Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για το ευρώ

Τι χρειάζεται ο ταξιδιώτης για το ευρώ

Εάν δεν έχετε ταξιδέψει στην Ευρώπη για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια μεγάλη διαφορά που θα βρείτε είναι στο νόμισμα. Ταξιδέψτε μέσα από τις πολλές συμμετέχουσες χώρες και δεν θα χρειαστεί να περάσετε από την ταλαιπωρία της μετατροπής των τοπικών νομισμάτων επειδή το ευρώ είναι η κοινή επίσημη νομισματική μονάδα.

Υπάρχουν 19 συμμετέχουσες χώρες (από τα 28 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Οι χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Λεττονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες,

Εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχουν 22 άλλες χώρες και εδάφη που έχουν συνδέσει τα νομίσματά τους με το ευρώ. Αυτές περιλαμβάνουν τη Βοσνία, την Ερζεγοβίνη και 13 χώρες στην Αφρική.

Πώς διαβάζετε ή γράφετε ένα ευρώ;

Θα δείτε τις παρακάτω τιμές: € 12 ή 12 €. Να γνωρίζετε ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ένα δεκαδικό κόμμα, δηλαδή 12,10 € (ή 12,10 €) είναι 12 ευρώ και 10 λεπτά σεντ.

Ποια νομίσματα αντικατέστησε το ευρώ;

Εδώ είναι μερικά από τα νομίσματα που αντικατέστησε το ευρώ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ευρώ στην Ελβετία;

Τα καταστήματα και τα εστιατόρια στην Ελβετία δέχονται συχνά το ευρώ. Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και θα εφαρμόσουν μια συναλλαγματική ισοτιμία που δεν θα είναι προς όφελός σας.

Αν σκοπεύετε να μείνετε στην Ελβετία για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιο έξυπνο να κερδίσετε κάποια ελβετικά φράγκα.

Γρήγορα στοιχεία για το ευρώ