Τα μυστικά του Μεγάλου Κεντρικού Τερματικού

Ανακαλύψτε τις κρυφές γωνίες και το σκιερό παρελθόν αυτού του ορόσημου της Νέας Υόρκης

Ο κεντρικός σταθμός Grand Central στην πόλη της Νέας Υόρκης χτίστηκε το 1913 και είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στον κόσμο, γεμάτος με πλούσια ιστορία και πολλά μυστικά. Αν ταξιδεύετε στη Νέα Υόρκη για τις διακοπές σας, σκεφτείτε να εξερευνήσετε τις κρυμμένες γωνιές, το σκιερό παρελθόν και τις πολλές ιδιορρυθμίες αυτού του διάσημου ορόσημο.

Αν και απλά επισκεφθείτε αυτό το σημείο της Νέας Υόρκης, αξίζει το ταξίδι-και οι πιθανότητες είναι εάν ταξιδεύετε με τρένο στην πόλη θα έρθετε εδώ πρώτα - τα πολλά μυστικά του Grand Central Terminal μπορούν να παρέχουν ώρες διασκέδασης εάν βρεθείτε έμεινε αναμονή στο επόμενο τρένο.

Από μια γκαλερί ψιθυριστών σε μυστικές διαβάσεις και σήραγγες, μια αίθουσα φιλιών σε ένα κρυφό μυστικό, ανακαλύψτε όλα όσα πρέπει να δείτε στο Grand Central Terminal για το επόμενο ταξίδι σας στη Νέα Υόρκη.

Η Γκαλερί Whispering και τα Μυστικά Πέρασμα

Το "whispering gallery" ή το "ψιθυριστό τοίχο" βρίσκεται στην τραπεζαρία του Grand Central Terminal κοντά στο διάσημο εστιατόριο Oyster Bar & Restaurant. Εδώ, η ακουστική των χαμηλών κεραμικών καμάρα μπορεί να προκαλέσει έναν ψίθυρο να ακούγεται σαν φωνή.

Για να το δοκιμάσετε, εσείς και ένας φίλος θα πρέπει να σταθείτε σε αντίθετες γωνίες της μεγάλης θολωτής εισόδου, στη συνέχεια να κοιτάξετε τη γωνία και να ψιθυρίσετε. Ο φίλος σας θα πρέπει να μπορεί να ακούει τη φωνή σας σαν να ήσασταν ακριβώς δίπλα σε αυτόν, να μην ψιθυρίζετε σε μια μακρινή γωνία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό συμβαίνει επειδή η φωνή του ψιθυριστή ακολουθεί την καμπύλη του θολωτού οροφή. Η Γκαλερί Whispering είναι ένα δημοφιλές σημείο για προτάσεις γάμου - και ένα μοναδικό μέρος για να ψιθυρίσετε τα γλυκά κομμάτια στην κύρια συμπίεση.

Κάτω από το Grand Central Terminal, υπάρχουν μυστικά δίκτυα υπόγειων σιδηροδρόμων, σήραγγες ατμού και αποθηκευτικοί χώροι. Κρυμμένο σε αυτά τα υπόγεια βάθη είναι μια πλατφόρμα αμαξοστοιχίας με μυστική είσοδο και ανελκυστήρα κατευθείαν προς το ξενοδοχείο Waldorf Astoria.

Ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt χρησιμοποίησε αυτό το φαινόμενο ως ιδιωτική είσοδό του στην πόλη της Νέας Υόρκης - έναν τρόπο να φτάσει από το τρένο του στο ξενοδοχείο χωρίς να ενοχλείται από δημοσιογράφους.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να δείτε αυτή τη μυστική διέλευση για τον εαυτό σας: η πόρτα του μυστικού ανελκυστήρα είναι συγκολλημένη κλειστή.

Το Grand Central Kissing Room και το Zodiac πίσω

Το δωμάτιο Biltmore, που βρίσκεται στο Grand Concourse απέναντι από το Starbucks, ήταν γνωστό ως το "δωμάτιο φιλί" κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής του ταξιδιού τρένο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και του 1940.

Το δωμάτιο Biltmore ήταν όπου έφτασε το περίφημο τρένο του 20ου αιώνα από τη δυτική ακτή. Οι επιβάτες σε αυτή την υπηρεσία -συμπεριλαμβανομένων πολλών διασημοτήτων και πολιτικών- θα κατεβούν από το τρένο και θα χαιρετήσουν τους αγαπημένους τους εδώ με φιλιά και αγκαλιές. Συχνά, θα ανέβαιναν στη σκάλα στο διάσημο Biltmore Hotel (τώρα κτίριο της Τράπεζας της Αμερικής).

Εν τω μεταξύ, το ανώτατο όριο πάνω από το Main Concourse, με τη διάσημη τοιχογραφία του από τα αστέρια, είναι ένα από τα πιο διάσημα χαρακτηριστικά του Grand Central Terminal. Εντούτοις, οι επισκέπτες με αετό μάτια θα παρατηρήσουν ότι ο ζωδιακός λίθος στην οροφή απεικονίζεται προς τα πίσω.

Μερικοί έχουν υποθέσει ότι αυτό ήταν λάθος από τον καλλιτέχνη, Paul Helleu, αλλά ο πραγματικός λόγος σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα είναι ότι ο ζωγράφος εμπνεύστηκε από ένα μεσαιωνικό χειρόγραφο που έδειχνε τους ουρανούς όπως θα είχαν δει από έξω από την ουράνια σφαίρα.

Το διάσημο ανώτατο όριο έχει ένα άλλο, πιο πρόσφατο, μυστικό. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ένα μπάλωμα σκοτάδι στο προσεκτικά ανακαινισμένο μπλε της τοιχογραφίας. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση κώδικα εμφανίζει το χρώμα της οροφής πριν από την αποκατάσταση. Έμεινε ως υπενθύμιση για το πόσα δουλειά έγινε.