Εθνοκρουσίες της Σιγκαπούρης

Αρχική σελίδα στις κοινότητες της Μαλαισίας, της Κίνας και της Ινδίας στη Σιγκαπούρη

Κανένα ταξίδι στη Σιγκαπούρη δεν ολοκληρώνεται μέχρι να επισκεφθείτε έναν (ή όλους) τους εθνοτικούς θύλακες της χώρας .

Φανταστείτε το πλήρες πολιτιστικό πεδίο της Ασίας, συμπιεσμένο σε μια χούφτα συνοικιών διάσπαρτων σε όλη τη Σιγκαπούρη - που συνοψίζει την εμπειρία της επίσκεψης στις εθνοτικές περιοχές που εξυπηρετούν τις κοινότητες των Μαλαισίας, της Κίνας και της Ινδίας που καλούν τη Σιγκαπούρη στο σπίτι.

Εκτός από το πολιτιστικό υψηλό, θα πάρετε επίσης σας γεμίζουν και περισσότερο από ψώνια και φαγητό σε κάθε εθνική στάση!

Chinatown: Η μεταναστευτική κινεζική εμπειρία

Η Chinatown γεννήθηκε από την πολιτική του Sir Stamford Raffles για την κατανομή μιας περιφέρειας σε κάθε εθνικότητα στη Σιγκαπούρη - το σχέδιο του 1828 διέθεσε την περιοχή νότια του ποταμού της Σιγκαπούρης στους μετανάστες κινέζους του νησιού, οι οποίοι έχτισαν τα στενά σοκάκια και τα shophouses της Chinatown.

Το Kreta Ayer είναι το πρώτο μέρος των επισκεπτών της Chinatown, καθώς η στάση MRT της Chinatown εξέρχεται από την οδό Pagoda στην περιοχή αυτή. Οι πεζοδρομημένες λωρίδες στην Kreta Ayer είναι γεμάτες με καταστήματα που πωλούν παραδοσιακά και μοντέρνα προϊόντα, καταστήματα φωτογραφικών μηχανών και τρόφιμα για χόκερ.

Η Smith Street είναι η περιοχή της Chinatown Food Street. Το Chinatown Food Street και η νυχτερινή αγορά είναι απαραίτητη για τους επισκέπτες που θέλουν να δοκιμάσουν την περιοχή που παίρνει παραδοσιακό κινέζικο φαγητό.

Στην οδό Sago , μπορείτε να βρείτε τον Ναό του Βούδα του Βούδα, έναν άλλο σημαντικό θρησκευτικό προορισμό για την κινεζική βουδιστική κοινότητα της Σιγκαπούρης.

Το Telok Ayer και ο λόφος Ann Siang αποτελούν ένα από τα παλαιότερα μέρη του Chinatown, το πρώτο γεμάτο ναούς που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα, το τελευταίο μια γοητευτική γειτονιά γεμάτη με τρύπες και καταστήματα καφέ.

Επισκεφθείτε τον παλαιότερο ναό Taoist στη Σιγκαπούρη, τον ναό Thian Hock Keng, για να δείτε τις θρησκευτικές δραστηριότητες των παλαιών κινεζικών κατοίκων της Σιγκαπούρης.

Το Συμβούλιο Εθνικών Πάρκων της Σιγκαπούρης σας προτείνει να κάνετε αυτή την περιήγηση με τα πόδια στον λόφο Ann Siang και Telok Ayer Green για να πάρετε μια κατανόηση του τοπικού πολιτισμού.

Αγορές στην Chinatown. Ως εκθέτης της κινεζικής κουλτούρας στη Σιγκαπούρη, η Chinatown χρησιμοποιεί τα ιστορικά της κτίρια για να πουλήσει την εθνοτική πολιτιστική εμπειρία στο χείλος : τα ανακαινισμένα καταφύγια καταφυγίων για παραδοσιακές κινεζικές τέχνες και βιοτεχνίες, ρούχα, τρόφιμα, κοσμήματα και παραδοσιακή ιατρική.

Που να μείνω. Για οικονομικά καταλύματα στην περιοχή, κοιτάξτε μέσω αυτής της λίστας των οικονομικών ξενοδοχείων της Σιγκαπούρης της Σιγκαπούρης .

