Κεραυνός στο νησί Coney

Ανασκόπηση Roller Coaster

Ανασκόπηση του Σεπτεμβρίου 2014

Μπορεί να γίνει αστραπή δύο φορές; Για δεκαετίες, το circa-1925 Thunderbolt ξύλινο κυλιόμενο καράβι στο νησί Coney ήταν μία από τις πιο αγαπημένες διαδρομές της περιοχής διασκέδασης - και του κόσμου - των πιο αγαπημένων. Ένας διάδοχος νέας ηλικίας άνοιξε το 2014 στο Luna Park . Αν και φέρει το ίδιο όνομα, ο χάλυβας Thunderbolt είναι ένα εντελώς διαφορετικό coaster από τον ομώνυμο του. Είναι ένα από τα πιο οπτικά εντυπωσιακά συγκλονιστικά μηχανήματα που έχουν σχεδιαστεί ποτέ.

Η διαδρομή του, ωστόσο, είναι εντάξει.

Τα στατιστικά του Coaster

Μπορείτε να χειριστείτε τον Κεραυνό;

Δεν είναι ένα μεγα-θηρίο όπως το Kingda Ka στο Six Flags Great Adventure ή το είδος του. Αλλά με τον λόφο και την πτώση ύψους 90 μοιρών, τις πολλαπλές αναστροφές και την ταχύτατη ταχύτητα των 65 μίλι / ώρα, είναι σαφώς μια διαδρομή για ενθουσιώδεις συγκινήσεις.

Μια βροντή παρουσία στο Πλαίσιο

Το Thunderbolt βρίσκεται λίγα τετράγωνα μακριά από το θρυλικό Cyclone . Τα δύο καροτσάκια σερβίρουν το διάσημο boardwalk του Coney Island. Και τα δύο είναι αξιοθέατα για να δείτε. Το κλασικό ξύλο, το οποίο έχει κοσμεί το λουτρό διασκέδασης του Μπρούκλιν από το 1927, είναι ένα ζωντανό κομμάτι της Αμερικής που συνδέει το Coney Island με το ένδοξο παρελθόν του. Το Thunderbolt αντιπροσωπεύει την αναγέννησή του και την ελπίδα του για το μέλλον.

Η μακριά και αξιοσημείωτα λεπτή οδό γης, στην οποία βρίσκεται το χαλύβδινο περίγυρο, εκτείνεται από τη λεωφόρο Surf μέχρι τον πεζόδρομο. Φαίνεται να μην είναι περισσότερο από 20 πόδια πλάτος. Η ελικοειδής, ηλεκτρικά-πορτοκαλί διαδρομή του τρυπώνει τον ορίζοντα του ωκεανού.

Με το δραματικό του φωτισμό, είναι ιδιαίτερα όμορφο το σούρουπο.

Η αλληλεπίδρασή του με άλλα ορόσημα προσφέρει μια έντονη αντίθεση ανάμεσα στο παλιό και το νέο νησί Coney . Από ένα πλεονέκτημα, για παράδειγμα, η αρχική δομή του Parachute Jump μπορεί να φανεί πλαισιωμένη μέσα στον κομψό βρόχο σε σχήμα δακρύων. Η ίδια η διαδρομή παίζει με τις ανταγωνιστικές επιρροές της περιοχής. Φροντίζοντας τον κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό της δομής, οι πινακίδες που αναγνωρίζουν το όνομά της είναι θαυμάσια ρετρό και υποβλητικό.

Ο σταθμός φόρτωσης βρίσκεται στο άκρο του πεζόδρομου της διαδρομής. Προσφέρονται εκπτωτικά πακέτα πολλαπλών εισιτηρίων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το καράβι καθώς και για οποιαδήποτε άλλη διαδρομή στο Luna Park. Εάν το Thunderbolt είναι το μόνο που σας ενδιαφέρει, ωστόσο, τα a la carte εισιτήρια κοστίζουν ένα εντυπωσιακό $ 10 ανά άτομο. Σε αυτή την τιμή, θα έπρεπε να είναι μια βόλτα με αυτοκίνητο.

Εκδρομή με τσέπη-άδειο

Κάθε τρένο είναι ένα εννέα επιβατικό αυτοκίνητο με τρεις σειρές με τρία καθίσματα. Όπως δείχνουν οι πινακίδες στο σταθμό, οι αναβάτες δεν μπορούν να επιλέξουν τις θέσεις τους (αν και θα σκεφτήκατε στα 10 δολάρια ένα ποπ, αυτό θα ήταν μια μικρή παραχώρηση που θα μπορούσε να κάνει το πάρκο). Η πρώτη γραμμή, προφανώς, προσφέρει ανεμπόδιστη θέα και προτιμάται, αν και η δεύτερη και η τρίτη σειρά είναι κλιμακωτά όπως καθίσματα γήπεδο.

