Το Parque del Amor στο Miraflores της Λίμα

Από όλα τα πάρκα κατά μήκος της γραφικής παράκτιας λωρίδας της Λίμα, το Parque del Amor είναι αναμφίβολα το πιο διάσημο. Και με τις παραθαλάσσιες απόψεις, τις παρτέρια, τα πολύχρωμα ψηφιδωτά και το γιγαντιαίο ζευγάρι που αγκαλιάζει, είναι σίγουρα το πιο ρομαντικό ...

Μια σύντομη ιστορία του πάρκου αγάπης του Λίμα

Εγκαινιάστηκε στις 14 Φεβρουαρίου (Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου), το 1993, το "Love Park" της Λίμα δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την αγάπη σε όλες τις μορφές της. Αυτό αντιπροσωπεύεται σαφέστερα από το κεντρικό γλυπτό του πάρκου, το El Beso (το φιλί).

Δημιουργημένος από τον Περουβιανό καλλιτέχνη Victor Delfín, ο El Beso δείχνει έναν άνδρα και μια γυναίκα τυλιγμένη στην αγκαλιά του, κλειδωμένη σε ένα παθιασμένο φιλί.

Το πάρκο λέγεται ότι εμπνέεται, τουλάχιστον εν μέρει, από το Parc Güell στη Βαρκελώνη, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Antoni Gaudí και ανοίχθηκε στο κοινό το 1926. Το Parque del Amor της Λίμα είναι πολύ μικρότερο και πολύ πιο μετριοπαθές, αλλά είναι εύκολο να το δεις γιατί τα πολύχρωμα ψηφιδωτά κατά μήκος των κυματιστών τοίχων και των παγκάδων συχνά συγκρίνονται με τα ψηφιδωτά του Γκαουντί στη Βαρκελώνη.

Οι ποιητές του Parque del Amor

Γραμμές από διάφορους Περουβιακούς ποιητές περιλαμβάνονται στα ψηφιδωτά που βρίσκονται στο Parque del Amor της Λίμα. Μεταξύ αυτών των ρομαντικών αποσπασμάτων είναι:

  • Amor es solo un pájaro que deambula (Η αγάπη είναι μόνο ένα πουλί που περιπλανάται) - Rocío Romina Bances
  • Mi sueño es una isla perdida (Το όνειρό μου είναι ένα χαμένο νησί) - Alberto Vega
  • También amándonos conoceremos el dolor (Επίσης αγαπώντας τον πόνο) - Abelardo Sánchez León
  • Canta amor mío, desnoudate bajo la lluvia (Τραγουδήστε την αγάπη μου, γαμηθείτε κάτω από τη βροχή) - Rodolfo Hinostroza
  • Amor gran laberinto (Αγάπη, μεγάλος λαβύρινθος) - Sebastián Salazar Bondy
  • Tu είσαι πάνω από την απέραντη θάλασσα - Augusto Tamayo Vargas

Η τελευταία γραμμή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη λαμβάνοντας υπόψη την πανοραμική θέα της ακτής και του Ειρηνικού Ωκεανού από το Parque del Amor και την κορυφή του λόφου. Σε μια καθαρή μέρα, μπορείτε να δείτε όλη την ακτή της Λίμα και μακριά στη θάλασσα - μπορείτε να δείτε surfers κάτω κάτω, βάρκες στον ορίζοντα, και τους ανθρώπους αλεξίπτωτο από το κοντινό Parque Raimondi .

Μέσα στο ίδιο το πάρκο, θα δείτε τους εραστές τόσο νέους όσο και ηλικιωμένους - novios και νεόνυμφους και μακρύ παντρεμένα ζευγάρια - απολαμβάνοντας τη ρομαντική ατμόσφαιρα. Οι νεόνυμφοι της Λίμας συχνά κατευθύνονται προς το πάρκο για να σηματοδοτήσουν τον γάμο τους με ένα φιλί μπροστά από το El Beso.

Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, εν τω μεταξύ, περιμένετε να δείτε μεγάλα πλήθη ερωτικών ζευγαριών. Η πιο εκφραστική και η ελάχιστη ντροπή της κάμερας αυτών των ζευγαριών θα λάβει χώρα στον ετήσιο αγώνα αγάπης του Αγίου Βαλεντίνου, στον οποίο το πιο μακροχρόνιο φιλί της ημέρας παίρνει όλες τις επιλαμίες.

Parque del Amor Τοποθεσία

Το Parque del Amor βρίσκεται κατά μήκος του Malecón στην περιοχή Miraflores της Λίμα . Εάν είστε ήδη στην παράκτια λωρίδα, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια νότια του Parque Raimondi (αλεξίπτωτο πλαγιάς) και περίπου μισό μίλι βόρεια κατά μήκος της ακτής από το εμπορικό συγκρότημα Larcomar .

Εάν βρίσκεστε στο κέντρο του Miraflores μέσα ή κοντά στο Parque Kennedy, κατευθυνθείτε προς την ακτή κατά μήκος του κεντρικού δρόμου που εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής πλευράς του πάρκου (γνωστός ως Diagonal και στη συνέχεια Malecón Balta). Αυτός ο δρόμος σύντομα φτάνει στην ακτή (μετά από 10 έως 15 λεπτά με τα πόδια), οπότε θα βρεθείτε ακριβώς απέναντι από το Parque del Amor.