Σκανδιναβία τον Μάρτιο

Ο Καιρός, Συμβουλές Συσκευασίας και Εκδηλώσεις

Ο Μάρτιος στη Σκανδιναβία ή η σκανδιναβική περιοχή είναι ένας υπέροχος μήνας για ταξίδια, επειδή βρίσκεται εκτός εποχής. Οι ταξιδιώτες στην περιοχή μπορούν να πάρουν καλύτερες τιμές για διακοπές. Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες αρχίζουν συνήθως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Ο καιρός κατά την άνοιξη στη Σκανδιναβία μπορεί να είναι ακόμα υγρός, αλλά οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν. Οι τεράστιες χειμωνιάτικες μέρες έχουν τελειώσει και υπάρχει πολύ περισσότερο φως ημέρας τώρα. Μπορείτε επίσης να γλιστρήσετε σε ένα καθυστερημένο ταξίδι για σκι στα χιονοδρομικά κέντρα της Νορβηγίας.

Ο καιρός

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, το κλίμα μπορεί να είναι ασταθές με πιθανές καταιγίδες στο τέλος του χειμώνα κοντά στη Βόρεια Θάλασσα τον Μάρτιο. Ο αέρας θερμαίνεται, με μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες από 25 έως 42 μοίρες. Στο νότιο μισό της Σκανδιναβίας, τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν και η άνοιξη είναι σοβαρή. Το μήκος του φως της ημέρας αυξάνεται σε εννέα έως 10 ώρες τώρα.

Συμβουλές συσκευασίας

Τα ελαφρύτερα παλτά είναι απαραίτητα για τους ανοιξιάτικους μήνες της Σκανδιναβίας. Δεδομένου ότι τα πρωινά και τα βράδια μπορεί να είναι ακόμα κρύα, καλό είναι να φέρνετε μαζί τα πουλόβερ, τα ζακέτες ή τα σακάκια, ώστε να μπορείτε εύκολα να στρώσετε τα ρούχα. Τα αδιάβροχα και οι ανεμοστρόβιλοι, ανεξάρτητα από την εποχή, είναι πάντα μια καλή ιδέα να φέρετε. Τα παπούτσια που είναι άνετα και που μπορούν να πάρουν μια πολύ τραχιά περιπέτεια είναι απαραίτητα για μια σκανδιναβική διακοπές ειδικά αν θέλετε να απολαύσετε υπαίθριες δραστηριότητες.

Πρέπει να δείτε

Λόγω της βόρειας θέσης της στη γη και της γειτνίασης με τον βόρειο πόλο, οι σκανδιναβικές χώρες έχουν κάποια μοναδικά φυσικά φαινόμενα για να τα ελέγξουν.

Δώστε την ευκαιρία να δείτε το Aurora borealis , ή τα βόρεια φώτα, μέχρι τον Απρίλιο. Άλλα ενδιαφέροντα φαινόμενα περιλαμβάνουν την πολική νύχτα και την πολική επίδραση ημέρας, όπως το "ηλιόλουστο ηλιοβασίλεμα".

Διακοπές

Οι διακοπές του Πάσχα είναι κινητές ημερομηνίες τον Μάρτιο (και μερικές φορές τον Απρίλιο). Είναι Κυριακή των Παλατιών, Πέμπτη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα.

Τα ετήσια γεγονότα και οι διακοπές της Σκανδιναβίας ενδέχεται μερικές φορές να επηρεάσουν τα ταξίδια, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά.

Παραδόσεις του Πάσχα

Υπάρχουν πολλές παραδόσεις του Πάσχα στη Σκανδιναβία που διαφέρουν από τον υπόλοιπο κόσμο. Για παράδειγμα, σε μερικές σκανδιναβικές χώρες, όπως η Σουηδία, τα παιδιά ντύνονται σαν μάγισσες που αποδίδουν φόρο τιμής στην ιστορία κυνήγι μάγισσας της χώρας. Όπως τα αποκριτικά της Αμερικής, τα παιδιά πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι συλλέγοντας καραμέλες.

Στη Δανία, τα παιδιά κάνουν ειδικές, συχνά περίπλοκες επιστολές, που ονομάζονται gækkebreve, για τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους τους και ο παραλήπτης πρέπει να μαντέψει ποιος το έστειλε.

Το θέμα του "whodunnit" είναι επίσης δημοφιλές στη Νορβηγία τον Μάρτιο. Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, τα ντετέκτιβ μυθιστορήματα είναι όλοι οργή, όπως και οι τηλεοπτικές εκπομπές που επικεντρώνονται σε ιστορίες μυστηρίου.

Πριν ο Χριστιανισμός ήρθε στην περιοχή, οι διακοπές ήταν συνδεδεμένες με την ανοιξιάτικη ισημερία και την άφιξη της άνοιξης. Δεδομένου ότι το Πάσχα βασίζεται πλέον στις χριστιανικές διακοπές που γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο, πολλές παραδόσεις είναι παρόμοιες με το αμερικανικό Πάσχα. Οι οικογένειες στη Σκανδιναβία μπορεί να έχουν μεγάλη γιορτή και τα πλαστικά αυγά γεμίζουν με καραμέλες ή τα πραγματικά αυγά είναι βαμμένα για φαγητό την ημέρα του Πάσχα.

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες

Υπάρχουν μερικές μοναδικές εκδηλώσεις τον Μάρτιο στη Σκανδιναβία.

Μπορείτε να γιορτάσετε βάφλες και μπύρες, να παρακολουθήσετε αθλητικές εκδηλώσεις και εκθέσεις μόδας ή να παρακολουθήσετε μουσικά φεστιβάλ που ανταγωνίζονται άλλους που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο.