Μάλτα - ένας οδηγός επισκεπτών του αρχιπελάγους της Μάλτας

Επισκεφθείτε τη Μάλτα και θα δείτε υπολείμματα 7000 ετών ιστορίας, μερικά από τα οποία ζουν ακόμα σήμερα. Πάρτε για παράδειγμα το γνωστό οκτάκλειστο μαλτέζικο σταυρό. Φορτίζεται από τους πυροσβέστες της Νέας Υόρκης, ο σταυρός εξακολουθεί να συμβολίζει τόσο τους Μακαριώτες όσο και τις οκτώ υποχρεώσεις των ιπποτών του Αγίου Ιωάννη: ζουν στην αλήθεια. έχε πίστη; μετανοήστε τις αμαρτίες. να αποδείξει την ταπεινότητα. αγάπη δικαιοσύνη? Να είστε έλεος. να είσαι ειλικρινής και γεμάτος καρδιά. υπομένουν διώξεις.

Η Μάλτα προσφέρει πολλά για τον τουρίστα σε αναζήτηση ηλίου και θάλασσας. Η αρχαία, απομονωμένη κουλτούρα άφησε πολλά για την ιστορία (και την προϊστορία) για να δει. Οι Ιππότες της Μάλτας ενέπνευσαν κάποια φανταστική αρχιτεκτονική. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί - και να πάρει γύρω από την ομάδα του νησιού είναι εύκολο χωρίς το βάρος ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. Η Μάλτα βλέπει πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες ετησίως, περισσότερο από τον πληθυσμό των 418.366 (2012).

Η Μάλτα (122 τετραγωνικά μίλια) περιλαμβάνει 9 περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO .

Πού είναι η Μάλτα;

Η Μάλτα είναι μια ομάδα νησιών που βρίσκονται 60 μίλια νότια της Σικελίας και 288 χλμ βόρεια της Τυνησίας . Για αιώνες χρησιμοποίησε αυτή την κεντρική αλλά μάλλον απομονωμένη θέση για να γίνει ένας σύνδεσμος για το εμπόριο. Τα κατοικημένα νησιά είναι η Μάλτα, το Comino και το Gozo.

Οι επίσημες γλώσσες είναι τα μαλτέζικα και τα αγγλικά.

Ο καιρός και το κλίμα στη Μάλτα

Τα καλοκαίρια είναι τυπικά μεσογειακά: ζεστά, ξηρά και πολύ ηλιόλουστα. Οι θαλασσινές αύρες μερικές φορές σας δροσίζουν, αλλά την άνοιξη και το φθινόπωρο, το Sirocco από την Αφρική μπορεί να μετατρέψει τα νησιά σε φούρνο.

Οι ντόπιοι κατευθύνονται προς τις παραλίες. Οι χειμώνες είναι ήπια.

Η International Living ανέφερε πρόσφατα τη Μάλτα ως ένα μέρος για να εξετάσει τη συνταξιοδότησή της στο εξωτερικό:

Στην Ευρώπη, η Μάλτα έρχεται στην τρίτη θέση στην κατηγορία του κλίματος και απολαμβάνει ένα μεσογειακό κλίμα με ζεστά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Σε απόσταση 60 μιλίων από το ιταλικό νησί της Σικελίας, η τοποθεσία της Μάλτας σημαίνει ότι το κλίμα το χειμώνα είναι σχετικά ζεστό. Το υψηλό καλοκαίρι μπορεί να είναι ζεστό - αυτό είναι όταν expats και οι ντόπιοι επικεφαλής στις πολλές παραλίες.

Νόμισμα

Το ευρώ έγινε το επίσημο νόμισμα της Μάλτας την 1η Ιανουαρίου 2008, αντικαθιστώντας τη λιρέτα της Μάλτας.

Μια πολύ σύντομη ιστορία της Μάλτας

Οι μεγαλιθικές δομές της Μάλτας χρονολογούνται γύρω στα 3800 π.Χ. Είναι μοναδικά. Ορισμένες από τις παλαιότερες υπάρχουσες ελεύθερα διαρρυθμισμένες κατασκευές χτίστηκαν εδώ, οι παλαιότεροι είναι οι μεγαλιθικοί ναοί της Ιγκαντίγας στο νησί Gozo.

Οι Φοίνικες έφθασαν το 800 π.Χ. και έμειναν για 600 χρόνια. Οι Ρωμαίοι τους χαστούκισαν και τους προσέφεραν στην αυτοκρατορία το 208 π.Χ.

Πιστεύεται ευρέως ότι ο απόστολος Παύλος καταστράφηκε στη Μάλτα το 60 μ.Χ. (αν και αμφισβητείται σήμερα από βιβλικούς επιστήμονες). Οι Άραβες από τη Βόρεια Αφρική έφθασαν γύρω στο 870, φέρνοντας εσπεριδοειδή, βαμβάκι και κομμάτια γλώσσας. Norman εισβολείς από τη Σικελία εκτόξευσαν τους Άραβες 220 χρόνια αργότερα, κρατώντας την κυριαρχία για 400 χρόνια μέχρι ο αυτοκράτορας της Ισπανίας έδωσε τα νησιά στους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ σε αντάλλαγμα για ένα μίσθωμα 2 Maltesse γεράκια το χρόνο.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων 250 χρόνων οι ιππότες κατάφεραν να σώσουν την Ευρώπη από τους Τούρκους, αλλά όλη η δύναμη και η φήμη έφεραν τη διαφθορά και πολλοί στράφηκαν στην πειρατεία. Ο Ναπολέαν έφτασε το 1798 για να πάρει τα νησιά από τους φθαρμένους ιππότες, αλλά οι Βρετανοί γύρισαν και εκτόξευσαν τους Γάλλους.

Η Μάλτα έγινε μια βρετανική αποικία το 1814, οι Βρετανοί την μεταμόρφωσαν σε μια μεγάλη στρατιωτική βάση. Η Μάλτα πέτυχε πλήρη αυτονομία το 1964, φλερτάρει με κομμουνισμό για λίγο και τώρα είναι υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κορυφαίες πόλεις προς επίσκεψη

Βαλέτα - Η πρωτεύουσα που χτίστηκε από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περπατήσετε μέσα - ήταν μια από τις πρώτες πόλεις που χρησιμοποίησαν ένα πλέγμα μοτίβο για τους δρόμους. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη που ανατέθηκε το 1572 από τον Μεγάλο Διδάκτορα Jean de la Cassière αντιπροσωπεύει ένα από τα καλύτερα έργα του Gerolamo Cassar και ήταν ένα από τα πρώτα κτίρια της πόλης.

Mdina και το προάστιο του Rabat - Η περιτοιχισμένη πόλη της Mdina, που φιλοξενεί τις ευγενείς οικογένειες της Μάλτας, έχει υπέροχη ατμόσφαιρα και εστιατόρια.

Gozo - Το νησί Gozo, ένα μικρότερο αγροτικό νησί στο βόρειο τμήμα της Μάλτας, απέχει μόλις μισή ώρα με το φέρι.

Αυτή είναι η χαλαρή πλευρά της Μάλτας που χαρακτηρίζεται από τραχιές ακτές, υπνοδωμάτια και παραδοσιακές τέχνες. Τα αξιοθέατα του Gozo περιλαμβάνουν την Citadella, τους προϊστορικούς Ναούς Ggantija, το Sanctuary της Pinu και την περιοχή Dwejra.

Για τα παιδιά (και τους γονείς τους)

Θυμάσαι τον Πάπεϊ ο Ναυτικό; Το γελοιογραφία έγινε ταινία και το χαριτωμένο, κακοδιατηρημένο χωριό Popeye που κατοικούσε κατασκευάστηκε το 1979-1980 στην ακτή δύο μίλια μακριά από το χωριό Mellieħa. Είναι πραγματικά το γραφικό θαύμα, ακόμα και σήμερα.

Γύρω από τη Μάλτα

Τα λεωφορεία είναι υπέροχα τόσο με τη μορφή όσο και με τη λειτουργία. Μπορείτε να πάρετε σχεδόν οπουδήποτε πάνω τους. Αντικατέστησαν τον σιδηρόδρομο το 1905. Η Μάλτα με Λεωφορείο μπορεί να σας πει όλα σχετικά με το σύστημα και την ιστορία του. Το καλοκαίρι υπάρχουν συχνά δρομολόγια προς τα νησιά. Μπορείτε επίσης να πάρετε το αργό δρόμο, ιππασία σε ένα άλογο Karrozin . Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι δυνατή. Η οδήγηση γίνεται με βρετανική σύμβαση, φυσικά - οδηγείτε στα αριστερά .

Να φτάσετε στη Μάλτα

Η Μάλτα συνδέεται καλά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Air Malta πραγματοποιεί συχνές πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.