Εγώ, ο Julio και η βασίλισσα της Corona

Queens γειτονιά με την ισπανική καρδιά και την ψυχή

Ακόμη και αν δεν έχετε πάει ποτέ στο Queens της Νέας Υόρκης , πιθανότατα έχετε ακούσει για τη Ρόζυ, τη βασίλισσα της Κορόνα. Παίζει σημαντικό ρόλο στο Paul Simon τραγούδι "Me και Julio Down από την σχολή".

Ο Simon δήλωσε ότι το τραγούδι, που κυκλοφόρησε το 1972, ήταν "καθαρό γλυκό" και δεν είχε νόημα σε πραγματικούς ανθρώπους ή γεγονότα. Είναι απλά μια πιασάρικη μουσική, και είπε ότι πήρε ένα γέλιο από το τραγούδι των στίχων. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει Queen Rosie.

Είναι βασίλισσα μόνο στο τραγούδι. Ο Simon μεγάλωσε στο Queens και είπε χρησιμοποιώντας το όνομα "Julio" ακουγόταν "σαν ένα τυπικό γειτονικό παιδί".

Αυτό το όνομα θα ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστικό στη γειτονιά Corona του Queens, την οποία οι εκθέσεις The New York Times έχουν τους περισσότερους μετανάστες από τη Λατινική Αμερική στο Queens. Και το όνομα του ίδιου του τόπου είναι ισπανικό ως στέμμα. Όλα είναι πολύ κατάλληλα.

Corona είναι Νέα Υόρκη με ισπανική προφορά. Το ακούτε στο δρόμο και το διαβάστε σε μενού. Και ναι, το ακούτε με ονόματα που φωνάζουν στο σχολείο.

Πώς να πάτε εκεί

Το Corona βρίσκεται στα βόρεια-κεντρικά Queens, κοντά στα Jackson Heights και στο Flushing. Η βόρεια λεωφόρος βρίσκεται στο βόρειο όριο (εύκολο να θυμηθεί), με τη νοτιοδυτική λεωφόρο Long Island. Το Junction Boulevard αποτελεί το δυτικό όριο και η Corona συναντά το Flushing Meadows-Corona Park στα ανατολικά. Πάρτε το μετρό No. 7, το οποίο σταματά στο Junction Boulevard, 103rd Street-Corona Plaza και 111th Street.

Χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να φτάσετε από το Times Square στο Corona στο Νο. 7. Εάν οδηγείτε, το Grand Central Parkway και το LIE κάνουν μια εύκολη σύνδεση.

Η σκηνή Corona

Το Corona κυριαρχείται από κατοικίες πολυκατοικιών, με παλαιότερα κτίρια δύο και τριών οικογενειών μεταξύ των μέσων και μεγάλων διαμερισμάτων.

Η πόλη LeFrak, χτισμένη στη δεκαετία του 1960, διαθέτει 20 πολυκατοικίες, πισίνα, παιδική χαρά και καταστήματα. Τα έξοδα στέγασης στο Corona είναι σχετικά λιγότερο δαπανηρά από άλλες γειτονιές στο Queens.

Γιατί είναι δροσερό

Αν θέλετε λατινικά φαγητά, το Corona είναι το μέρος για να πάτε. Οι New York Times λένε ότι η Corona έχει μερικά από τα καλύτερα φαγητά του Μεξικού στη Νέα Υόρκη. Κατευθύνετε εκεί για μεγάλες τακέριες του Μεξικού, μπριζόλες της Αργεντινής, μαργαρίτες παγκόσμιας κλάσης και empanadas που σας κάνουν να νομίζετε ότι βρίσκεστε στη Νότια Αμερική.

Το Flushing Meadows-Corona Park καλύπτει σχεδόν 900 στρέμματα και φιλοξενεί το ζωολογικό κήπο Queens, την αίθουσα της Νέας Υόρκης και το μουσείο Queens, με το διάσημο πανόραμα της πόλης της Νέας Υόρκης. Το US Open συμβαίνει εδώ κάθε χρόνο. Επιπλέον, θα βρείτε πολλά πράσινο χώρο, μια λίμνη και σφαίρες. Και όλα αυτά είναι ακριβώς στα ανατολικά σύνορα της Corona. Εκτός από όλα αυτά τα πράγματα διασκέδασης που πρέπει να κάνετε, το Citi Field, το σπίτι των New York Mets , βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Corona.

Ισχυρίστε στη φήμη

Η Corona είναι επίσης γνωστή ως η πολυετής κατοικία του θρυλικού Louis Armstrong, ο οποίος έζησε στην 107η οδό στο ύψος της φήμης του, από το 1943 μέχρι το θάνατό του το 1971. Το σπίτι είναι ακριβώς όπως ήταν όταν ο Satchmo και η σύζυγός του Lucille, έζησε εκεί, έπιπλα και όλα.

Μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στο σπίτι και να ακούσετε κλιπ ήχου από σπιτικές ηχογραφήσεις που έκανε η τζαζ, όταν ασκούσε την τρομπέτα.