Γιορτάζοντας το φεστιβάλ φάντασμα φάντασμα

Taoist Φεστιβάλ των οινοπνευματωδών στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία

Το Φεστιβάλ Hungry Ghost γιορτάζει τη ταοϊστική πίστη στη μετά θάνατον ζωή. Οι κινεζικές κοινότητες στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη πιστεύουν ότι οι πύλες της κόλασης ανοίγουν τον 7ο σεληνιακό μήνα, απελευθερώνοντας τα πνεύματα των νεκρών να περιπλανηθούν στον κόσμο των ζωντανών.

Οι ζωντανοί, με τη σειρά τους, πρέπει να προσφέρουν χρήματα για φαγητό και καυτά χρήματα προσευχής στις ψυχές των νεκρών για να τα καταπραΰνουν.

Τα εν λόγω φαντάσματα εμπνέουν τόσο οίκτο όσο και φόβο.

Τα πνεύματα που περιφέρονται στη γη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουν στερηθεί την πρόσβαση στον ουρανό για κάποιο λόγο ή δεν έχουν απογόνους στη γη να κάνουν προσφορές για λογαριασμό τους.

Ο πρώτος θα ψάξει για κάθε ζωντανό να πάρει τη θέση του στην Κόλαση. Οι τελευταίοι λιμοκτονούν από το χρόνο τους στην Κόλαση και αναζητούν τροφή κατά τη διάρκεια της γήινης παραμονής τους.

Τα πνεύματα των νεκρών προγόνων, αν και όχι τόσο φτωχοί όσο τα φαντάσματα που περιγράφονται παραπάνω, γιορτάζονται επίσης από τους ζωντανούς τους απογόνους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Γιορτάζοντας το φεστιβάλ φάντασμα φάντασμα

Σε ολόκληρη τη Σιγκαπούρη (κυρίως στην Chinatown ) και στους κινεζικούς θύλακες στη Μαλαισία ( ο επικεφαλής της Chanatown του Penang και του Melaka μεταξύ τους), οι Κινέζοι πηγαίνουν όλοι έξω για να τροφοδοτήσουν και να διασκεδάσουν τα φαντάσματα περιαγωγής. Οι εορτασμοί φθάνουν στο αποκορύφωμα κατά τη διάρκεια της "ημέρας φάντασμα", την 15η ημέρα του "μήνα φάντασμα" - αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να πάει γύρω από την πόλη και να δει τα εξής να λάβει χώρα:

Δημόσια ψυχαγωγία. Σκηνικά τραγουδιού γνωστά ως getai έχουν συσταθεί, και κινεζική όπερα ( phor thor ) και μαριονέτες δείχνει που πραγματοποιήθηκε τόσο για τους ζωντανούς και τους νεκρούς.

Οι θεατές αφήνουν την πρώτη σειρά κενή για να φιλοξενήσουν τα οινοπνευματώδη ποτά. (Θεωρείται κακή μορφή να καθίσει στην πρώτη σειρά, οπότε πρέπει να προειδοποιηθεί.)

Πιο σύγχρονες ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως ο καραόκες και οι χορευτικοί διαγωνισμοί διεξάγονται επίσης σε αυτά τα στάδια, πιθανώς για τα πνεύματα των πιο πρόσφατα αποθανόντων.

Στη Σιγκαπούρη , θα βρείτε τις καλύτερες συμμετοχές στην Chinatown, Joo Chiat και Ang Mo Kio.

Καθένας από αυτούς τους σταθμούς είναι εύκολα προσβάσιμος από το MRT - μέσω σταθμών ονομάτων για το Chinatown και το Ang Mo Kio και μέσω του σταθμού Paya Lebar για τον Joo Chiat.

Στο Πενάνγκ , κινέζικες όπερες και μαραθώνια παραστάσεις πραγματοποιούνται σε τρεις διαφορετικές γλώσσες - Hokkien, Teochew και Cantonese - και οργανώνονται κυρίως γύρω από την περιοχή του Τζορτζ Τάουν .

Κάνοντας τα χρήματα της κόλασης. Για να γοητεύσουν τους νεκρούς συγγενείς τους, οι Κινέζοι θα προσφέρουν γεύματα και θα κάψουν μπαστούνια joss, "χρήματα κόλασης" (πλαστά χαρτονομίσματα) και διάφορες χαρτογραφικές εκδόσεις γήινων αγαθών όπως τηλεοράσεις, αυτοκίνητα και έπιπλα.

