Λαμβάνοντας το Eurostar: Ο πλήρης οδηγός

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ταξίδι από το Eurostar

Το Eurostar είναι ο ευκολότερος - και συχνά ο φθηνότερος - τρόπος να φτάσετε απευθείας στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία από το Λονδίνο. Το τρένο που έτρεξε κάτω από τη Μάγχη από το 1994, έχει προχωρήσει πολύ από τις πρώτες μέρες που ταξίδεψε μόνο στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και τη Disneyland στο Παρίσι. Αυτές οι μέρες είναι ταχύτερες, προσφέρουν άμεσες υπηρεσίες σε πολλούς άλλους προορισμούς - συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής προς το νότο της Γαλλίας - και μέσω της σύνδεσης με τα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε κράτηση ταξιδιών σχεδόν παντού στην Ευρώπη. Και ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους κατόχους της κάρτας Eurail, το 2018, τουλάχιστον έξι διαφορετικά είδη περασμάτων Eurail περιλαμβάνουν και το κόστος των εισιτηρίων Eurostar (θα πρέπει να κάνετε κράτηση για μια κράτηση Eurostar έως και 12 εβδομάδες ενωρίτερα).

Από πού ταξιδεύει;

Το Eurostar έχει τώρα μια μεγάλη ποικιλία άμεσων προορισμών από το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της σήραγγας της Μάγχης. Υπάρχει επίσης μια επιλογή από σημεία αναχώρησης. Μπορείτε να φύγετε από:

Και πού πηγαίνει;

Οι περισσότεροι επισκέπτες γνωρίζουν ότι το Eurostar ταξιδεύει μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Παρισιού, αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Άμεσοι προορισμοί στη Γαλλία:

Άμεσοι προορισμοί στην Ολλανδία: Υπάρχουν δύο καθημερινά απευθείας δρομολόγια προς το Άμστερνταμ μέσω του Ρότερνταμ. Η νέα υπηρεσία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2018 και κοστίζει από £ 35 για κάθε προορισμό. Η υπηρεσία Ρότερνταμ διαρκεί λίγο περισσότερο από τρεις ώρες και το ταξίδι στο Άμστερνταμ διαρκεί ακόμη 41 λεπτά. Αυτή είναι μια εξερχόμενη υπηρεσία μόνο από το Λονδίνο. Για το ταξίδι επιστροφής, οι επιβάτες πρέπει να κάνουν ένα τρένο Thalys από το Amsterdam Centraal ή το Rotterdam Centraal στις Βρυξέλλες Midi / Zuid για ελέγχους διαβατηρίων πριν επιβιβαστούν στο Eurostar.

Άμεσοι προορισμοί στο Βέλγιο: Βρυξέλλες και πέρα - Υπάρχουν δέκα ταξίδια την ημέρα από το St Pancras στο σταθμό Midi-Zuid των Βρυξελλών.

Οι ναύλοι ξεκινούν από £ 29 κάθε φορά και το ταξίδι διαρκεί μόλις δύο ώρες - δύο ώρες και ένα λεπτό, στην πραγματικότητα, αλλά ποιος μετράει. Μπορείτε να μεταβείτε σε τοπικά τρένα στις Βρυξέλλες - συχνά μόλις διασχίζετε την πλατφόρμα - για να συνεχίσετε στη Μπριζ, την Αμβέρσα ή τη Γάνδη για £ 35.

Τρεις κατηγορίες ταξιδιού

Τα εισιτήρια για Eurostar προσφέρονται ως στάνταρ, standard Premier και Business Premier. Οι καλύτεροι ναύλοι είναι πάντα διαθέσιμοι για τα εισιτήρια Standard , τα οποία σας δίνουν μια σταθερή, κράτηση χρόνου ταξιδιού, άνετα καθίσματα, 2-για-1 είσοδο σε γκαλερί και μουσεία στον προορισμό σας και μια επιλογή από σνακ, ποτά και γεύματα που μπορείτε να αγοράσετε από το μπουφέ (που ονομάζεται Café Métropole).

Για το εισιτήριο Standard Premier , το οποίο μπορεί να κοστίσει δύο ή τρεις φορές την τιμή ενός τυποποιημένου εισιτηρίου, μπορείτε να πάρετε λίγο περισσότερο χώρο, ένα ελαφρύ γεύμα και ποτό αεροπορικής εξυπηρέτησης στην έδρα σας, ένα δωρεάν περιοδικό.

