Το Nyepi είναι η Μπαλινέζικη Ημέρα της Σιωπής

Shhhh ... Είναι Nyepi

Το Nyepi, που συχνά αναφέρεται ως η Μπαλινέζικη Ημέρα της Σιωπής, είναι μια ινδουιστική παράδοση που παρατηρείται κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με το ημερολόγιο του Balinese Saka. Για μια μέρα έξω από το χρόνο, η νυχτερινή ζωή του Μπαλί και η μουσική στάση. Ο σταθερός βρυχηθμός των μοτοσικλετών σταματάει για μια ημέρα και μια ευχάριστη, υποχρεωτική σιωπή σέρνει πάνω από το νησί. Ακόμη και το συνεχώς απασχολημένο αεροδρόμιο κλείνει για 24 ώρες!

Nyepi είναι μια αργία στην Ινδονησία γνωστή ως hari raya nyepi .

Τι να περιμένετε για την Μπαλινέζικη Ημέρα Σιωπής

Οι ντόπιοι προετοιμάζονται για μια μέρα σιωπής, ξεπερνώντας τα συστήματα τους τη νύχτα πριν. Σκέπασαν κανάλια και τηγάνια, ρίχνονται πυροτεχνήματα, καίγονται εικόνες δαίμων και πομπές περπατούν στους δρόμους. Τα τελετουργικά εκτελούνται για να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα.

Η Μπαλινέζικη Ημέρα Σιωπής ξεκινά στις 6 π.μ. στο Nyepi και συνεχίζει για 24 ώρες μέχρι τις 6 το πρωί το πρωί. Τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες αναμένεται να πάρουν την εκδήλωση πολύ σοβαρά. Οι δρόμοι περιπολούνται από pecalang, άνδρες ασφαλείας σε παραδοσιακά ρούχα, για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις.

Ενώ οι τουρίστες δεν αναμένεται να νηστεύσουν ή να διαλογιστούν, αναμένεται να μην αφήσουν το ξενοδοχείο τους λόγους και να μην προκαλέσουν διαταραχές. Ακόμα και τα φώτα θα πρέπει να είναι αχνά και η υπερβολική συζήτηση να παραμένει σταθερή. Οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα σβήνουν. Κανείς δεν επιτρέπεται να μετακινηθεί γύρω από το νησί εκτός από περιπολίες ασφαλείας και οχήματα έκτακτης ανάγκης σε αποστολές σωτηρίας.

Ταξιδεύοντας στο Μπαλί κατά τη διάρκεια του Nyepi

Η Μπαλινέζικη Ημέρα Σιωπής σίγουρα θα επηρεάσει το ταξίδι σας στο Μπαλί, εάν τα δύο συμπίπτουν. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ngurah Rai στο Ντενπασάρ κλείνει για 24 ώρες χωρίς να επιτρέπονται πτήσεις ή αναχώρηση. Όλες οι μεταφορές γύρω από το Μπαλί σταματούν να κινούνται - σχεδιάστε ανάλογα!

Ως τουρίστας, δεν θα σας απαλλάσσεται από την παρατήρηση της Μπαλινέζικης Ημέρας Σιωπής.

Οι παραλίες είναι εκτός ορίων, τα περισσότερα μπαρ και τα εστιατόρια είναι κλειστά και δεν θα επιτρέπεται να περπατάτε στους δρόμους άσκοπα. Αν δεν είστε έτοιμοι να γεννήσετε - μία από τις λίγες απαλλαγές από την παρατήρηση του Nyepi - η μέρα είναι μια καλή στιγμή για να χαλαρώσετε, να διαβάσετε ένα βιβλίο και να ακούσετε τους φυσικούς ήχους του Μπαλί αλλιώς κρυμμένοι από την κυκλοφορία.

Ημερομηνίες Nyepi

Οι ημερομηνίες για το Nyepi αλλάζουν από έτος σε έτος λόγω του ημερολογίου των μπαλινέζικων Saka. Η Μπαλινέζικη Ημέρα της Σιωπής συνήθως πέφτει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Το 2017, η εκδήλωση έγινε στις 28 Μαρτίου. Το 2018, η εκδήλωση θα γίνει στις 17 Μαρτίου.