Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μπαλί

Οι χαμηλές και υψηλές εποχές στο Μπαλί, τα φεστιβάλ και ο Καιρός

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μπαλί είναι κατά κανόνα κατά τους θερινούς μήνες του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου, όταν ο καιρός είναι ξηρός και οι ημέρες είναι ηλιόλουστες. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει και όταν το νησί γίνει το πιο πολυσύχναστο - δεν θα είστε ο μόνος που ψάχνει για surf, άμμο και ήλιο!

Η ευκαιρία να ξεφύγουμε από τους χειμερινούς μήνες του νότιου ημισφαιρίου είναι λίγο πολύ δελεαστικό για δεκάδες χιλιάδες Αυστραλούς που αρπάζουν σύντομες και ανέξοδες πτήσεις μέχρι το Μπαλί .

Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, περιμένετε το Μπαλί να είναι πολυσύχναστο. Το νησί πηγαίνει απλώς από πολυάσχολο σε πολυάσχολο. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των ταξιδιωτών στην Ινδονησία - το μεγαλύτερο νησιωτικό έθνος στον κόσμο και η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα - επισκέπτονται μόνο το Μπαλί.

Δεν είναι για την έλλειψη επιλογών. Το Μπαλί είναι μόνο ένα από τα 8.800 νησιά που κατονομάζονται στην Ινδονησία! Επιπλέον, υπάρχουν πολλά νησιά που δεν κατονομάζονται στο αρχιπέλαγος. Αν το Μπαλί φαίνεται πολύ απασχολημένο, υπάρχουν πολλά υπέροχα μέρη για να επισκεφτείτε στην Ινδονησία .

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μπαλί;

Αυτό εξαρτάται από τα επίπεδα υπομονής σας.

Εάν δεν σας ενοχλούν την έντονη κίνηση και τη διανομή γεμάτων παραλίες, πηγαίνετε όταν ο καιρός είναι καλύτερος! Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι συχνά οι πιο ξηροί μήνες με ευχάριστες θερμοκρασίες.

Ένας καλός συμβιβασμός είναι ο κίνδυνος περιστασιακών βροχοπτώσεων με αντάλλαγμα για περισσότερη ειρήνη. Οι ώμοι μήνες πριν και μετά την υψηλή περίοδο (ιδιαίτερα τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο) είναι απολαυστικοί και γνωρίζουν πολλές ηλιόλουστες μέρες.

Οι νωρίτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Μπαλί είναι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι επιπλέον βροχερός και λίγο πιο ζεστός. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι μήνες στην Ταϊλάνδη και στις χώρες βόρεια της Ινδονησίας που γιορτάζουν τις ξηρές εποχές τους προτού να κινηθεί πραγματικά η θερμότητα.

Παρά τη βροχή και τις θερμότερες θερμοκρασίες τον Δεκέμβριο, το Μπαλί εξακολουθεί να είναι απασχολημένο με γλέντι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και των διακοπών του νέου έτους.

Καιρός στο Μπαλί

Αν και το Μπαλί είναι ζεστό και άνετο όλο το χρόνο, το νησί έχει δύο διαφορετικές εποχές: υγρό και στεγνό.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται καθώς οι ηλιόλουστες μέρες αυξάνονται. Οι αγαπημένες δραστηριότητες του νησιού, ιδιαίτερα η ηλιοθεραπεία, η πεζοπορία και η μοτοσικλέτα, είναι πολύ πιο ευχάριστες χωρίς βροχή των μουσώνων!

Θερμοκρασίες (F) στο Μπαλί Κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο:

Θερμοκρασίες (F) στο Μπαλί Κατά τη διάρκεια Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου:

Το Μπαλί βρίσκεται μόλις οκτώ βαθμούς νότια του Ισημερινού και απολαμβάνει ένα τροπικό κλίμα. Αυτά τα γεγονότα καθίστανται μια ιδρωμένη ιδέα τριών ντους την ημέρα, όταν περιπλανηθείτε πολύ μακριά από την αναζωογονητική ακτή. Η υγρασία συχνά κινείται γύρω στο 85%. Μια εξαίρεση είναι η πράσινη περιοχή Kintamani βόρεια του Ubud στο εσωτερικό. Το όρος Batur παρέχει αρκετό υψόμετρο για να κάνει τον καιρό ψυχρό και drizzly μερικές μέρες για τους ταξιδιώτες με μοτοσικλέτα.

Το ταξίδι κατά τη διάρκεια της ξηράς / υψηλής εποχής δεν εγγυάται όλες τις ηλιόλουστες μέρες . Η Μητέρα Φύση διατηρεί το νησί πράσινο όλο το χρόνο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ξηράς εποχής, θα θέλετε να είστε προετοιμασμένοι για σύντομες pop-up καταιγίδες .

Επισκεφτείτε το Μπαλί κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων

Αν και η βροχή δεν κάνει ακριβώς για μια ωραία μέρα στην παραλία, ή για να εξερευνήσετε το εσωτερικό του νησιού, υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα για να επισκεφθείτε το Μπαλί κατά τη διάρκεια της "πράσινης" εποχής.

Κάποιες καλές αιτίες για να επισκεφθείτε το Μπαλί κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου:

Μερικά μειονεκτήματα της επίσκεψης κατά τη διάρκεια της χαμηλής σεζόν του Μπαλί:

Τα μειονεκτήματα είναι λιγότερο από ελκυστικά, αλλά πολλοί ταξιδιώτες προτιμούν να επισκέπτονται προορισμούς μόνο κατά τις χαμηλές εποχές !