Το φαγητό στην Chinatown μπορεί να είναι μια περιπέτεια - το μόνο που χρειάζεστε είναι το θάρρος να εισέλθετε σε ένα στάβλο της Σιγκαπούρης Hawker και να δοκιμάσετε ό, τι δεν αναγνωρίζετε. (Ξεκινήστε με αυτά τα δέκα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε στη Σιγκαπούρη ). Τα κέντρα Hawker της Σιγκαπούρης, όπως το Maxwell Road Food Center και το Chinatown Complex, έχουν τα πάντα για να σας ξεκινήσουν, είτε είστε αρχάριοι είτε είστε άφοβοι γκουρμέ.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το streetside φαγητό έξω στους δρόμους του Παγόδα, του Ναού, του Serangoon και των Smith Street - Street Smith, ειδικότερα, είναι ο χώρος της "Chinatown Food Street", ο πρώτος χώρος τραπεζαρίας στην αλυσίδα της πόλης.

Για τον καλύτερο χρόνο για να επισκεφθείτε την Chinatown , προγραμματίσετε το ταξίδι σας να συμπέσει με το κινεζικό νέο έτος στη Σιγκαπούρη και το Hungry Ghost Festival . οι πρώτοι για τα παζάρια στο δρόμο και τους πάγκους δρόμων που πωλούν τυχερά τρόφιμα, λαμπτήρες και αναμνηστικά. το τελευταίο για τις οδικές παραστάσεις της κινέζικης όπερας προς όφελος των φαντασμάτων που περιπλανώνουν τη γη.

Kampong Glam: Παλαιότερες Μαλαισιακές Παραδόσεις

Το Ισλαμικό DNA του Kampong Glam θα πρέπει να είναι άμεσα εμφανές στον επισκέπτη για πρώτη φορά.

Το τζαμί του Σουλτάνου και ο τεράστιος χρυσός του θόλος εκπέμπουν μια μακρά σκιά πάνω από τη γειτονιά. Τα ονόματα των οδών φέρουν ξεχωριστή αραβική επιρροή, το όνομά τους από γνωστές πόλεις της Μέσης Ανατολής (Kandahar στο Αφγανιστάν, Μουσκάτ στο Ομάν, Bussorah - Basra στο Ιράκ), και τα καταστήματα αντικατοπτρίζουν τους ποικίλους μουσουλμανικούς πολιτισμούς που έχουν κάνει αυτό το κομμάτι της Σιγκαπούρης το σπίτι τους.

Τα παλιά κτίρια του Kampong Glam προδίδουν την ιστορία του ως πρώην σπίτι στα παλιά βασιλικά της Μαλαισίας στη Σιγκαπούρη. Το πρώην Istana, ή το βασιλικό παλάτι, στεγάζει τώρα το κέντρο κληρονομιάς της Μαλαισίας και τις οκτώ γκαλερί του που παρουσιάζουν την ιστορία και τον πολιτισμό των Μαλαισιανών της Σιγκαπούρης.

Το Τζαμί Σουλτάνου, που βρίσκεται στη γωνία της οδού Arab Street και North Bridge Road, είναι το μεγαλύτερο τζαμί της Σιγκαπούρης.

Το τζαμί της Σουλτάνης χτίστηκε τη δεκαετία του 1920 και ο χρυσός θόλος του είναι δύσκολο να χάσει.

Η σκηνή για ψώνια στο Kampong Glam είναι ένα χρυσωρυχείο για τους λάτρεις της Ασίας - περσικά χαλιά, μεταξωτά, μπατίκ, μπρασερ, αρώματα πετρελαίου, κοστούμια κοσμημάτων και καπέλα της Μαλαισίας μπορούν να αγοραστούν κατά μήκος των καταστημάτων σε Arabian Street, North Bridge Road, Kandahar Street και Muscat Street.

Haji Lane και Bali Lane, δύο παράλληλες οδούς στο νοτιοδυτικό άκρο του Kampong Glam, παρέχουν μια εντελώς διαφορετική λιανική σκηνή - μια νεώτερη, πιο ισχιακή και πιο ζωντανή από οτιδήποτε άλλο που έχει να προσφέρει η Σιγκαπούρη.

Αιώνες μετανάστευσης από την Αραβική, την Ινδική, τη Μαλαισία και την Ινδονησία έχουν κάνει τη σφαίρα τροφίμων της Γκάλας Glam αυτό που είναι σήμερα - ένα πικάντικο smorgasbord του μουσουλμανικού ναύλου που κυμαίνεται από το tarik (τραβηγμένο τσάι) μέχρι τον τουρκικό καφέ για το βότρυο biryani στο murtabak .

