Ανατρέφοντας σε εστιατόρια στη Γερμανία

Πρέπει να κάνετε άκρη στη Γερμανία; Παρόλο που περιλαμβάνεται σε όλους τους λογαριασμούς ένα τέλος υπηρεσίας 10%, είναι συνηθισμένο να αφήνετε επιπλέον 5% έως 10% πάνω από το τέλος εξυπηρέτησης.

Κάθονται σε εστιατόρια στη Γερμανία

Γενικά, όταν ταξιδεύετε στη Γερμανία και σε άλλες γερμανόφωνες χώρες, όπως η Ελβετία και η Αυστρία, οι επισκέπτες δεν πρέπει να περιμένουν να καθίσουν. Θα πρέπει να πάνε απευθείας σε ένα κενό τραπέζι και να καθίσουν. Σε πολύ ακριβά εστιατόρια, μπορεί να υπάρχει κάποιος που θα κάνει έδρα γευμάτων.

Τίποτα δεν περιλαμβάνεται στο γεύμα σας

Όπως συμβαίνει σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, το γεύμα σας δεν συνοδεύεται από τίποτα. Εάν θέλετε το νερό της βρύσης, πρέπει να το ζητήσετε (αν και αναμείνετε ο σερβιτόρος σας να τρομοκρατηθεί να πίνετε νερό βρύσης.) Πιθανότατα, αν ζητήσετε νερό, θα σας φέρουν ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό.

Ομοίως, πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε για κάθε ψωμί που φέρεται στο τραπέζι. Το ψωμί δεν είναι δωρεάν (και συχνά είναι σχετικά άγευστο, γι 'αυτό συχνά το παραλείπω σε εστιατόρια.)

Ακόμη και σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού, αναμένετε να πληρώσετε για οτιδήποτε επιπλέον. Για παράδειγμα, θα χρεώνεστε για το κέτσαπ όταν παραγγείλετε πατάτες, ακόμη και στο McDonald's.

Πληρώνοντας στα γερμανικά εστιατόρια και κατάρρευση

Ένα νομοσχέδιο γερμανικού εστιατορίου θα περιλαμβάνει πολλές πρόσθετες επιβαρύνσεις πέρα ​​από το ίδιο το φαγητό. Πρώτον, ο φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) 19% περιλαμβάνεται στην τιμή των περισσότερων αγαθών που αγοράστηκαν στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων όλων των λογαριασμών εστιατορίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεύτερον, τα περισσότερα εστιατόρια περιλαμβάνουν ένα τέλος υπηρεσίας 10% το οποίο χρησιμοποιείται για να πληρώσει για τα αγόρια λεωφορείων, το προσωπικό της ρεσεψιόν, καθώς και για σπασμένα πιάτα και κύπελλα.

Η χρέωση υπηρεσιών δεν αποτελεί συμβουλή για σερβιτόρους, γι 'αυτό θα πρέπει να προσθέσετε περίπου 5 με 10% πάνω από το τέλος υπηρεσίας.

Όπως και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, τα γερμανικά εστιατόρια δεν δέχονται πάντα πιστωτικές κάρτες. Είναι σίγουρα ο κανόνας να πληρώνετε με μετρητά. Ο σερβιτόρος θα στέκεται δίπλα σας και θα σας παραδώσει τον λογαριασμό. Θα πρέπει να απαντήσετε λέγοντας στον σερβιτόρο πόσο θέλετε να πληρώσετε, προσθέτοντας μια άκρη ύψους 5 έως 10% στο συνολικό λογαριασμό και αυτός / αυτή θα σας δώσει αλλαγή.

Αυτή η άκρη ονομάζεται Trinkgeld που μεταφράζεται σε "πόσιμο χρήμα". Μην αφήνετε την άκρη στο τραπέζι, όπως θα κάνατε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για παράδειγμα, αν πάτε σε ένα εστιατόριο, θα ζητήσετε από τον σερβιτόρο για το λογαριασμό να λέει, "Die Rechnung, bitte" (το νομοσχέδιο, παρακαλώ). Αν ο λογαριασμός φτάσει με συνολικό ποσό 12,90 ευρώ, θα λέγατε στον σερβιτόρο ότι θέλετε να πληρώσετε 14 ευρώ, αφήνοντας μια άκρη 1,10 ευρώ ή 8,5%.

Τούτου λεχθέντος, εάν βρίσκεστε σε ένα μικρό καφενείο ή παραγγείλετε ένα μικρό γεύμα, το οποίο δεν υπερβαίνει τα λίγα ευρώ, είναι απολύτως αποδεκτό να στρογγυλάτε στο επόμενο υψηλότερο Ευρώ.