Αναθεώρηση του κόσμου του χρώματος - Γιορτάστε

Disney Καλιφόρνια Περιπέτεια Nighttime Spectacular

Όταν το αρχικό show World of Color έκανε το ντεμπούτο του στην Disney California Adventure το 2010, μου έσκασε. Χρειάστηκε η ιδέα μιας μονόχρωμης σκηνής με σιντριβάνια, όπως αυτή που παρουσιάστηκε στο Καζίνο Bellagio στο Λας Βέγκας, την έπληξε με εκθαμβωτικό χρώμα, επικαλύφθηκε μια συνετή επιλογή από πολύχρωμες σκηνές Disney και Pixar με προβολή σε οθόνες νερού και δημιούργησε μια παραγωγή που σφυρηλατήσαμε τη νέα τεχνολογία και προανήγγειγα μια νέα εποχή σε θεαματικές νυχτερινές εμφανίσεις.

Οι Imagineers σχεδίασαν το World of Color έτσι ώστε να μπορούν να τροποποιήσουν την παράσταση. Από την εισαγωγή του, έχουν προσθέσει εποχιακές σκηνές ως codas, προωθούσαν κυκλοφορίες ταινιών εισάγοντας περιεχόμενο και έχουν κάνει και άλλες μικρές αλλαγές. Στο πλαίσιο της 60ης επετείου της Disneyland Diamond Celebration, ωστόσο, η δημιουργική ομάδα της Disney διέθεσε σχεδόν όλες τις πρωτότυπες σκηνές και ανέπτυξε μια εντελώς νέα επίδειξη που έκανε το ντεμπούτο της τον Μάιο του 2015.

Τώρα που ονομάζεται World of Color - Γιορτάστε, τιμά Walt Disney και την κληρονομιά του θριάμβου ταινιών και θεματικών πάρκων. Ενώ η ιδέα πίσω από τη μεγαλοπρέπεια δείχνει κρησφύγετο παραμένει ακούραστη, και πολλές από τις σκηνές εξακολουθούν να μου φεύγουν μακριά, συνολικά Celebrate δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο η αρχική παραγωγή. Προσπαθώντας να πει μια πιο γραμμική ιστορία και χρησιμοποιώντας συν-οικοδεσπότες για να υφαίνουν τα πάντα μαζί, το σόου ταυτόχρονα στοχεύει στην οικειότητα και το μεγαλείο. Αλλά οι δύο στόχοι είναι σε σταυροειδείς σκοπούς, και το καθένα μειώνει τον άλλο.

Ο εορτασμός δεν τελειώνει ούτε είναι τόσο οικεία ούτε μεγαλοπρεπής όπως το World of Color 1.0.

Προηγούμενες πληροφορίες

Γιορτάστε τις λάμψεις όταν εμφανίζεται η κινούμενη εικόνα

Η τεράστια κλίμακα της παρουσίασης παραμένει μαζική. Περίπου 1200 σιντριβάνια εκτείνονται σε 120 μέτρα απέναντι από τον κόλπο του Paradise και πυροβολούν εκρήξεις υδάτων έως και 200 ​​ποδιών προς τον ουρανό. Μια οθόνη νερού που μετρά 380 πόδια πλάτος και 50 πόδια ψηλά χρησιμεύει ως φόντο για τις προβαλλόμενες ακολουθίες ταινιών. Δεκάδες κανόνια πυρκαγιάς γεμίζουν τη λίμνη με έντονες εκρήξεις θερμότητας και φωτός. Μια σειρά από λέιζερ αναμιγνύουν έντονα χρώματα στο show.

Έξι τεχνικοί διευθυντές εκτελούν ολόκληρο το shebang από ένα κέντρο εντολών που μπορεί να ρυθμίσει την ένταση χρώματος, τις κινήσεις των σιντριβανιών και άλλα στοιχεία εμφάνισης χρησιμοποιώντας 18.000 σημεία ελέγχου.

Όπως όλα τα μεγάλα αξιοθέατα, ωστόσο, η τεχνολογία εξασθενίζει σε μεγάλο βαθμό στο παρασκήνιο, και η ιστορία παίρνει το κεντρικό στάδιο (αν και ο παράγοντας wow είναι πάντα παρών). Όπως και με την αρχική επίδειξη, το Celebrate ξεκινά με τη μουσική θεμάτων από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, Wonderful World of Color του Walt Disney , που ενέπνευσε το όνομα της παραγωγής. Ο Neil Patrick Harris, ο αριστοκράτης και ο μεγάλος ανεμιστήρας της Disney Park, φτάνει και εισάγει τον συνιδρυτή του, Mickey Mouse. (Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με την NPH στο ντεμπούτο της επίδειξης. Δείτε τι σημαίνει η Disneyland σε αυτόν και σε άλλους συναρπαστικούς λαούς .)

Οι οθόνες νερού, υπό την επιφύλαξη του ανέμου, της υγρασίας και άλλων ατμοσφαιρικών συνθηκών, μπορεί να είναι φανερά και να χάσουν την ακεραιότητά τους.

Όταν προβάλλονται κινούμενες σκηνές επάνω τους, η περιστασιακή έλλειψη πιστότητας είναι συγχωρήσιμη. Τα χρώματα και οι φόρμες και η μορφοποίηση και η προκύπτουσα τυποποιημένη απόδοση μπορούν να παράγουν ενδιαφέροντα και ευχάριστα αποτελέσματα. Οι ζωντανές ακολουθίες δράσης, ωστόσο, φαίνονται θολές και λανθασμένες όταν οι οθόνες νερού δεν συνεργάζονται. Ο NPH, ένας θαυμάσιος και καταπληκτικός καλλιτέχνης, μπορεί να τραβήξει σχεδόν τίποτα, αλλά ακόμη και δεν ταιριάζει καλά όταν φαίνεται θολή και λάθος.

Τραγουδάει και χαρούμενα τραγουδάει ένα πρωτότυπο τραγούδι και ξεκινάει τον εορτασμό με μια ωδή στο Mickey Mouse. Ο ίδιος ο Walt Disney φαίνεται να μας θυμίζει ότι "όλα ξεκίνησαν από ένα ποντίκι" και ότι "ο Μίκυ είναι η πραγματική εκκίνηση της Disneyland". Ένα μοντάζ κλασικών κλιπ Mickey Mouse, συμπεριλαμβανομένου του ντεμπούτο του στο Steamboat Willie και της σκηνής "Μαγισσών Μαγισσών" από Fantasia, unspool. Αν και είναι υπέροχο να δούμε vintage ασπρόμαυρα κλιπ, αυτό είναι το World of Color και μπορούν να αποσπούν την προσοχή.

Η επόμενη σκηνή αποτίει φόρο τιμής στο Snow White και στους Επτά Νάνοι, το πρώτο κινούμενο χαρακτηριστικό. Βγαίνει σε μικρά κομμάτια από μια συλλογή ταινιών Disney και Pixar, όπως ο Bambi, ο Peter Pan, τα Αυτοκίνητα και το Finding Nemo . Όταν τηρεί το πρότυπο που δημιουργήθηκε στον αρχικό κόσμο του χρώματος και επικεντρώνεται στις κλασικές κινούμενες σκηνές, γιορτάζει.

Κατεψυγμένα Sparkles και Shimmers

Η παράσταση είναι κάτι περισσότερο από μια σειρά κλιπ που προβάλλονται σε μια οθόνη νερού. Με την έξυπνη ενσωμάτωση των σιντριβάνων, των φώτων, των λέιζερ και άλλων στοιχείων επίδειξης, η παρουσίαση είναι μια εκθαμβωτική ταπετσαρία χρώματος και θεάματος. Οι κινούμενες σκηνές έθεσαν τον τόνο, αλλά οι βρύσες αρπάζουν τον προβολέα. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από σιντριβάνια, οι σχεδιαστές της επίδειξης τους έχουν να ταλαντεύσουν ήπια, να ανεβαίνουν ψηλά στον αέρα, να χτυπάνε παιχνιδιωδώς προς τα πίσω και να εκτελούν άλλες συγχρονισμένες κινήσεις με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι μη γνωστοί ήρωες της παραγωγής μπορεί να είναι τα λέιζερ. Βυθίζουν τα σιντριβάνια με πλούσιες αποχρώσεις του χρώματος και τα κάνουν να λάμψουν και να λάμψουν.

