Τα μπόνους κατηγορίας Ins και Outs

Κατηγορία μπόνους σας κερδίζουν μια μεγαλύτερη ανταμοιβή για ορισμένα είδη των δαπανών.

Το να σας υποδεχτεί για μια πιστωτική κάρτα είναι μια πρόκληση για τις τράπεζες, σίγουρα, αλλά μόλις έχετε την κάρτα σας και πληρείτε τις ελάχιστες απαιτήσεις δαπανών , οι εκδότες σας χρειάζονται να συνεχίσετε για να πετύχετε κέρδος. Οι μίλιες και οι συλλέκτες σημείων μπορούν να έχουν πάνω από δώδεκα κάρτες στη διάθεσή τους, έτσι οι εταιρείες πρέπει να προσφέρουν ένα κίνητρο για να σας παρακινήσουν να χρησιμοποιήσετε τη δική τους κάρτα έναντι άλλης.

Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω τριμηνιαίων κατηγοριών μπόνους που σας κερδίζουν μεγαλύτερη ανταμοιβή για ορισμένα είδη δαπανών.

Το Chase Freedom είναι μία από τις πιο δημοφιλείς κάρτες στην αγορά. Από προεπιλογή, οι ανταμοιβές εκδίδονται ως επιστροφή μετρητών, αλλά εάν έχετε μια άλλη πιστωτική κάρτα Chase που κερδίζει Ultimate Rewards, όπως η κάρτα Chase Sapphire, μπορείτε να μετατρέψετε κάθε σημείο μετρητών σε σημείο ανταμοιβής, παίρνοντας πολύ περισσότερα κτύπημα για το buck σας. Οι περισσότερες αγορές Freedom κερδίζουν μόνο ένα σημείο ανά δολάριο, αλλά η Chase τρέχει τέσσερις προωθήσεις κάθε χρόνο που μπορούν να σας κερδίσουν πέντε βαθμούς ανά δολάριο με συγκεκριμένους τύπους δαπανών.

Κάθε περίοδος προβολής διαρκεί για τρεις μήνες και μπορείτε να κερδίζετε πέντε πόντους ανά δολάριο σε κάθε περίοδο με τα πρώτα $ 1.500 σε αγορές. Φέτος, οι διαφημιστικές κατηγορίες συμπεριλάμβαναν βενζινάδικα, εστιατόρια και κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά η Chase συνεργάζεται επίσης με συγκεκριμένους λιανοπωλητές, προσφέροντας πόντους μπόνους στα καταστήματα Starbucks, τα καταστήματα βελτίωσης κατοικιών της Lowe, το Kohls και ακόμη και το Amazon.com, ανάλογα με το μήνα. Εάν επωφεληθείτε σε κάθε περίοδο, μπορείτε να κερδίζετε 24.000 πόντους Ultimate Rewards κάθε χρόνο, πάνω από το ένα σημείο ανά δολάριο που θα κερδίσετε σε όλες τις άλλες αγορές που κάνετε με την κάρτα.

Δεν υπάρχει ετήσιο τέλος, επομένως πληρώνει για να φτάσετε στην Ελευθερία, ακόμη και αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα για να επωφεληθείτε από αυτά τα τριμηνιαία μπόνους.

Μερικές κάρτες προσφέρουν επίσης συνεχόμενα μπόνους για καθημερινές δαπάνες σε ορισμένους τύπους καταστημάτων. Τα βενζινάδικα, τα φαρμακεία και τα μπακάλικα συνήθως σας κερδίζουν τη μεγαλύτερη απόδοση, αλλά κάνοντας αγορές σε εστιατόρια και ακόμη και σε καταστήματα εφοδιασμού γραφείου μπορεί να σας κερδίσει ένα μπόνους με ορισμένες κάρτες.

Η Chase έχει και κάποια από τα πιο προσοδοφόρα προϊόντα εδώ. Η κάρτα Chase Sapphire σας κερδίζει δύο πόντους ανά δολάριο για όλα τα έξοδα τραπεζαρίας και ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, των ξενοδοχείων και ακόμη και των ταξί.

Οι επαγγελματικές κάρτες Chase Ink, όπως το Plus και το Bold, πληρώνουν πέντε βαθμούς για κάθε δολάριο που δαπανάται στα καταστήματα εφοδιασμού γραφείων με τα πρώτα $ 50.000 που δαπανώνται ανά κάρτα κάθε χρόνο. Μπορείτε επίσης να κερδίσετε ένα παρόμοιο επίδομα για ορισμένα έξοδα χρησιμότητας, όπως το κινητό τηλέφωνο, το internet και υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης. Χορηγημένος, πιθανότατα δεν θα ξεπεράσετε αυτό το ετήσιο όριο των 50.000 δολαρίων, ακόμη και αν προσπαθήσετε πολύ σκληρά, αλλά μπορείτε να αγοράσετε πολύ περισσότερα από τις προμήθειες γραφείου σε καταστήματα όπως το Office Depot και Staples - αυτοί οι έμποροι πωλούν τα πάντα από υπολογιστές σε κάρτες Visa προπληρωμένες μπορείτε να εξαργυρώσετε ή να χρησιμοποιήσετε για αγορές σε άλλα καταστήματα, κερδίζοντας αποτελεσματικά πέντε μονάδες ανά δολάριο σε όλες τις αγορές σας.

Κατηγορία μπόνους, ενώ σχετικά απλή, εξακολουθούν να απαιτούν ένα δίκαιο ποσό του χρόνου σας για την έρευνα και τη συντήρηση αν σκοπεύετε να επωφεληθείτε πλήρως. Με το Chase Freedom, θα πρέπει να εγγραφείτε σε κάθε τρίμηνο και να θυμάστε ότι πρέπει να μεταφέρετε την κάρτα (και να την χρησιμοποιήσετε) με ορισμένους εμπόρους απαιτεί ένα δίκαιο ποσό πειθαρχίας. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με λίγες κάρτες, όπως το Chase Freedom ή το Sapphire.

Μόλις αισθάνεστε άνετα την εξισορρόπηση των διαφορετικών επιλογών σας, μπορείτε να προσθέσετε προϊόντα από κάρτες American Express ή Chase Ink και πραγματικά να μεγιστοποιήσετε την απόδοση.