να χαλαρώνει σε όλη την Ανατολική Ασία, προκαλώντας άνοιξη λουλούδια. Η υγρασία θα παραμείνει χαμηλή για πολλούς προορισμούς τον Μάρτιο.

Η Ινδία και ένα μεγάλο μέρος της Νότιας Ασίας θα είναι σε μέγιστη απόλαυση.

Τα τοπία ζωντανεύουν. Τα ανθισμένα άνθη κερασιού γιορτάζονται ιδιαίτερα σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Ορισμένα συναρπαστικά φεστιβάλ και καλός καιρός σε τροπικά μέρη κάνουν το ταξίδι στην Ασία τον Μάρτιο μια πολύ ευχάριστη εμπειρία!

Εκδηλώσεις και φεστιβάλ τον Μάρτιο

Επειδή πολλά φεστιβάλ και αργίες βασίζονται σε ημερολογιακά ημερολόγια, οι ημερομηνίες αλλάζουν από έτος σε έτος. Περιστασιακά, το Πάσχα πέφτει τον Μάρτιο και γιορτάζεται έντονα σε όλες τις Φιλιππίνες. Ορισμένα άλλα ενδιαφέροντα φεστιβάλ έχουν τη δυνατότητα να εμφανιστούν τον Μάρτιο:

Πού να πάτε τον Μάρτιο

Ο Μάρτιος είναι ένας πολύ ευχάριστος μήνας για την επίσκεψη σε μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας. η βροχή δεν θα είναι πολύ πρόβλημα. Προειδοποιήστε, ωστόσο, οι χώρες στο βορρά θα πλησιάζουν τις κορυφαίες θερμοκρασίες! Τα απογεύματα μπορούν να γίνουν αφόρητα ζεστά στο Λάος, την Καμπότζη και την Ταϊλάνδη.

Ο Μάρτιος είναι ένας ευχάριστος και ξηρός μήνας για να απολαύσετε την Ινδία πριν από τους καλοκαιρινούς μήνες να φέρει αμείλικτη θερμότητα.

Μερικά μέρη με τον καλύτερο καιρό

Μερικά μέρη με τον χειρότερο καιρό

Νησιά της Νοτιοανατολικής Ασίας τον Μάρτιο

Ο Μάρτιος είναι ένας μεταβατικός «ώμος» μήνας για δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς στο νότο, όπως τα Περτενιανά νησιά στη Μαλαισία , τα νησιά Gili στην Ινδονησία και το Μπαλί . Οι πιο ξηροί χρόνοι για να επισκεφτείτε αυτά τα νησιά είναι κατά τις πολυάσχολες εποχές τους, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Οι βροχερές ημέρες θα είναι σε παρακμή, ωστόσο, θα υπάρχουν ακόμα πολλά βράχια για να καθαρίσετε τους ηλιοθεραπευτές από τις παραλίες.

Τα καλά νέα είναι ότι τα πλήθη και οι τιμές διαμονής στα αλλιώς πολυάσχολα νησιά θα είναι ακόμα χαμηλά μέχρι τους καλοκαιρινούς μήνες. Μόλις αρχίσει ο χειμώνας στο Νότιο Ημισφαίριο, προσέξτε! Οι Αυστραλοί αρπάζουν τις φτηνές πτήσεις προς το Μπαλί για να ξεφύγουν από δροσερές θερμοκρασίες.

Εδώ είναι μερικά διασκεδαστικά νησιά που είναι εξαιρετικές επιλογές για την Ασία τον Μάρτιο:

Νεπάλ τον Μάρτιο

Ο Μάρτιος είναι ένας υπέροχος μήνας για να επισκεφθείτε το Νεπάλ. Το Κατμαντού θα εξακολουθεί να απολαμβάνει ξηρή περίοδο και η υγρασία θα είναι ακόμα χαμηλή για να απολαύσετε τις απόψεις του βουνού.

Για τους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να χτυπήσουν τα Ιμαλάια , θα υπάρχουν ακόμα πολλές χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες τον Μάρτιο. Αλλά ο Μάρτιος είναι ένας καλός μήνας για πεζοπορία πριν τα μονοπάτια γίνουν ακόμα πιο πολυάσχολα.

