Συμβουλές για ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τους ναούς ενώ ταξιδεύουν στην Κίνα

Εισαγωγή

Όταν επισκέπτεστε κινέζικους ναούς, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Η Κίνα είναι ένας τόπος πολλών διαφορετικών τύπων θρησκευτικών ομάδων και φιλοσοφιών που συχνά συνδυάζονται. Θα βρείτε βουδιστικούς και ταοϊστικούς ναούς σε όλη τη χώρα από το κέντρο της πόλης έως την κορυφή των βουνών . Εκτός από τις θρησκευτικές τοποθεσίες, υπάρχουν ιερά αφιερωμένα στον Κομφούκιο και άλλους αξιωματούχους.

Ενώ αυτές οι τοποθεσίες επιτρέπουν στους τουρίστες να επισκέπτονται και να περιοδεύουν τις εγκαταστάσεις τους, οι επισκέπτες πρέπει να θυμούνται ότι αυτές οι θέσεις είναι επίσης τόποι λατρείας, πολλοί με μια ομάδα εργασίας μοναχών και καλόγερων που ζουν και ασκούν εκεί.

Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε μια μικρή εθιμοτυπία, ώστε όχι μόνο να μην προσβάλλετε, αλλά να αισθάνεστε άνετα και ευχαριστημένοι από την επίσκεψή σας.

Εισαγωγή σύνθετου ναού

Οι ναοί που καλωσορίζουν επισκέπτες έχουν παράθυρα εισιτηρίων έξω από τα τείχη της ένωσης. Υπάρχει πάντα ένας φρουρός στην πύλη έτσι δεν θα μπορείτε να μπείτε, αν δεν έχετε αγοράσει το εισιτήριό σας. Τα χρήματα πηγαίνουν για τη διατροφή των μοναχών και των μοναχών (αν υπάρχουν), καθώς και για τη συντήρηση του ναού και την πληρωμή του προσωπικού.

Είσοδος στις πύλες του ναού και στα κτίρια

Τα συγκροτήματα του ναού είναι συχνά τοποθετημένα σε έναν άξονα βορρά-νότου με την πύλη και τα ανοίγματα στραμμένα προς τα νότια. Εισάγετε τη νότια πύλη και βγείτε βόρεια. Τα κτίρια και οι πύλες έχουν συνήθως ένα βήμα πάνω στο οποίο πρέπει να περπατήσετε. Ποτέ μην βήμα πάνω από το ξύλινο βήμα, μάλλον, τοποθετήστε το πόδι σας στην άλλη πλευρά. Μπορείτε να περιπλανηθείτε γύρω από το συγκρότημα, πηγαίνοντας σε οποιοδήποτε από τα κτίρια όπου οι πόρτες είναι ανοιχτές. Ορισμένα κτίρια ή μικρούς ναούς μπορεί να έχουν κλειστές πόρτες και δεν πρέπει να προσπαθήσετε να μπείτε σε αυτές τις περιοχές, όπως πιθανότατα προορίζονται για τους ανθρώπους που εργάζονται ή ασκούν εκεί.

Φωτογραφία

Εντός των ναών, ιδιαίτερα των βουδιστών με μεγάλες εικόνες του Βούδα ή των μαθητών του, δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση με φλας. Μερικές φορές δεν επιτρέπεται η φωτογραφία. Οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το λάθος, καθώς οι περισσότεροι ναοί που δεν επιτρέπουν τη φωτογραφία έχουν σημάδια που υποδεικνύουν εάν επιτρέπονται οι φωτογραφίες.

Μερικοί ναοί επιτρέπουν τις φωτογραφίες έναντι αμοιβής. Εάν δεν είστε σίγουροι, θα πρέπει να σέβεστε τον ναό και να ρωτήσετε πάντα τον φρουρό ή τον μοναχό που κάθεται μέσα στο δωμάτιο. (Μια απλή χειρονομία που κρατάει τη φωτογραφική μηχανή σας και ψάχνει περίεργη θα πρέπει να στείλει το μήνυμα.)

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κάνοντας φωτογραφίες ανθρώπων που προσεύχονται και ασκούν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Παρακολουθώντας τους Θιβετιανούς να προσκρουστούν μπροστά σε ένα ναό μπορεί να είναι μαγευτικός και θα θελήσετε να το τεκμηριώσετε, αλλά να είστε διακριτικοί. Θα πρέπει πάντα, αν και όπου είναι δυνατόν, να λάβετε άδεια προτού τραβήξετε φωτογραφίες.

Δωρεές

Εάν θέλετε να κάνετε μια δωρεά, υπάρχει συνήθως ένα κουτί δωρεάς ή ένας τόπος όπου μπορείτε να δώσετε χρήματα.

Θα δείτε φαγητό, χρήματα και δωρεές κεριών σε βωμούς. Δεν πρέπει ποτέ να τα αγγίζετε.

Προσευχή και λατρεία

Θα πρέπει να αισθάνεστε ελεύθεροι να ενταχθούν στους πιστούς στους ναούς. Κανένας δεν θα σκεφτεί κακή για σας και δεν θεωρείται ως αιρετικός εφ 'όσον είστε γνήσιοι στις πράξεις σας και δεν γευτείτε τις παραδόσεις.

Πολλοί λατρευτές αγοράζουν μια δέσμη θυμιάματος. Φωτίζετε το θυμίαμα από τα μεγάλα κεριά που συνήθως καίγονται έξω από την αίθουσα του ναού (ή ακολουθούν άλλους λατρευτές). Κρατώντας το θυμίαμα μεταξύ των δύο χεριών στην προσευχή, πολλοί λατρευτές αντιμετωπίζουν κάθε κατεύθυνση της καρδιάς και απόλυτες προσευχές.

Μετά από αυτό, τοποθετείτε το θυμίαμα στη μεγάλη υποδοχή (μοιάζει με ένα μεγάλο καζάνι) έξω από την αίθουσα.

Τι να φορέσω

Δεν υπάρχει ειδικός τρόπος για να φορέσετε, αλλά να θυμάστε ότι επισκέπτεστε έναν τόπο λατρείας. Διαβάστε περισσότερα εδώ για το τι να φοράτε σε ένα ναό στην Κίνα.

Απολαύστε την εμπειρία σας

Μην αισθάνεστε συνειδητοί για την επίσκεψη σε ένα θρησκευτικό χώρο. Θα πρέπει να απολαύσετε την εμπειρία, να θέσετε ερωτήσεις από όπου μπορείτε και να αλληλεπιδράσετε με τους ανθρώπους που επισκέπτονται.

Περισσότερα ανάγνωση

Για μια ακόμη πιο εμπεριστατωμένη συζήτηση, διαβάστε το Dos και το Don'ts of Temple Visiting στο Θιβέτ .