Πού να μιλήσω. Η δυτικότερη γωνία του Kampong Glam είναι καταπράσινη από το εμπορικό κέντρο Golden Landmark και από το ξενοδοχείο, το Village Hotel Bugis , ένα ξενοδοχείο επαγγελματικής κατηγορίας με πισίνα. Ορισμένοι από τους κατασκηνωτές στο Kampong Glam κάνουν ιδανικές διαμονές για boutique ξενοδοχεία και ξενώνες .

Πότε θα επισκεφθείτε. Το Kampong Glam ζωντανεύει πραγματικά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, καθώς οι υπαίθριοι πάγκοι και τα παζάρια καλλιεργούνται για να τροφοδοτούν τους πεινασμένους Μαλαιούς μετά το ηλιοβασίλεμα.

Katong / Joo Chiat: Πολιτιστικό Κέντρο Περανάκαν

Η γειτονιά Katong της Σιγκαπούρης - της οποίας ο πιο διάσημος δρόμος Joo Chiat είναι γνωστός ως η καρδιά της κοινότητας Peranakan του έθνους. Το Peranakan (γνωστό και ως Straits Chinese) αντιπροσωπεύει μια σύντηξη της Μαλαισίας και της κινεζικής κουλτούρας που ζει στην vintage αρχιτεκτονική του Katong.

Τα τελευταία χρόνια, ο Joo Chiat διέφυγε από τον ταχύ εκσυγχρονισμό που συνοδεύει την πορεία της Σιγκαπούρης στον 21ο αιώνα, με πάνω από 900 shophouses και κτίρια που διατηρούνται από τους τοπικούς νόμους περί προστασίας.

Το εμπόριο αυτών των shophouses εξυπηρετεί περισσότερο τους ντόπιους παρά τους τουρίστες, αν και έχει αποκτήσει κάποιο βαθμό εξευγενισμού. Τα καταστήματα φούσκας-τσαγιού και οι μπουτίκ αρτοποιεία συνυπάρχουν μαζί με τα καταστήματα ξηρού εμπορίου, τις παραδοσιακές κινεζικές αίθουσες ιατρικής και τα μαγαζιά ρούχων της Μαλαισίας.

Ορισμένοι από τους shophouses έχουν δημιουργηθεί ως εκ νέου σε οικονομικά ξενοδοχεία και ξενώνες . οι τουρίστες που μένουν εδώ μπορούν να βυθιστούν στο λαιμό βαθιά μέσα στην τοπική κουλτούρα, με κόστος να παραμείνουν σε μια αφαίρεση από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Σιγκαπούρης.

Η Koon Seng Road και η East Coast Road εξακολουθούν να έχουν μια ποικιλία από σοφούς και τα σπίτια με μοναδική αισθητική Peranakan. Οι λάτρεις της ιστορίας μπορούν να εξερευνήσουν το παρελθόν του Katan Peranakan με περισσότερες λεπτομέρειες μέσα από μουσεία όπως το Antique House Katong και μπουτίκ όπως ο Rumah Bebe.

Η περιοχή Katong είναι επίσης γνωστή για τα μεγάλα εθνοτικά της τρόφιμα, κυρίως συγκεντρωμένα κατά μήκος των στάβλων Hawker East Coast Road.

Μικρή Ινδία: Μια Whiff της Υποηχησίας

Η Μικρή Ινδία έχει το πιο μοναδικό άρωμα όλων των εθνοτικών θύλακες της Σιγκαπούρης - η προσθήκη της στα καρυκεύματα και τα αρώματα που πωλούνται και χρησιμοποιούνται μέσω των πολλών δρόμων της. Η μικρή Ινδία φιλοξενεί το 24ωρο εμπορικό κέντρο που είναι γνωστό ως Mustafa Center, όπου το λιανικό εμπόριο κυριολεκτικά δεν κοιμάται ποτέ. Άλλες εμπορικές στάσεις αναμνηστικών περιλαμβάνουν το Little India Arcade, την αγορά Tekka και τους πάγκους πάνω στο Campbell Lane, όπου μπορούν να τοποθετηθούν και να αγοραστούν οι παραδοσιακές σάρες.

Επισκεφθείτε τη Μικρή Ινδία κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών φεστιβάλ του Deepavali και του Thaipusam για να δείτε τη Μικρή Ινδία στο καλύτερο της - φωτισμένη από χιλιάδες φώτα και πολυσύχναστη με ακόμη μεγαλύτερη δραστηριότητα από ό, τι συνήθως.