Ανατρέφοντας στην Ασία

Πότε, πού και πόσο πρέπει να συμβουλεύετε;

Λίγο κομμένα και αποξηραμένα, η άνοδος στην Ασία μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση. αυτό που πρόκειται να αποτελέσει πράξη γενναιοδωρίας θα μπορούσε ενδεχομένως να θεωρηθεί εσφαλμένη ως προσβολή.

Ενώ ο αυξανόμενος τουρισμός από τις δυτικές χώρες έχει αλλάξει τους κανόνες και τις προσδοκίες για την κατάρρευση της εθιμοτυπίας, γνωρίζοντας πότε και πότε να μην προσθέτετε τη δωρεά μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα - και πιθανή αμηχανία.

Βασικά στοιχεία του tipping στις ασιατικές χώρες

Ενώ οι συμβουλές είναι γενικά πολύ μικρότερες από τις αναμενόμενες 15-20 τοις εκατό στις ΗΠΑ, η ανατροπή στην Ασία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο πολυτέλειας του ξενοδοχείου ή του εστιατορίου.

Συμβουλές δεν αναμένεται ποτέ σε ξενώνες, backpacker ξενώνες, πάγκους τροφίμων δρόμου, ή τοπικά εστιατόρια.

Ωστόσο, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και τα περισσότερα μπορεί να διαφέρουν. Μια συνεχής ροή δυτικών τουριστών με υψηλότερους προϋπολογισμούς δημιούργησε μια προσδοκία για φιλοδωρήματα. Εάν μένετε για μια εβδομάδα ή περισσότερο, μια γενναιόδωρη άκρη νωρίς στην παραμονή σας θα σας προσγειώσει καλύτερη εξυπηρέτηση και θεραπεία για το υπόλοιπο του ταξιδιού σας.

Λάβετε υπόψη ότι η χρέωση 10% για υπηρεσίες που προστίθενται συχνά στον λογαριασμό σας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια πηγαίνει συνήθως στην τσέπη του ιδιοκτήτη και όχι στο προσωπικό. Μπορείτε να συμβουλεύεστε αυτό το ποσό αν θέλετε να ευχαριστήσετε τον διακομιστή σας.

Από προεπιλογή, συμπληρώστε τον ναύλο σας στο πλησιέστερο πλήρες ποσό για τους οδηγούς ταξί. συχνά θα ισχυρίζονται ότι δεν έχουν την αλλαγή ούτως ή άλλως.

Καταλήγοντας στην Κίνα

Όχι μόνο η απόρριψη στην Κίνα είναι ασυνήθιστη, είναι σε αντίθεση με το νόμο σε ορισμένα μέρη. Η κατάρρευση ενός εξυπηρετητή σε τοπικά εστιατόρια επικρίνεται. θεωρείτε αποτελεσματικά ότι δίνετε ένα φυλλάδιο όπως εσείς θα κάνατε σε κάποιον που δεν μπορεί να τα βγάλει.

Η μόνη εξαίρεση είναι ότι θα πρέπει να ανατρέψετε τον ανεξάρτητο οδηγό και οδηγό σας στο τέλος μιας περιήγησης.

Από προεπιλογή, μην συμβουλεύεστε την Κίνα και την Ταϊβάν. Αντ 'αυτού, προσπαθήστε να δώσετε στο προσωπικό του ξενοδοχείου κάποια καραμέλα, ένα νόμισμα από το σπίτι ή κάτι μικρό για να δείξετε την εκτίμησή σας.

Καταλήγοντας στο Χονγκ Κονγκ

Η απόρριψη στο Χονγκ Κονγκ είναι το αντίθετο της ηπειρωτικής Κίνας. Οι συμβουλές είναι κοινωνικά αποδεκτές και συχνά αποτελούν σημαντικό μέρος της εθιμοτυπίας. Ενώ η ανατροπή σε τοπικά εστιατόρια δεν αναμένεται, οι συμβουλές στα δυτικά ή πολυτελή εστιατόρια είναι ευτυχώς αποδεκτά χωρίς προσβολή. Ανάλογα με τον λογαριασμό σας, μια άκρη 50 έως 100 HKD είναι αρκετά ευγενική.

