Εθνικό Πάρκο Yosemite της Καλιφόρνιας Μια επισκόπηση

Μπορεί να είναι δημοφιλής για τις απίστευτες κοιλάδες του, αλλά ο Yosemite είναι πολύ περισσότερο από μια κοιλάδα. Στην πραγματικότητα, είναι το σπίτι σε μερικές από τις πιο θεαματικές καταρράκτες του έθνους, τα λιβάδια και τα αρχαία δέντρα sequoia. Μέσα στα 1.200 μίλια της ερημιάς, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν όλα όσα ορίζει η φύση ως ομορφιά-αγριολούλουδα, βοσκότοποι, κρυστάλλινες λίμνες και καταπληκτικοί θόλοι και κορυφές γρανίτη.

Ιστορία

Την ίδια εποχή που η Yellowstone έγινε το πρώτο εθνικό πάρκο, η κοιλάδα Yosemite και η Mariposa Grove αναγνωρίστηκαν ως κρατικά πάρκα στην Καλιφόρνια.

Όταν ιδρύθηκε το Εθνικό Πάρκο το 1916, η Yosemite έπεσε υπό τη δικαιοδοσία τους. Έχει χρησιμοποιηθεί από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών και μάλιστα ο πρόεδρος Theodore Roosevelt έχει περάσει χρόνο κάμπινγκ στα σύνορά του. Στην πραγματικότητα, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για τους βράχους από γρανίτη, βιολογική ποικιλότητα, αρχαία δέντρα και τεράστιους καταρράκτες.

Σήμερα, το πάρκο εκτείνεται σε τρεις επαρχίες και καλύπτει 761.266 στρέμματα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μπλοκ στην οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα και φιλοξενεί ποικιλία φυτών και ζώων. Yosemite βοήθησε ανοίξει το δρόμο για τη διατήρηση και την αναγνώριση των εθνικών πάρκων και είναι ένα που δεν μπορεί να χαθεί.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Ανοιχτό όλο το χρόνο, αυτό το εθνικό πάρκο γεμίζει γρήγορα τα Σαββατοκύριακα των διακοπών. Μπορείτε να περιμένετε να βρείτε καταγεγραμμένα campgrounds από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Η άνοιξη και το φθινόπωρο μερικές φορές τραβούν περισσότερους τουρίστες, αλλά εξακολουθούν να αποδειχθούν οι καλύτερες εποχές για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Να πάρει εκεί

Αν ταξιδεύετε από τα βορειοανατολικά, πάρετε την Καλιφόρνια 120 στην είσοδο Tioga Pass. Σημείωση: Αυτή η είσοδος μπορεί να κλείσει κατά τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα Νοεμβρίου, ανάλογα με τον καιρό.

Από το νότο, ακολουθήστε την Καλιφόρνια 41 μέχρι να φτάσετε στη Νότια Είσοδο.

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ταξιδέψετε στην Merced, μια κοινότητα πύλης για Yosemite που βρίσκεται περίπου 70 μίλια μακριά.

Από Merced, ακολουθήστε την Καλιφόρνια 140 στην είσοδο Arch Rock.

Τέλη / Άδειες

Ένα τέλος εισόδου ισχύει για όλους τους επισκέπτες. Για ένα ιδιωτικό, μη επαγγελματικό όχημα, το τέλος είναι $ 20 και περιλαμβάνει όλους τους επιβάτες. Αυτό ισχύει για απεριόριστες καταχωρήσεις στο Yosemite για επτά ημέρες. Εκείνοι που φθάνουν με τα πόδια, ποδήλατο, μοτοσικλέτα ή ιππόδρομο θα χρεώνονται με εισφορά 10 $.

Μπορεί να αγοραστεί ένα ετήσιο δελτίο Yosemite και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα πρότυπα περάσματα .

Κρατήσεις είναι απαραίτητες μόνο αν σκοπεύετε να περάσετε τη νύχτα στο πάρκο.

Σημαντικά αξιοθέατα

Μην χάσετε τον υψηλότερο καταρράκτη στη Βόρεια Αμερική - Yosemite Falls, στα 2.425 πόδια. Επιλέξτε ανάμεσα σε μονοπάτια που οδηγούν σε Κάτω Yosemite Falls ή Upper Yosemite Falls, αλλά έχετε κατά νου ότι η τελευταία είναι πιο επίπονη.

Σχεδιάστε τουλάχιστον μισή μέρα για να απολαύσετε το Mariposa Grove, το οποίο φιλοξενεί περισσότερα από 200 δέντρα sequoia. Το πιο γνωστό είναι το Giant Grizzly, που εκτιμάται ότι είναι 1.500 ετών.

Επίσης, φροντίστε να δείτε το Half Dome, ένα τεράστιο τεμάχιο γρανίτη φαινομενικά κομμένο στο μισό από έναν παγετώνα. Κοιτάζοντας πάνω από 4.788 πόδια πάνω από την κοιλάδα, θα σας κόψει την ανάσα.

Διαμονή

Διανυκτέρευση backpacking και κάμπινγκ είναι δημοφιλής μέσα στο πάρκο. Απαιτούνται κρατήσεις και πολλές άδειες δίδονται βάσει της αρχικής εξυπηρέτησης.

Δεκατρείς κάμπινγκ εξυπηρετούν την Yosemite, με τέσσερις ανοικτές όλο το χρόνο. Ελέγξτε το λιβάδι Hodgdon από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, ή το Crane Flat και το Tuolumne Meadows το καλοκαίρι.

Μέσα στο πάρκο, μπορείτε να βρείτε πολλά στρατόπεδα και καταλύματα. Τα High Sierra Camps προσφέρουν πέντε κατασκηνώσεις με καμπίνες σκηνών - το κόστος περιλαμβάνει πρωινό και δείπνο. Yosemite Lodge είναι επίσης αρκετά δημοφιλής για όσους αναζητούν μια ρουστίκ αίσθηση.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Δύο εθνικά δάση της Καλιφόρνιας είναι βολικά για το Yosemite: το Εθνικό Δάσος Stanislaus στη Sonora και το εθνικό δάσος της Sierra στο Mariposa. Ο Stanislaus προσφέρει πεζοπορία, ιππασία, βαρκάδα και γραφικές διαδρομές μέσω των 898.322 στρεμμάτων, ενώ η Σιέρα διαθέτει τμήματα πέντε περιοχών άγριας φύσης στα 1.303.037 στρέμματα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν πεζοπορία, ψάρεμα και χειμερινά σπορ.

Περίπου τρεις ώρες μακριά, οι τουρίστες μπορούν να πάρουν σε ένα άλλο εθνικό θησαυρό - Sequoia & Kings Canyon National Park , δύο εθνικά πάρκα που εντάχθηκαν το 1943.

Σχεδόν κάθε τετραγωνικό μίλι αυτού του πάρκου θεωρείται έρημο. Απολαύστε εκπληκτικές ελαιώνες, δάση, σπηλιές και λίμνες.