Η παλιά γειτονιά του Μπρούκλιν του Κλίβελαντ

Η παλιά γειτονιά του Μπρούκλιν του Κλήβελαντ, στη δυτική πλευρά της πόλης, βρίσκεται ανάμεσα στο Μπρούκλιν, την Πάρμα και τη βιομηχανική κοιλάδα του ποταμού Cuyahoga.

Η πόλη, που ιδρύθηκε το 1814, είναι γνωστή για τα θερμοκήπια της, τα διπλανά κτίρια του αιώνα και τα μπανγκαλόου, καθώς και τους ήσυχους δρόμους με δέντρα. Είναι επίσης το σπίτι του ζωολογικού κήπου Cleveland Metroparks , του ιστορικού νεκροταφείου Riverside και του παιδικού πάρκου του Drew Carey .

Ιστορία

Η περιοχή του Παλαιού Μπρούκλιν εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά το 1814, γύρω από το δρόμο Pearl και Broadview Roads.

Η περιοχή ήταν (και εξακολουθεί να είναι) γνωστή για τα πολλά θερμοκήπια της κατά μήκος της οδού Schaaf, μερικά από τα πρώτα στη χώρα να καλλιεργούν λαχανικά σε τέτοιες δομές.

δημογραφικά στοιχεία

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, υπάρχουν 32.009 κάτοικοι στο Παλαιό Μπρούκλιν. Ενενήντα ένα τοις εκατό του πληθυσμού είναι λευκό, το 3% είναι Αφρο-Αμερικανός και έξι τοις εκατό είναι ισπανόφωνοι. Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών στην πόλη ανέρχεται σε 35.234 δολάρια.

Η πλειοψηφία των κατοικιών του Old Brooklyn (67%) αποτελείται από μονοκατοικίες, ενώ το υπόλοιπο είναι κατοικίες δύο και τριών οικογενειών. Η περιοχή South Hills της γειτονιάς είναι μια από τις πιο επιθυμητές διευθύνσεις στην πόλη του Cleveland.

Ψώνια

Το παλιό Μπρούκλιν έχει αρκετές ξεχωριστές εμπορικές περιοχές. Η παραδοσιακή ψώνια μετά το Πόλεμο βρίσκεται κατά μήκος των δρόμων Pearl και Broadview Road. Έχουν αναπτυχθεί νεότερες εμπορικές συνοικίες, συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού κέντρου Memphis-Fulton. Ανάμεσα στο Παλιό Μπρούκλιν, τα αγαπημένα περιλαμβάνουν το παγωτό Honey Hut Shop και το Sausage Shoppe.

Εκκλησίες

Πολλές διακεκριμένες εκκλησίες σκαρώνουν την γειτονιά του Παλαιού Μπρούκλιν. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά είναι η Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Μαρίας στον κρατικό δρόμο και η Παναγία της καλής συμβουλευτικής στο δρόμο Pearl.

Πάρκα και αναψυχή

Το Old Brooklyn περιλαμβάνει το ζωολογικό κήπο Cleveland Metroparks , πολλά πάρκα γειτονιάς και το Estabrook Rec Center, το οποίο διαθέτει πισίνα, γυμναστήριο, παιδική χαρά και μαθήματα τέχνης και χειροτεχνίας.

Το έργο αποκατάστασης Treadway Creek Greenway, που ολοκληρώθηκε το 2008, αποτελεί μέρος της συλλογής των καταπράσινων χώρων που αποτελούν το μονοπάτι του Ohio Towpath, ένα διαρκές μονοπάτι πεζοπορίας και ποδηλασίας από το κέντρο του Κλήβελαντ μέχρι το ζωολογικό κήπο του Cleveland Metroparks.

Διάσημοι κάτοικοι

Οι αξιοσημείωτοι κάτοικοι του Παλαιού Μπρούκλιν συμπεριέλαβαν τον Drew Carey, τον νικητή του Heatman Trophy του 1944 Les Horvath και το δημοφιλή Cleveland News και Plain Dealer αρθρογράφος Mary Strassmeyer.

Εκπαίδευση

Οι κάτοικοι του Μπρούκλιν παρευρίσκονται στο δημόσιο σχολείο του Κλίβελαντ