Βόρειο Λάτσιο, βόρεια της Ρώμης

Η επαρχία Viterbo και Rieti αποτελούν το βόρειο τμήμα της περιοχής του Lazio , της περιοχής που περιβάλλει τη Ρώμη. Παρόλο που η Ρώμη είναι η πιο δημοφιλής από τις πόλεις που επισκέπτονται στην Ιταλία, πολλοί τουρίστες δεν συνεχίζουν να περιβάλλουν την περιοχή. Μερικά από τα μέρη στο Βόρειο Λάτσιο μπορούν να επισκεφθούν ως ημερήσιο ταξίδι από τη Ρώμη - δείτε ταξίδια ημέρας της Ρώμης .

Το Βόρειο Λάτσιο έχει ιστορικές πόλεις, όμορφη ύπαιθρο, λίμνες, ερειπωμένα ερείπια και κήπους για να επισκεφθείτε, όπως οι κήποι Villa Lante και το περίεργο Bomarzo Monster Park .

Είναι ένας καλός χώρος για να ξεφύγετε από τα πλήθη τουριστών και να μιλάτε με τους ντόπιους, να τρώτε σε μη τουριστικά εστιατόρια ή απλά να καφέτε σε ένα καφέ. Η περιοχή σημειώνεται επίσης για το ελαιόλαδο και παράγει μερικά κρασιά, συμπεριλαμβανομένων των σχετικά άγνωστων κρασιών των λόφων Sabine .

Etruscan Ruins στο Βόρειο Λάτσιο:

Αν και σε πολλά μέρη της κεντρικής Ιταλίας υπάρχουν υπολείμματα των Ετρούσκων, οι προκάτοχοι των Ρωμαίων, η καρδιά της ετρουσκικής χώρας βρίσκεται δυτικά του Viterbo. Το κορυφαίο μέρος για να επισκεφθείτε είναι το Tarquinia , όπου υπάρχουν όχι μόνο ένα καλό αρχαιολογικό μουσείο αλλά και πολλοί τάφοι που χρονολογούνται από τον 7ο έως τον 2ο αιώνα π.Χ. και έχουν ανασκαφεί, μερικά από αυτά με περίτεχνα ζωγραφισμένους εσωτερικούς χώρους. Η Ετρουσκική Νεκρόπολη της Tarquinia, μαζί με αυτή που βρίσκεται κοντά στην πόλη Cerveteri, είναι μία από τις περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO της Κεντρικής Ιταλίας .

Μαθήματα Μαγειρικής στο Βόρειο Λάτσιο:

Μπορείτε να πάρετε μαθήματα μαγειρικής μιας ημέρας ή μαθήματα πολλών ημερών από την Flavor of Italy ή το Convivio Rome.

Και οι δύο έχουν τάξεις που μπορούν να γίνουν ως ημερήσια εκδρομή από τη Ρώμη. Γεύση της Ιταλίας είναι επίσης ένα ωραίο κρεβάτι και πρωινό με πισίνα που κάνει μια καλή εναλλακτική λύση για να μείνετε στην πόλη, ειδικά το καλοκαίρι. Το Convivo Rome προσφέρει επίσης εκδρομές με ελιές και επισκέψεις στο οινοποιείο.

Λίμνες Βόρεια της Ρώμης:

Οι λίμνες Bolsena και Bracciano είναι οι μεγαλύτερες και πιο γνωστές λίμνες στην περιοχή.

Η πόλη της Montefiascone είναι μια μεσαιωνική πόλη με θέα στη λίμνη Bolsena και το σπίτι στο λευκό κρασί που ονομάζεται EST! EST! EST! Η λίμνη Bolsena είναι επίσης ένα από τα κορυφαία μέρη για να πάει για ένα Infiorata , τα περίτεχνα χαλιά πεταλούδας που κατασκευάζονται για το Corpus Domani. Η λίμνη Turano είναι μια άλλη ωραία λίμνη για να επισκεφθείτε με πολλά χωριά και παραλίες.

Βόρεια Λάτσιο:

Μία από τις πιο γνωστές πόλεις είναι το Civita di Bagnoregio , ένα χωριό σκαρφαλωμένο σε ένα λόφο που μπορεί να επιτευχθεί μόνο περπατώντας πέρα ​​από μια γέφυρα που εκτείνεται από το φαράγγι κάτω. Θα χρειαστείτε ένα αυτοκίνητο για να φτάσετε εκεί. Οι επαρχιακές πρωτεύουσες Viterbo και Rieti μπορούν να φτάσουν με τρένο και να έχουν ενδιαφέροντα ιστορικά κέντρα.

Μπορείτε επίσης να πάρετε το τρένο από τη Ρώμη στη Fara Sabina για να εξερευνήσετε τα μεσαιωνικά χωριά των λόφων Sabine .

Εάν κάνετε μια κρουαζιέρα, είναι πιθανό να πάτε στο Civitavecchia , το λιμάνι της Ρώμης, επίσης στη σιδηροδρομική γραμμή. Δείτε πώς να φτάσετε από το Civitavecchia στη Ρώμη ή στο αεροδρόμιο .

Πού να πάτε στην επαρχία Rieti, βόρεια της Ρώμης:

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πού να πάτε και τι να δείτε στην επαρχία Rieti του Lazio .