Οδηγός για το Minibus του Χονγκ Κονγκ

Πού και πώς να πιάσει ένα λεωφορείο στο Χονγκ Κονγκ

Υπάρχει μια αλίευση. Ενώ μερικά μίνι λεωφορεία έχουν τον προορισμό τους να εμφανίζεται στα αγγλικά αυτό είναι συνήθως η έκταση των πληροφοριών στα αγγλικά. Ο οδηγός δεν θα μιλήσει αγγλικά και αν δεν γνωρίζετε ήδη τον προορισμό σας, η διαδρομή μπορεί να καταλήξει σε μια απροσδόκητη περιπέτεια. Δεν είναι πραγματικά φιλικές προς τον τουρισμό.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μίνι λεωφορείο, είναι καλύτερο να κολλήσετε σε μια από τις διαδρομές με καλά σηματοδοτημένα, από όπου ξέρετε ποιος είναι ο προορισμός σας.

Πώς λειτουργούν τα μίνι λεωφορεία

Υπάρχουν πάνω από 5.000 μίνι λεωφορεία του Χονγκ Κονγκ, επίσης γνωστά ως λεωφορεία δημόσιου φωτός, χωρισμένα σε πράσινες ρίγες και κόκκινες ρίγες.

Πράσινα ριγέ μίνι λεωφορεία είναι τα πιο δημοφιλή. Αυτά ακολουθούν μια καθορισμένη διαδρομή και έχουν έναν καθορισμένο ναύλο ανάλογα με την απόσταση της διαδρομής. Τα πράσινα μίνι λεωφορεία αποτελούν τη συνηθέστερη μορφή μεταφορών στα νέα εδάφη και από τα νεόκτιστα συγκροτήματα κατοικιών, αν και κάνουν μια υπηρεσία και σε πολλά δρομολόγια του κέντρου της πόλης. Για να μιλήσουμε αυστηρά, τα πράσινα μίνι λεωφορεία δεν μπορούν να σημαδευτούν, πρέπει να είστε στην κατάλληλη στάση, αν και πολλοί οδηγοί θα σταματήσουν οπουδήποτε τους ζητηθεί.

Πληρώνετε όταν φτάσετε στο λεωφορείο και πρέπει να έχετε την ακριβή αλλαγή ή μια κάρτα Octopus. Ο ναύλος πρέπει να εμφανίζεται όπου πληρώνετε.

Τα μίνι λεωφορεία με κόκκινα ριγωτά είναι περισσότερο από την ποικιλία καουμπόηδων - δεν έχουν καθορισμένη διαδρομή, στάσεις ή καθορισμένο ναύλο. Σχεδόν όπως τα κοινόχρηστα ταξί, τα κόκκινα μίνι λεωφορεία έχουν έναν προορισμό και ακολουθούν σχεδόν την ίδια διαδρομή, αλλά μπορούν να κάνουν εκτροπές εάν υπάρχει κυκλοφορία ... ή αν ο οδηγός το φαντάζει.

Οι επιβάτες φωνάζουν τις στάσεις τους όταν βρίσκονται κοντά και ο οδηγός θα τραβήξει στο πλησιέστερο σημείο. Δεν υπάρχουν καθόλου στάσεις - που σημαίνει ότι μπορείτε να επισημάνετε ένα κόκκινο μίνι λεωφορείο οπουδήποτε βλέπετε ένα.

Η πληρωμή γίνεται επίσης όταν φεύγετε, αλλά οι ναύλοι δεν καθορίζονται πάντα. Ορισμένες διαδρομές θα έχουν ένα πρότυπο ναύλο, άλλοι ο ναύλος θα εξαρτάται από το πού πηγαίνετε.

Οι οδηγοί μπορούν επίσης να αυξήσουν το ναύλο εάν η διαδρομή είναι απασχολημένη.

Παρά την κάπως συγκεχυμένη διάρθρωση των ναύλων, οι τιμές είναι συνήθως φθηνές - σίγουρα φθηνότερες από το MTR.

Πού να πάρετε ένα μικρό λεωφορείο

Καθώς μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σχετικά με το πού να φτάσετε και να βγείτε, είναι καλύτερο να κρατήσετε σε σύντομες διαδρομές στο κόκκινο μίνι λεωφορείο. Οι άμεσες διαδρομές που εκτείνονται μεταξύ του Mongkok και διάφορα μέρη του Kowloon μπορεί να είναι βολικές καθώς και το λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του κεντρικού σταθμού Wan Chai - Causeway Bay .

Τα πράσινα μίνι λεωφορεία είναι πιο χρήσιμα για ταξίδια μέχρι και μικρότερα μέρη των Νέων Εδαφών και είναι απαραίτητα αν θέλετε να φτάσετε σε απομακρυσμένα σημεία πεζοπορίας και χωριά.

Επίσης χρήσιμα είναι τα λεωφορεία που διασχίζουν το λιμάνι τη νύχτα μετά την ολοκλήρωση του MTR.

Το καλύτερο μέρος για να πάρετε ένα μίνι λεωφορείο στο νησί του Χονγκ Κονγκ είναι η πλατεία του Exchange και ο δρόμος της βασίλισσας. Πάνω σε Kowloon μίνι λεωφορεία δεν καταφέρνουν να Τσιμ Sha Tsui πολύ με την πλειοψηφία να κατευθυνθούν προς τους προορισμούς τους από το Mongkok.

Υπάρχουν μερικές συγκεκριμένες διαδρομές που μπορεί να είναι χρήσιμες.

Το πράσινο λεωφορείο νούμερο 1 , το οποίο ταξιδεύει μεταξύ της IFC στην κεντρική και της κορυφής .

Ο αριθμός 1Α από το Choi Hung MTR στο Sai Kung, ένας δημοφιλής παραθαλάσσιος προορισμός.