Ανατρέφοντας στην Ιαπωνία

Η άφιξη συμβουλών στην Ιαπωνία θεωρείται συνήθως αγενής και το προσωπικό του ξενοδοχείου εκπαιδεύεται να αρνείται ευγενικά τα κέρματα της εκτίμησης. ίσως ένα καλό πράγμα, καθώς τα ταξίδια στην Ιαπωνία μπορεί να είναι δαπανηρά. Οι διακομιστές μερικές φορές κρατούν συμβουλές μόνο για να αποφύγουν να χάσετε το πρόσωπό σας προσπαθώντας να επιστρέψετε τα χρήματα.

Από προεπιλογή, μην συμβουλεύεστε στην Ιαπωνία. Εάν πρέπει να δώσετε χρήματα, κάντε το σε ένα καλαίσθητο φάκελο ως "δώρο" αντί να τραβήξετε μετρητά από την τσέπη σας μπροστά από τον παραλήπτη.

Καταλήγοντας στην Κορέα

Η απόρριψη δεν είναι συνηθισμένη στα τοπικά εστιατόρια, ωστόσο, μια μικρή άκρη που απομένει στα δυτικά ιδρύματα εκτιμάται. Μια χρέωση υπηρεσιών 10% προστίθεται συχνά στο λογαριασμό σας στο ξενοδοχείο ή στο εστιατόριο. δεν χρειάζεται να ξεπεράσουμε αυτό.

Πετώντας στην Ταϊλάνδη

Οι ντόπιοι στην Ταϊλάνδη γενικά δεν προσκρούουν ο ένας στον άλλο, ωστόσο, οι τουρίστες αναμένεται συχνά να ανατρέχουν σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια. Ακόμα και οι υπάλληλοι στάθμευσης σε πολυτελή καταστήματα θα περιμένουν μια άκρη 20 μπατ.

Ανεξαρτήτως, λίγοι στην Ταϊλάνδη θα απορρίψουν μια προσφορά δωρεάν χρήματος - χρησιμοποιήστε τη διακριτική σας ευχέρεια.

Ανατρέφοντας στην Ινδονησία

Όπως και με την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ασία, η ανατροπή δεν απαιτείται, αλλά αναμένεται μερικές φορές σε ωραία ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Κρατήστε ένα κλιπ μικρών, 1.000-rupiah σημειώσεων βολικό για τέτοιες καταστάσεις. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των χρημάτων στην Ασία .

Ανατρέφοντας στη Μαλαισία

Η κατάρρευση στη Μαλαισία ακολουθεί γενικά τους ίδιους κανόνες με εκείνους της Ταϊλάνδης.

Ανατρέφοντας στη Σιγκαπούρη

Γνωστό πότε το άκρο στη Σιγκαπούρη, με την αφθονία των expats και τις δυτικές επιρροές, μπορεί να είναι δύσκολο. Γενικά, η απόρριψη πάνω από το 10% της χρέωσης υπηρεσιών αποθαρρύνεται στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια. αφήνοντας απαλλαγή ακόμη απαγορεύεται στο αεροδρόμιο. Προϊόντα και υπηρεσίες Φόρος προστίθεται συχνά στους λογαριασμούς. ελέγξτε τις αποδείξεις σας.

Περικοπή στις Φιλιππίνες

Οι απόψεις των Φιλιππίνων σχετικά με τη δωρεά έχουν αποκλίνει από την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ασία: η απόρριψη γίνεται ολοένα και περισσότερο ενθαρρυντική. Τα πιο όμορφα ξενοδοχεία και εστιατόρια μπορεί να περιμένουν να προσθέσετε επιπλέον 10% πάνω από τα 8 έως 12% που έχουν ήδη προστεθεί για εξυπηρέτηση.