Το παγωμένο παίρνει μια ολόκληρη αλληλουχία στον εαυτό του. Παρόλο που έχει υπερβολική έκθεση, η ταινία "Let It Go" παίρνει την πλήρη επεξεργασία του World of Color με μεγάλη επιτυχία. Η ακρίβεια με την οποία αλληλεπιδρούν όλα τα στοιχεία είναι αρκετά αξιοσημείωτη. Καθώς το τραγούδι χτυπάει τις υψηλές του σημειώσεις, τα μπουκιά του νερού πυροβολούν απίστευτα ψηλά, ενώ λουσμένα στο χρώμα και στίγματα από λέιζερ - όλα σε συγχρονισμό με τη μουσική. Ο συνδυασμός στοιχείων δίνει στο World of Color ένα εκπληκτικό βαθμό βάθους. Με τη δράση που συμβαίνει σε μια ποικιλία μετατοπιζόμενων αεροπλάνων, η εκπομπή αναδύεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να ελπίζει ποτέ να επιτύχει ταινία 3-D.

Αλλά όταν η δράση μετατοπίζεται στη Disneyland, συμπεριλαμβανομένων των vintage ασπρόμαυρων κλιπ και άλλων σκηνών ζωντανής δράσης, το Celebrate πέφτει λίγο επίπεδο. Γνωρίζω ότι ολόκληρος ο σκοπός αυτής της έκδοσης είναι να γιορτάσει την επέτειο της Disneyland, αλλά κάθε φορά που ο Harris ή ο Walt Disney μιλούν απευθείας στο κοινό - σκηνές πιο κατάλληλες για μια τηλεοπτική οθόνη από μια κοραλλιογενή οθόνη νερού - η παραγωγή χάνει τη δυναμική της . Και ενώ είναι δροσερό να δούμε κάποιες σκηνές από την τελευταία δόση Star Wars , αισθάνονται ότι δεν έχουν τόση θέση και είναι κάπως δωρεάν. Ο εορτασμός τελειώνει με τα κλιπ των επισκεπτών που διασκεδάζουν στη Disneyland, που είναι γεμάτα από θόρυβο, "Forever Young". Και πάλι, είναι υπέροχο να τιμήσει το πάρκο, αλλά το World of Color δεν φαίνεται να είναι το κατάλληλο μέσο για αυτό το είδος βίντεο.

Μην με ενοχλείτε. Το World of Color είναι ακόμα ένα over-the-top, συναρπαστικό show. Και η έκδοση της Γιορτής χαρακτηρίζει μερικά κομψά νέα φαινόμενα, όπως εκρήξεις ομίχλης CO2 και πυρκαγιά τέτοιων μεγατόν, νόμιζα ότι το τμήμα πυροπροστασίας της Anaheim (ή το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας) χρειάστηκε να παρέμβει. Αλλά οι μελλοντικές επαναλήψεις της παράστασης θα πρέπει πιθανότατα να εμμείνουν με κινούμενα σχέδια, και να μείνουν μακριά από τα μιλάμε στο κεφάλι. Η Disney αναφέρεται σε νυχτερινές εμφανίσεις, όπως το "θεαματικό". Κρατήστε τους θεαματικές. Ο κόσμος, μετά από όλα, είναι ένα καρουσέλ του χρώματος. Θέλουμε να φτάσουμε στο σκάφος και να δούμε άγριες οθόνες με θαυμάσιο, θαυμάσιο χρώμα.

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.