Τα εκτεθειμένα αυτοκίνητα δεν έχουν πλευρές ή πλάτη. Το λογότυπο Thunderbolt συνδέεται με μερικές ελάχιστες σωληνώσεις στο μπροστινό μέρος των αυτοκινήτων.

Η διαδρομή χρησιμοποιεί σύστημα συγκράτησης το οποίο δεν είχα ξαναδεί. Ενσωματώνει μια πλεξούδα πάνω από το ώμο, αλλά αντί των βαρέως γεμισμένων συγκρατημάτων, οι λεπτοί ιμάντες ασφαλίζουν τους άνω κορμούς των αναβατών. Επίσης, σε αντίθεση με τα περισσότερα συστήματα των σουπερμάρκετ, δεν υπάρχουν καθίσματα. Υπάρχουν, ωστόσο, ασυνήθιστα συστήματα συγκράτησης των μηρών που ασφαλίζουν τις κορυφές των ποδιών των αναβατών. Οι χειριστές τους ανέστρεψαν, πράγμα που οδήγησε σε λίγο ενοχλητικό μηρό να συντρίψει για μένα πριν ξεκινήσει η διαδρομή.

Αφού εγκαταλείψει το σταθμό, το τρένο στροφές κάμπτεται και κατευθύνεται κατ 'ευθείαν πάνω στον κατακόρυφο λόφο ανύψωσης. (Εάν το κόστος επιβίβασης στο σκάφος δεν έχει ήδη αδειάσει το πορτοφόλι σας, πιθανότατα θα θέλατε να το αφήσετε και άλλα τιμαλφή στις τσέπες σας με έναν φίλο που δεν οδηγεί). Όπως και άλλοι ανελκυστήρες των 90 βαθμών, οι ουρανοί κάνοντας κλικ - πατήστε το ποντίκι προς τον ουρανό.

Φαινεται πολυ καλο. Ho Hum Ride.

Στην κορυφή, δεν υπάρχει πουθενά να πάει αλλά ευθεία κάτω από την άλλη πλευρά. Αυτό αμέσως ακολουθείται από έναν τεράστιο βρόχο και έναν κυματιστό κύλινδρο . Το τρένο αγωνίζεται στην άκρη της διαδρομής του, κάνει μια στροφή και περιστρέφει άλλα στοιχεία, όπως ένα τιρμπουσόν και έναν βρόχο κατάδυσης που αναστρέφει τους επιβάτες για μερικά δευτερόλεπτα αποπροσανατολισμού.

Ο "αποπροσανατολισμός" είναι η λέξη που χρησιμοποιείται. Με όλες τις αναστροφές, ήταν δύσκολο για μένα να φέρω τα ρουλεμάν μου. Ήξερα ότι η διαδρομή θα ταξίδευε στη λεωφόρο Surf και θα έτρεχε προς τον ωκεανό, αλλά δεν ήξερα ότι είχε συμβεί. Η ελαφρώς τραχιά βόλτα με απέσυρε επίσης. Ευτυχώς, χωρίς τα υποστηρίγματα κεφαλής, δεν υπήρχε κανένα από τα τσιμπήματα που να πιάνουν το κεφάλι, για τα οποία κάποια καρότσια είναι κακόφηθες.

Thunderbolt έχει κάποια λόφους λαγουδάκι για την επιστροφή βόλτα, η οποία θα παραδώσει συνήθως ωραίο σκάει του χρόνου ομιλίας σε άλλα σουβέρ. Όμως, τα βαριά ραβδωτά συστήματα για το Thunderbolt εμποδίζουν τις αισθητές στιγμές σας εκτός έδρας - τουλάχιστον το έκανε για μένα. Η βόλτα είναι ως επί το πλείστον μια θαμπάδα, και φαίνεται να τελειώνει πολύ γρήγορα.

Δεν είναι ούτε μια μεγάλη απογοήτευση ούτε μια εξαιρετικά κερδοφόρα βόλτα. Ως εκ τούτου, τα μέτρια τρία αστέρια. Αλλά κάνει μια τολμηρή, εκθαμβωτική δήλωση κατά μήκος του πεζόδρομου. Και, ως το πρώτο κατά παραγγελία πλοίο στο Coney Island εδώ και δεκαετίες, είναι ένας ευπρόσδεκτος προμηθωτής των σπουδαίων γεγονότων που έρχονται.