Δεν νομίζουμε ότι ένα από τα premium εισιτήρια είναι ιδιαίτερα καλές επιλογές αξίας για αυτό που παίρνετε, δεδομένου ότι το μήκος των περισσότερων ταξιδιών είναι λιγότερο από τρεις ώρες. Ελέγξαμε την τιμή για ένα εισιτήριο μίας πτήσης στο Παρίσι για τις 26 Απριλίου 2018 που έφτασε στις 10:17 π.μ. Ένα κανονικό εισιτήριο ήταν £ 55, ένα Standard Premier ήταν £ 149 και ένα Business Premier ήταν £ 245.

Για το Business Premier Ticket μπορείτε να πάρετε πολύ περισσότερο χώρο για τα πόδια, ένα ανοιχτό εισιτήριο για να ταξιδεύετε όποτε το επιθυμείτε - όσο φτάσετε μέσα σε 10 λεπτά από την επιβίβαση - και εγγυημένη έδρα σε όλες τις υπηρεσίες περιμένετε εκείνες από τις Κάτω Χώρες. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα γεύμα που σχεδιάστηκε από τον βρετανό σεφ Ρέιμοντ Μπλαν. Εκτός αν ταξιδεύετε πραγματικά στην επιχείρηση, οπότε μπορείτε να ταξιδέψετε όποτε θέλετε, ίσως να είναι σημαντικό να εξετάσετε εάν αξίζει να ξοδέψετε μέχρι και 200 ​​λίρες για ένα ταξίδι δύο ωρών και 15 λεπτών στο Παρίσι.

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια Eurostar

Ο καλύτερος τρόπος για να αγοράσετε εισιτήρια Eurostar είναι απευθείας από την εταιρεία, online. Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια μέχρι τέσσερις μήνες εκ των προτέρων. Ο ιστότοπος είναι πολυεθνικός. Επιλέξτε τη γλώσσα και το επιθυμητό νόμισμα από το αναπτυσσόμενο μενού στην ιστοσελίδα και στη συνέχεια να παραγγείλετε τα εισιτήρια πριν φύγετε από το σπίτι σας. Σχεδιάστε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς οι καλύτεροι προωθητικοί ναύλοι πωλούνται πολύ γρήγορα. Με την επίσκεψη στον επίσημο ιστότοπο, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις ειδικές πωλήσεις και άλλες προσφορές που εκτελεί συχνά η εταιρεία.

Έλεγχος και Ταξιδεύοντας στο Eurostar

Ο έλεγχος στο Eurostar είναι παρόμοιος με το check in για μια πτήση, αλλά το στοιχείο ασφαλείας είναι λίγο λιγότερο επαχθές. Θα πρέπει να φτάσετε μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μεταφορά ζελέ και υγρών στο πλοίο, αλλά υπάρχουν και κάποια εκπληκτικά πράγματα που δεν μπορείτε να πάρετε στα αμαξίδια τρένων - όπλα παιχνιδιού, μαχαίρια κουζίνας, αμυντικά αερολύματα, οτιδήποτε πιστεύει ότι η ασφάλεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο. Εάν ανησυχείτε για αυτό το θαυμάσιο σύνολο μαχαιριών του παριζιάνικου σεφ που θα θέλατε να αγοράσετε για να πάρετε σπίτι, είναι πιθανότατα μια καλή ιδέα να διαβάσετε πρώτα τα Απαγορευμένα και τα Περιορισμένα Στοιχεία. Θα σας πει τι μπορεί να θεωρηθεί ως carry-on και τι θα απαιτήσει την προηγούμενη άδεια για να συσκευάζονται μακριά σε μια λαβή.

Το επίδομα αποσκευών Eurostar είναι αρκετά γενναιόδωρο. Μπορείτε να μεταφέρετε δύο κομμάτια αποσκευών, συν ένα μικρό κομμάτι χειραποσκευών - μια τσάντα, ένα χαρτοφύλακα ή μια θήκη για υπολογιστή, ίσως. Υπάρχουν εναέριοι χώροι αποσκευών και μεγαλύτερες αποσκευές μεταξύ κάποιων καθισμάτων και στο τέλος των αυτοκινήτων. Οι αποσκευές σας θα παραμείνουν σχετικά ασφαλείς καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, επειδή οι άνθρωποι τείνουν να παραμένουν στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί για το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού και δεν υπάρχουν πολλαπλές στάσεις με τους ανθρώπους να ξεκινούν και να κλείνουν πριν από τους περισσότερους προορισμούς.