Οι Κινέζοι, που πιστεύουν ότι οι πρόγονοι μπορούν να τους βοηθήσουν και τις επιχειρήσεις τους πέρα ​​από τον τάφο, το κάνουν αυτό για να εξασφαλίσουν συνεχείς ευλογίες και προστασία από το πέρασμα.

Προσφορές φαγητού που αφέθηκαν στο κοινό. Οι προσφορές τροφίμων παραμένουν επίσης δίπλα σε δρόμους και γωνίες δρόμου και έξω από τα σπίτια. Το τελευταίο θεωρητικά εμποδίζει τα πεινασμένα φαντάσματα να εισέρχονται σε κατοικίες - τελικά, με φαγητό που περιμένει απλά έξω από την πόρτα, που πρέπει να πάει μέσα;

Επισκεφθείτε τους τοπικούς ταοϊστικούς ναούς και τις βρεγμένες αγορές για να δείτε τις πιο εντυπωσιακές επιδείξεις τροφίμων για το Hungry Ghost. Αυτές οι οθόνες συνήθως επιβλέπονται από μια εικόνα του ηγέτη των πεινασμένων φαντάγων , του Taai Si Wong , ο οποίος παίρνει τις πρώτες βλάβες στο φαγητό στο τραπέζι και κρατά λιγότερα φαντάσματα στη γραμμή, εμποδίζοντας τους να κάνουν πάρα πολλά κακό κατά τη διάρκεια της ζωής τους στη Γη .

Το Penang μπορεί να υπερηφανεύεται για το μεγαλύτερο Taai Si Wong στη Μαλαισία, το οποίο δημιουργείται κάθε χρόνο στην Market Street στο Bukit Mertajam.

Αυτές οι θέσεις είναι συνήθως αρωματικές υποθέσεις, καθώς ο αέρας θα είναι παχύρρευστος με τη μυρωδιά της καύσης joss sticks. Ο γίγαντας "δράκος" joss κολλάει αργαλειό πάνω από τα μικρότερα ραβδιά, όπως fenceposts σε ψηλό χορτάρι. Τα τεράστια μπαστούνια joss τοποθετούνται συνήθως από επιχειρηματίες, οι οποίοι αναζητούν την εύνοια των πνευμάτων, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις τους να πετύχουν καλύτερα.

Την 30η ημέρα του έβδομου φεγγαριού, τα φαντάσματα βρίσκουν το δρόμο τους πίσω στην Κόλαση και οι πύλες του Κάτω Κόσμου είναι κλειστές. Για να δείτε τα φαντάσματα μακριά, οι προσφορές χαρτιού και άλλα αγαθά αποτεφρώνονται σε μια γιγαντιαία φωτιά. Το τέχνασμα Taai Si Wong καίγεται μαζί με τα υπόλοιπα αγαθά για να τον στείλει πίσω στην Κόλαση.

Όταν γιορτάζει ο μήνας των φαντασμάτων

Ο 7ος μήνας του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου είναι μια κινητή γιορτή σε σχέση με το Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Οι Μήνες Φαντασμάτων (και οι αντίστοιχες μέρες των Φαντασμάτων) για τα επόμενα χρόνια πραγματοποιούνται στις παρακάτω ημερομηνίες Γρηγοριανών:

Hungry Ghost Traditions

Ο μήνας του φεστιβάλ φάντασμα είναι, γενικά, μια κακή στιγμή να κάνουμε τίποτα . Πολλά σημαντικά ορόσημα αποφεύγονται αυτή τη στιγμή, καθώς οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι απλά κακή τύχη.

Οι Κινέζοι πιστοί αποφεύγουν να ταξιδεύουν ή να εκτελούν σημαντικές τελετές σε όλο το φεστιβάλ. Οι επιχειρηματίες αποφεύγουν να κάνουν ιππασία σε αεροπλάνα, να αγοράζουν ακίνητα ή να κλείνουν επιχειρηματικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Hungry Ghost.

Μετακομίζοντας το σπίτι ή παντρεύεστε, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πιστεύετε ότι τα φαντάσματα θα δυσκολέψουν τα σχέδιά σας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οπότε το σπίτι σας ή ο γάμος σας ενδέχεται να τεθούν υπό αμφισβήτηση αυτή τη στιγμή.

Το κολύμπι είναι επίσης μια τρομακτική προοπτική - τα παιδιά λένε ότι τα πεινασμένα φαντάσματα θα τα τραβήξουν κάτω, έτσι θα έχουν μια ψυχή να πάρουν τη θέση τους στην Κόλαση!