Το τέλειο δρομολόγιο για ένα ταξίδι 10 ημερών στη Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική είναι μια τεράστια χώρα, γεμάτη από παγκοσμίως διάσημα αποθέματα θηραμάτων, περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO , εκπληκτικές παραλίες και πολυπολιτισμικές πόλεις. Για να το εξερευνήσετε πλήρως θα διαρκέσει μια ζωή. Ωστόσο, όσοι από εμάς δεν έχουν ατελείωτο χρόνο διακοπών ή απεριόριστους πόρους ίσως πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με μια πολύ μικρότερη επίσκεψη. Αν έχετε μόνο λίγες μέρες, μην απελπίζεστε - εξακολουθείτε να βλέπετε αρκετές από τις κορυφαίες στιγμές της Νότιας Αφρικής προτού γυρίσετε στην πατρίδα σας.

Σε αυτό το άρθρο, αποδεικνύουμε ότι τα σύντομα ταξίδια μπορούν ακόμα να ανταμείψουν δημιουργώντας την τέλεια διαδρομή 10 ημερών.

Κορυφή Συμβουλή: Είτε επιλέγετε αυτό το δρομολόγιο είτε αποφασίζετε να δημιουργήσετε τη δική σας, μην εξαπλώσετε τον εαυτό σας πολύ λεπτό. Η Νότια Αφρική είναι τόσο μεγάλη που αν προσπαθήσετε να δείτε τα πάντα σε 10 ημέρες, θα περάσετε περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας από ό, τι πραγματικά αντιμετωπίζουν κάθε προορισμό. Επιλέξτε τα μέρη που πρέπει να δείτε και χτίσετε το ταξίδι σας γύρω από αυτά.

Ημέρα 1

Φτάστε στο Κέιπ Τάουν, αναμφισβήτητα την πιο όμορφη πόλη του κόσμου. Καθώς το αεροπλάνο σας κυκλώνει πάνω από το αεροδρόμιο, φροντίστε να κοιτάξετε έξω από το παράθυρο για εικονικά ορόσημα της Μητέρας πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Στάδιο του Κέιπ Τάουν και φυσικά του Table Mountain . Περάστε μία ή δύο ώρες στην εγκατάσταση σας (είτε επιλέγετε ένα άνετο B & B είτε μια εικονική επιλογή 5 αστέρων όπως οι Δώδεκα Απόστολοι). Αν είναι η πρώτη σας φορά στην πόλη, κάντε κράτηση εισιτηρίων για ένα απογευματινό τελεφερίκ στην κορυφή του Table Mountain, όπου περιμένουν εκπληκτική θέα στην πόλη.

Εάν ήσασταν πριν, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το τελετουργικό της διαδρομής και να περάσετε το απόγευμα αναρρώντας από jetlag σας σε όμορφους κήπους Kirstenbosch. Μια ώρα ή δύο πριν το ηλιοβασίλεμα, κάνετε το δρόμο σας στην παραλία Blouberg για να παρακολουθήσετε τους kitesurfers και να πάρετε το ηλιοβασίλεμα στο βουνό στην άλλη πλευρά του κόλπου. Προχωρήστε στο κοντινό εστιατόριο The Blue Peter για δείπνο.

Είναι ένα τοπικό ορόσημο, και ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε μερικές πίντες της μπύρας της Νότιας Αφρικής τέχνης, ενώ σφίγγετε σε μια υπερμεγέθη μπριζόλα.