Έγγραφα για τη μεταφορά

Εκτός από το εισιτήριό σας, θα χρειαστείτε το διαβατήριό σας. Κατά την επιστροφή σας από την ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια κάρτα αφίξεων. Πρόκειται για στοίβες τους και μερικές φορές και στυλό, κοντά στις περιοχές ελέγχου των ευρωπαϊκών σταθμών. Σε κάθε περίπτωση, διαθέτετε τη δική σας στυλό - με μαύρη μελάνη. Και αν φοράτε γυαλιά, μπορεί να θέλετε να τα έχετε ή το φακό έξυπνου τηλεφώνου σας, εύχρηστο στο Gare du Nord. Ο φωτισμός κοντά στο check-in Eurostar είναι κομψό και ατμοσφαιρικό αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να διαβαστεί η μικρή εκτύπωση στις κάρτες αφίξεων

Τι είναι το Eurostar Like Onboard;

Εάν έχετε ταξιδέψει με το τρένο στη Δυτική Ευρώπη πριν, δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις για εσάς.

Τα τρένα είναι καθαρά, μοντέρνα και τρέχουν στην ώρα τους. Τα καθίσματα είναι άνετα και θα έχετε πρόσβαση τόσο στις πρίζες όσο και στο διαδίκτυο εάν θέλετε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο (οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο είναι αργές και μπορεί να είναι αναξιόπιστες όταν η αμαξοστοιχία φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 300 χιλιομέτρων την ώρα. Έχετε ακούσει ότι μπορείτε να καπνίζετε στο αυτοκίνητο ενός καπνιστή, να το ξεχάσετε Οι μέρες που οι Γάλλοι καπνίζουν παντού έχουν περάσει πολύ και όπως οι περισσότεροι δημόσιοι χώροι στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την Ευρώπη, δεν υπάρχει κάπνισμα στο Eurostar.

Πώς συγκρίνει το Eurostar με άλλους τρόπους να διασχίσει το αγγλικό κανάλι;

Αν δεν είστε επιβαρυμένοι με κατοικίδια ζώα και με ένα παιδί, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φτάσετε στο Παρίσι και οι άλλες πόλεις Eurostar εξυπηρετούν. Οι αεροπορικοί ναύλοι είναι συγκρίσιμοι - τόσο οι υψηλότεροι ναύλοι όσο και οι αεροπορικοί ναύλοι προϋπολογισμού, ανάλογα με την κατηγορία εισιτηρίου που αγοράζετε. Όμως, το Eurostar σας απομακρύνει απευθείας σε έναν σταθμό του κέντρου της πόλης. Μετά από αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικές μεταφορές των τοπικών ταξί για μια σύντομη διαδρομή στο ξενοδοχείο σας. Αν πετάξετε, θα προσγειωθείτε σε σημαντική απόσταση από το κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια θα πρέπει να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο και χρήματα σε ένα τρένο ή ταξί για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Από την άλλη πλευρά, εάν ταξιδεύετε με πολλά παιδιά, το κόστος Eurostar μπορεί να αρχίσει να αυξάνεται. Και αν ταξιδεύετε με το οικογενειακό κατοικίδιο, το Eurostar είναι εκτός ορίων.

Έχετε δύο επιπλέον επιλογές .

1. Πάρτε ένα πλοίο στην Ευρώπη . Ο φτηνότερος τρόπος είναι να πάτε ως επιβάτης ποδηλάτου ή ποδηλάτου. Μπορείτε πάντα να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στην άλλη πλευρά του καναλιού. Εάν ταξιδεύετε με μια μεγάλη οικογένεια ή ένα κατοικίδιο ζώο, ή και τα δύο, μπορείτε να πάρετε το αυτοκίνητό σας ενοικίασης στο πλοίο - ελέγξτε πρώτα τις ασφαλίσεις με την εταιρεία ενοικίασης. Οι περισσότεροι ναύλοι περιλαμβάνουν μέχρι 9 επιβάτες σε ένα όχημα και μπορείτε να πάρετε το κατοικίδιο ζώο σας.

2. Μια άλλη προσέγγιση είναι να πάρετε το Le Shuttle , που μερικές φορές ονομάζεται The Chunnel. Αυτό είναι αμαξοστοιχία μεταφορέων αυτοκινήτων. Οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο σε ένα τρένο στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στη Γαλλία και μεταφέρονται μέσω της σήραγγας σε ένα τρένο. Στη συνέχεια, απομακρύνετε περίπου 20 λεπτά αργότερα και βρίσκεστε σε άλλη χώρα. Ο έλεγχος των διαβατηρίων, τα τελωνεία και τα γραφικά Pet Passport φροντίζονται πριν οδηγήσετε στο Le Shuttle, οπότε μόλις περάσετε μπορείτε απλά να είστε στο δρόμο σας.

Και παρεμπιπτόντως, αν ελπίζετε ότι θα δείτε πολλά ενδιαφέροντα σκηνικά από το Eurostar, συγγνώμη για να σας απογοητεύσω. Μόλις το τρένο φτάσει την ταχύτητα των 300k (και συνήθως ανακοίνωσαν πότε), το μόνο που μπορείτε να δείτε από τα παράθυρα είναι μια θαμπάδα.