Ανοιξιάτικα λουλούδια θα ανθίσουν κατά μήκος των πλαγιών, και η ορατότητα θα είναι καλή. Η εποχή αναρρίχησης στο Everest δεν ξεκινάει πραγματικά μέχρι το Μάιο, ωστόσο, οι ομάδες μπορεί να κάνουν κάποια προετοιμασία στο Everest Base Camp τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Προειδοποίηση για τη Βόρεια Ταϊλάνδη τον Μάρτιο

Ταξιδεύοντας στη Βόρεια Ταϊλάνδη είναι εξαιρετικά ευχάριστη , αλλά υπάρχει μια αλίευση: η δυσάρεστη "καύση" εποχή τρέχει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Δεν ηλιακό έγκαυμα, αν και θα υπάρξει και κάτι τέτοιο, στο καυτό κλίμα του Τσιάνγκ Μάι το Μάρτιο. Ακόμα και λίγο Pai είναι ζεστό ζεστό. Ο Μάρτιος είναι ο μήνας αιχμής για τις ετήσιες γεωργικές πυρκαγιές που μειώνουν τον έλεγχο στη Ταϊλάνδη, μαζί με το γειτονικό Λάος και τη Μυανμάρ (Βιρμανία). Η ατμοσφαιρική ρύπανση και ο θόρυβος πνίγουν τον αέρα έως ότου η βροχερή εποχή της Ταϊλάνδης φτάσει τον Μάιο για να σβήσει τις πυρκαγιές.

Τα επίπεδα των σωματιδίων στον αέρα φθάνουν συχνά σε απειλητικά επίπεδα το Μάρτιο, τσίμπημα στα μάτια και προκαλώντας πολλούς ντόπιους να αποκαλύψουν μάσκες. Τα άτομα με άσθμα ή αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να ελέγχουν πριν προγραμματίσουν ένα ταξίδι στις πληγείσες περιοχές στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης.

Το ετήσιο περιστατικό έχει λάβει πολλές κριτικές και έχει σίγουρα αντίκτυπο στον τουρισμό. Παρά τις απειλές, η κυβέρνηση μόλις κατάφερε να χειριστεί το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα έχει αυξηθεί αρκετά κακό για να κλείσει το αεροδρόμιο στο Chiang Mai σε πολλές περιπτώσεις λόγω της χαμηλής ορατότητας!

Αν ταξιδεύετε στην Ταϊλάνδη τον Μάρτιο, επιλέξτε ένα ωραίο νησί αντί .

Μαλαισιανό Βόρνεο τον Μάρτιο

Τα τροπικά δάση στο Βόρνεο παραμένουν πράσινα για έναν λόγο: λαμβάνουν πολλή βροχή όλο το χρόνο! Και δυστυχώς, οι περισσότερες από τις περιπετειώδεις δραστηριότητες που κάνουν το Borneo τόσο γοητευτικό είναι σε εξωτερικούς χώρους και καλύτερα απολαμβάνουν χωρίς βροχή και λάσπη.

Το Sabah (το βορειότερο κράτος) θα έχει λιγότερες βροχοπτώσεις τον Μάρτιο από ό, τι ο Σαραουάκ. Οι βροχοπτώσεις θα είναι στην πτώση του Kuching, αλλά πιθανότατα θα έχετε ξηρότερο απότομο βορειότερο ταξίδι. Σκεφτείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο Μπορνεό με πτήση στην Kota Kinabalu (Sabah).

Ανατολική Ασία τον Μάρτιο

Η Κίνα , η Ιαπωνία, η Ταϊβάν και η Κορέα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να έχουν διαφορετικά κλίματα στις χώρες, ανάλογα με την ανύψωση και το γεωγραφικό πλάτος.

Υψηλότερα υψόμετρα θα έχουν ακόμα χιόνι τον Μάρτιο, μαζί με τις θερμοκρασίες κατάψυξης τη νύχτα. Πιο κοντά στη στάθμη της θάλασσας, πολλές ντους βροχής και θερμοκρασίες θέρμανσης θα φέρει τα λουλούδια σε μέρη με θερμότερο κλίμα.

Εάν δεν σας ενοχλούν ψυχρές νύχτες, κάθε χώρα στην Ανατολική Ασία έχει τις δικές της μοναδικές κλήρωση τον Μάρτιο. Επιλέγοντας πού να πάτε δεν είναι εύκολο !