Ημέρα 2

Μετά από ένα χαλαρό πρωινό, αρπάξτε τη φωτογραφική μηχανή σας και hop στο αυτοκίνητό σας ενοικίασης για μια περιήγηση στα γραφικά προάστια του Κέιπ Τάουν. Οδηγήστε νότια προς την παραλία Boulders , όπου στεγάζεται μια αποικία απειλούμενων Αφρικανών πιγκουίνων. Εδώ, ένα boardwalk άνεμοι μέσα από τη θέση φωλιά, επιτρέποντάς σας να δείτε αυτά τα κωμικά μικρά πουλιά μέχρι κοντά. Στη συνέχεια, το δρομολόγιο είναι ο κόλπος Hout, μια γραφική ψαροταβέρνα που προσεγγίζεται από το Chapman's Peak Drive - μια διαδρομή που ξετυλίγεται και είναι διάσημη για τις εκπληκτικές απόψεις του. Όταν φτάσετε εκεί, χαρίστε στον εαυτό σας ένα φρέσκο ​​μεσημεριανό γεύμα με θαλασσινά.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στο κέντρο της πόλης για ένα απογευματινό ταξίδι στο νησί Robben . Τα σκάφη αναχωρούν από το V & A Waterfront και περιλαμβάνουν περιήγηση στο νησί στο οποίο ο Nelson Mandela φυλακίστηκε για 18 χρόνια. Εδώ, οι πρώην κρατούμενοι εξηγούν την ιστορία πίσω από την πιο περίφημη φυλακή του κόσμου και τον ρόλο που έπαιξε στη μάχη της Νότιας Αφρικής για ελευθερία. Όταν επιστρέψετε στο Waterfront, περάστε μια ώρα ή δύο βόλτα στο ζωντανό boardwalk πριν επιλέξετε ένα από τα πολλά εστιατόρια για δείπνο.

Ημέρα 3

Ελέγξτε έξω νωρίς και οδηγήστε δυτικά στα παγκοσμίως διάσημα winelands του δυτικού Cape.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τομείς - ο Stellenbosch, ο Paarl και ο Franschhoek, όλοι τους γεμίζουν με ιδιωτικά κρασιά. Μπορείτε να επιλέξετε ένα (όπως το εικονικό Spier Wine Farm), και να περάσετε την ημέρα περιήγηση στα αμπέλια, δοκιμάζοντας διαφορετικά κρασιά και δείπνο για την εκλεκτή εποχιακή κουζίνα. Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια περιουσία θα επισκεφθείτε, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι στο τραμ κρασιού Franschhoek. Αυτή η ξενάγηση, που ξεκινάει από το χόμπι, σας μεταφέρει σε ένα αξέχαστο ταξίδι μέσα από το συναρπαστικό τοπίο της κοιλάδας του Franschhoek, σταματώντας στο δρόμο για γευσιγνωσίες σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες. Θυμηθείτε τις επιδοτήσεις της ημέρας σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής.

Ημέρα 4

Η τέταρτη μέρα στη Νότια Αφρική σας φέρνει πίσω στην ακτή - στην ειδυλλιακή πόλη Hermanus, γνωστή ως ένα από τα καλύτερα σημεία παρακολούθησης φαλαινών στο νότιο ημισφαίριο. Από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο, οι νότιες φάλαινες δεξιά μπορούν να φανούν στον βαθύ όρμο της πόλης, συχνά σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή.

Το καλύτερο μέρος για να τα εντοπίσετε είναι το Gearing's Point, ένα βραχώδες ακρωτήριο με υπερυψωμένα ωκεάνια πανοράματα. Εναλλακτικά, κλείστε μια περιοδεία παρακολούθησης φαλαινών με μια τοπική εταιρεία όπως το Southern Right Charters. Ακόμη και αν δεν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της σεζόν φαλαινών, ο Hermanus είναι μια πολύτιμη στάση, με πλούσια γκουρμέ εστιατόρια. Η Βουργουνδία είναι ειδική όχι μόνο για το εξαιρετικό μενού αλλά και για τις παραθαλάσσιες απόψεις.

Ημέρα 5

Βγείτε βόρεια από τον Hermanus στον κόλπο Mossel και, από εκεί, συνδέστε το με το Garden Route - μια ακτογραμμή μήκους 125 χιλιομέτρων / 200 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα σημεία στις επαρχίες του δυτικού και του ανατολικού ακρωτηρίου. Η ομορφιά της διαδρομής είναι ότι σας επιτρέπει να σταματήσετε όποτε θέλετε. Παύση στη Wilderness για μια βόλτα κατά μήκος της όμορφης, ανεμοδαρμένης παραλίας της πόλης. ή να δοκιμάσετε ένα από τα περίφημα εστιατόρια στρείδι της Knysna. Ο Γιώργος φιλοξενεί το καλύτερο γήπεδο γκολφ στη Νότιο Αφρική, ενώ το The Crags είναι μια ιδανική στάση για οικογένειες χάρη σε διαδραστικά ιερά άγριας ζωής όπως το Monkeyland και τα Birds of Eden. Η περιοχή γύρω από το The Crags είναι γεμάτη B & B, επιτρέποντάς σας να πάρετε έναν καλό ύπνο μετά από μια κουραστική μέρα.