Γιατί το Μπαλί είναι τόσο δημοφιλές;

Ίσως επειδή το Μπαλί είναι κατά κύριο λόγο Ινδουιστής και όχι μουσουλμανικός ή χριστιανικός, διαθέτει ένα μοναδικό δέρα που διαφέρει από τα γύρω νησιά. Δεν έχει σημασία ο λόγος, το Μπαλί είναι πάντα ένας κορυφαίος προορισμός στην Ασία .

Το Μπαλί υπήρξε μια δημοφιλής στάση για τους backpackers στο Trail Pancake Banana για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το νησί είναι επίσης ένας διάσημος προορισμός για σέρφινγκ στη Νοτιοανατολική Ασία και ένα κορυφαίο σημείο του μέλιτος στην Ασία .

Η Elizabeth Gilbert εξαπέλυσε πραγματικά τη λέξη με το χτύπημα βιβλίο της Φάτε, Προσευχή, Αγάπη . Η Τζούλια Ρόμπερτς πρωταγωνίστησε στην ταινία του 2010 με το ίδιο όνομα, ανοίγοντας τα καταφύγια του Ubud. Πριν από το 2010, το Ubud ήταν ως επί το πλείστον ήσυχο και προσέλκυσε ταξιδιώτες του προϋπολογισμού που ενδιαφέρονται για μια υγιεινή εναλλακτική λύση προς τα οργισμένα κόμματα στο Kuta.

Αλλά το Χόλιγουντ δεν είναι τόσο φταίξιμο όσο και η γεωγραφία. Οι φοιτητές και οι οικογένειες της Αυστραλίας - μαζί με πολλούς συνταξιούχους - εκλέγουν να ξεφύγουν από τον πιο δροσερό καιρό στο Νότιο Ημισφαίριο, αρπάζοντας φτηνές πτήσεις προς το Μπαλί .

Με πολλούς φοιτητές εκτός σχολείου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κόμματα επίτευξης κόμματος, όπως η Kuta, γίνονται φευγαλέα, καθώς νέοι παραθεριστές έρχονται για να απολαύσουν τη νυχτερινή ζωή. Η ατμόσφαιρα κατά μήκος του Jalan Legian μοιάζει με αυτό που θα περίμενε κανείς σε ορισμένες αμερικανικές παραλίες κατά τη διάρκεια του κολέγου άνοιξη διάλειμμα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά λιγότερο γνωστά μέρη κατά μήκος της ακτής: οι Amed, Lovina και Padangbai εξακολουθούν να προσφέρουν διαφυγή. Και αν τα πράγματα πραγματικά ξεφύγουν από τον έλεγχο, τα γειτονικά νησιά Nusa Lembongan και Nusa Penida είναι δελεαστικά.

Παρά το μικρό μέγεθος, το πρόσφατα ανακαινισμένο Διεθνές Αεροδρόμιο Denpasar στο Μπαλί είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο της χώρας. Παρά τις βελτιώσεις, ο αερολιμένας αυξάνει την παραγωγική του ικανότητα. Οι υπάλληλοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να μετατοπίσουν μέρος της τουριστικής εστίασης στο Lombok, τον πλησιέστερο γείτονα του νησιού του Μπαλί στα ανατολικά.

Φεστιβάλ στο Μπαλί

Μαζί με τον καιρό λαμβάνοντας υπόψη, θα πρέπει να ελέγξετε τα φεστιβάλ, όταν αποφασίζει την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μπαλί. Μερικά μεγάλα γεγονότα στην Ινδονησία προκαλούν αύξηση των τιμών στέγασης. προγραμματίστε πολύ νωρίτερα.

Με πληθυσμό άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων, κυρίως Hindu, παρατηρούνται ινδουιστικά φεστιβάλ όπως η Holi και η Thaipusam . Το Galungan είναι η πιο σημαντική θρησκευτική εορτή στο Μπαλί. Όπως συμβαίνει με όλους τους δημοφιλείς προορισμούς στην Ασία, το Σεληνιακό Νέο Έτος ( ημερομηνίες αλλαγής από έτος σε έτος ) αντλεί ένα πλήθος, παρά τους καιρούς τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Η Nyepi, η Μπαλινέζικη Ημέρα της Σιωπής , πέφτει στο Ινδουιστικό Νέο Έτος και ασφαλώς θα επηρεάσει το ταξίδι σας - αλλά η νύχτα πριν είναι πολύ διασκεδαστική! Για πλήρεις 24 ώρες, οι τουρίστες αναμένεται να παραμείνουν στο εσωτερικό των ξενοδοχείων τους και δεν επιτρέπεται η χρήση θορύβου. Οι παραλίες και οι επιχειρήσεις κλείνουν - ακόμη και το διεθνές αεροδρόμιο κλείνει! Το Nyepi χτυπά τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ανάλογα με το σεληνιακό ημερολόγιο του Ινδουισμού.

Ο Χάρι Μέρντεκα ( Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ινδονησίας ) στις 17 Αυγούστου ενδέχεται επίσης να επηρεάσει τα ταξίδια προς και από το Μπαλί. Οι Ινδονήσιοι απολαμβάνουν επίσης την επίσκεψη στο Μπαλί και προέρχονται από τη Σουμάτρα και άλλες περιοχές του αρχιπελάγους.