Πληροφορίες Ασφάλειας, Ταξιδίων και Ταξιδίων για τους ταξιδιώτες μεμονωμένων γυναικών στην Κίνα

Το ταξίδι στην Κίνα μόνος σας είναι, εν συντομία, ασφαλές. Είναι εξαιρετικά σπάνιο για τους ταξιδιώτες να αντιμετωπίζουν προβλήματα σωματικής ασφάλειας στην Κίνα. Τα θέματα ασφάλειας κατά την οδήγηση στην Κίνα συνήθως καταλήγουν να είναι μικρές κλοπές (για παράδειγμα, pick-τσέπη) και προβλήματα με ασθένειες ταξιδιού.

Χρησιμοποιώντας την κατάλληλη προσοχή

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προσεκτικά προσεκτικοί. Εάν μπορείτε να μάθετε λίγο από τους Κινέζους προτού να πάτε, ή ενώ ταξιδεύετε, θα είναι πιθανώς χρήσιμο, ειδικά εάν εισέλθετε σε ένα τσίμπημα.

Αλλά αλλιώς, αρκεί να διατηρείτε τα προσωπικά σας αντικείμενα ασφαλή και να χρησιμοποιείτε την γενική καλή λογική, συμπεριλαμβανομένης της προσοχής για το νερό και την ασφάλεια των τροφίμων , θα έχετε ένα επιτυχημένο και ασφαλές ταξίδι στην Κίνα.

Κατανόηση της θέσης της γυναίκας στην κινεζική κοινωνία

Ο κατάλογος των δολοφονιών που κληροδότησε η Κίνα από την κληρονομιά του Μάο είναι μεγάλη (και όχι το θέμα εδώ). Ωστόσο, υπό την κομμουνιστική κυριαρχία, οι γυναίκες ανατράπηκαν από έναν πολιτισμικά υποσυνείδητο ρόλο σε έναν μεγαλύτερο βαθμό δικαιοσύνης επειδή χρειάστηκαν στο εργατικό δυναμικό. Με μαζική μετεγκατάσταση κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης, όταν εκατομμύρια κατοίκων των πόλεων ξεριζώθηκαν και έστειλαν να ζήσουν αγροτικές ζωές, πολλές νέες γυναίκες βρέθηκαν ξαφνικά μόνοι, χωρίς τις οικογένειές τους να τις στηρίξουν. Οι μονάδες εργασίας έγιναν η οικογένεια και οι γυναίκες βρέθηκαν με περισσότερη ελευθερία (σε ορισμένες περιπτώσεις) έξω από τα όρια της παραδοσιακής οικογένειας γύρω τους.

Σε αυτό το ιστορικό σκηνικό, οι γυναίκες έκαναν παρόμοια δουλειά με τους άνδρες στους αγρούς και στα εργοστάσια.

Σήμερα, δεν υπάρχει πραγματικά βιομηχανία, ίσως με εξαίρεση τις βαριές κατασκευές και τα ορυχεία, όπου οι γυναίκες δεν εργάζονται. Φυσικά, οι γυναίκες δεν εκπροσωπούνται εξ ίσου σε θέσεις εξουσίας - κυβερνητικές ή εταιρικές - αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι ένα κινεζικό ζήτημα, αλλά μια παγκόσμια.

Από το οικονομικό άνοιγμα της Κίνας, έγιναν μάζες εσωτερικής μετανάστευσης με τους νέους να εγκαταλείπουν τη γη και να κατευθύνονται στις παράκτιες πόλεις για καλύτερες θέσεις εργασίας και για πιο λαμπρό μέλλον.

Πολλές νεαρές γυναίκες απογειώνονται από την εγχώρια δαπάνη μερικές φορές πολλές ημέρες κάνοντας ένα αργό ταξίδι με τρένο ή λεωφορείο προς τον προορισμό τους - μόνο. Θα μπορούσαν να συνδεθούν με έναν ξάδερφο ή κάποιον από τη γενέτειρά τους μόλις φτάσουν, αλλά πολλοί κάνουν ακριβώς το ταξίδι με τίποτα περισσότερο από μια τσάντα, ένα κινητό τηλέφωνο και μια ελπίδα να προσγειωθεί μια αξιοπρεπή εργοστασιακή δουλειά.

Οι γυναίκες στην Κίνα σήμερα

Ως εκ τούτου, ως ταξιδιώτης μοναχικής γυναίκας, θα βρείτε τον εαυτό σας να ταξιδεύετε σε ένα έθνος που έχει, πρωτίστως, μια πολιτιστική ένωση με μακρινά ταξίδια. και, δεύτερον, αποδέχεται πολιτισμικά τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνοι τους.

Οι ντόπιοι Κινέζοι που συναντάτε μπορεί να πιστεύουν ότι είναι περίεργο ότι θα επιλέξετε να ταξιδέψετε μόνοι σας. Αλλά αυτή η αντίληψη θα είναι περισσότερο από την άποψη των ερωτημάτων τους σχετικά με το πού βρίσκονται οι φίλοι σας και γιατί δεν έχετε μαζί σας έναν φίλο ή έναν σύζυγο (δηλαδή τι συμβαίνει με εσάς ). Εάν είστε νεότεροι, μπορεί να προκύψουν άλλα ερωτήματα σχετικά με το γιατί οι γονείς σας θα σας επιτρέψουν να ταξιδεύετε μόνοι σας, αν δεν χρειάζεται. Εάν είστε σε θέση να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, θα βοηθήσει να γεφυρωθεί το κενό. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι ερωτήσεις προκύπτουν επειδή οι άνθρωποι είναι περίεργοι για εσάς και γιατί είστε στην Κίνα. Είναι ασφαλές να πούμε ότι τις περισσότερες φορές, αυτά τα ερωτήματα έχουν νόημα χωρίς κακό, έτσι προσπαθήστε να μην παραβιάσετε, ακόμα κι αν βρείτε τις ερωτήσεις ελαφρώς ενοχλητικές.

Η κατώτατη γραμμή για τους ταξιδιώτες μεμονωμένων γυναικών

Ως εκ τούτου, γενικά, δεν χρειάζεται να φοβάστε για τη σωματική σας ασφάλεια όταν ταξιδεύετε μόνοι σας. Θα ήταν ακόμη και πολύ ασυνήθιστο να ακούτε κατακλυσμούς ή σφυρίγματα.

Φυσικά, θέλετε να λάβετε προφυλάξεις και να είστε ενήμεροι για την κατάστασή σας. Ακολουθήστε τις γενικές οδηγίες για την υγεία και την ασφάλεια . Να είστε προσεκτικοί με τα χρήματά σας και τα υπάρχοντά σας. Σίγουρα θα συναντήσετε κάποιες οδικές μετακινήσεις, συμπεριλαμβανομένων των πορτοφολάδων και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης . Και μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο για να συνηθίσετε να αγωνίζεστε με τις γραμμές σας. Αλλά αυτά τα μικρά προβλήματα, οι γυναίκες πρέπει να βρουν αρκετά ασφαλές να ταξιδέψουν στην Κίνα.