Ημέρα 6

Περάστε ένα χαλαρωτικό πρωινό απολαμβάνοντας τη νοτιοαφρικανική φιλοξενία στο B & B σας πριν συνεχίσετε προς τα βόρεια προς το Port Elizabeth. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για περιπέτεια στην πορεία. Σταματήστε τη γέφυρα Bloukrans για να πετάξετε από το υψηλότερο άλμα του bungy γέφυρα στον κόσμο. ή να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και να συμμετάσχετε σε μια περιπλάνηση με τέντες στο πανέμορφο Εθνικό Πάρκο Tsitsikamma. Jeffrey's Bay αξίζει επίσης μια επίσκεψη αν έχετε χρόνο - ειδικά αν τυχαίνει να ενδιαφέρεστε για το surfing. Το σπίτι σε μερικά από τα καλύτερα κύματα στην Αφρική , αυτή η χαρισματική πόλη έχει φιλοξενήσει κορυφαίες επαγγελματίες όπως η Kelly Slater, ο Mick Fanning και η ίδια η Νότια Αφρική Jordy Smith. Περάστε τη νύχτα ακριβώς βόρεια του Port Elizabeth στο ειδυλλιακό Dungbeetle River Lodge.

Ημέρα 7, 8 & 9

Καμία νοτιοαφρικανική περιπέτεια δεν θα ήταν πλήρης χωρίς ένα σαφάρι. Αποθηκεύστε το καλύτερο για το τελευταίο, ξοδεύοντας τις τελευταίες τρεις ημέρες σας στο κοντινό πάρκο Elephant του Addo . Δεν είναι τόσο διάσημο ούτε τεράστιο όπως το Εθνικό Πάρκο Kruger, αλλά είναι πολύ λιγότερο γεμάτο. Έχει την ίδια απίστευτη ποικιλία της άγριας πανίδας - συμπεριλαμβανομένων όλων των Big Five . Το καλύτερο από όλα, το Addo είναι μια οικονομικά προσιτή επιλογή για όλους, καθώς είναι δυνατό να εξερευνήσετε στο δικό σας όχημα ένα μέρος του κόστους ενός οδηγού παιχνιδιού με οδηγό.

Εάν θέλετε την εμπειρία ενός τοπικού ιχνηλάτη, μπορείτε ακόμα να κάνετε κράτηση παιχνιδιών μέσω του καταλύματος σας, ή στην κύρια υποδοχή. Το Addo είναι ιδιαίτερα διάσημο για τις τεράστιες κοπάδιες των ελεφάντων - σε μια ζεστή μέρα, πιθανότατα θα δείτε εκατοντάδες από αυτούς στις υδροληψίες όπως Rooidam και Gwarrie Pan. Εκτός από το λιοντάρι και τη λεοπάρδαλη, το πάρκο έχει επίσης δίκαιη μερίδα μικρότερων αρπακτικών - πολλά από αυτά αρκετά σπάνια. Παρακολουθήστε τα σκουλαρίκια, τα αράκα λουλούδια και τις αλεπούδες.

Ημέρα 10

Δυστυχώς, ο χρόνος σας στην καλύτερη χώρα της Γης έρχεται στο τέλος. Κατευθυνθείτε στην Πορτ Ελίζαμπεθ για ένα τελευταίο brunch, πριν επιστρέψετε στο αυτοκίνητο ενοικίασης και επιστρέψετε στο Cape Town για το ταξίδι επιστροφής σας. Μην είστε πολύ λυπημένοι, όμως - εξακολουθεί να υπάρχει τόσο μεγάλο μέρος της Νότιας Αφρικής για να εξερευνήσετε ότι θα έχετε πολλούς λόγους να επιστρέψετε.