Τι να αγοράσετε στο Cat Street Market

Η Αγορά Street Cat του Χονγκ Κονγκ είναι μια πολυσύχναστη αγορά αντίκες, περιπετειών και παλιοπραγμάτων στην Lascar Row στο Sheung Wan . Τα τραπέζια γεμάτα με αγάλματα Mao, κομμάτια από νεφρίτη και σπασμένα πολεμιστές από τερακότα είναι θρυλικά και αξίζει το ταξίδι μόνο για να δείτε τη συλλογή kitsch να εκτοξεύεται σε όλη την επιφάνεια του πεζοδρομίου. Στην πραγματικότητα, είναι απίθανο να βρείτε ένα κρυμμένο θησαυρό για να κάνετε την τύχη σας εδώ - η αγορά είναι περισσότερο τουριστικός προορισμός από ό, τι ένα υπόγειο υποθηκών που αναζητούν ευκαιρίες αυτές τις μέρες.

Υπάρχουν πολύ λίγα καταστήματα αντικειμένων της Bonafide - μπορείτε να τα βρείτε σε κοντινή απόσταση στο Hollywood Road - και οτιδήποτε πραγματικά παλιό που είναι προς πώληση πιθανότατα έγινε στο Σενζέν χθες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η αγορά δεν είναι διασκεδαστική. Θα βρείτε στοίβες περιπλανήσεων από το κομμουνιστικό παρελθόν της Κίνας - από μικρά κόκκινα βιβλία μέχρι μικρά αγάλματα Mao, υπάρχουν αφίσες ταινιών από τις ημέρες δόξας του Χονγκ Κονγκ και στυλ μικρού Ming - αν και όχι εποχή Ming - αγγεία. Οι πάγκοι που μοιάζουν με αγορά ψύλλων / μπότες αυτοκινήτων / κατάστημα φιλανθρωπίας είναι συνήθως οι καλύτεροι και συχνά υπάρχουν κάποιες μοναδικές περιπέτειες που θάβονται κάτω από τα κονκάρδες του Κ.Κ.Κ. Μη φοβάστε να πετάξετε.

Θα βρείτε επίσης πολλή αναπαραγωγή - τόσο πολεμιστές από τερακότα, μαχαιροπίρουνα και ξύλινα κομμάτια σκακιού. Αυτά θα έχουν γίνει χθες σε εργοστάσιο στο Γκουανγκντόνγκ και πιθανότατα θα υποχωρήσουν αύριο. Αλλά αν το ξέρετε αυτό και δεν σας πειράζει - τα ξυλάκια, οι φανοί χαρτιού και οι σκαλισμένοι δράκοι είναι φτηνοί, χαρούμενοι και μπορούν να κάνουν έναν τέλειο προϋπολογισμό.

Οι πραγματικές αντίκες είναι δύσκολο να βρεθούν στους πάγκους της αγοράς και περίπτερα και θα θέλατε να μάθετε ακριβώς τι θέλετε και πώς μοιάζει αν θέλετε να αποφύγετε να πουλήσετε ένα ψεύτικο. Υπάρχουν μερικοί πραγματικοί έμποροι στα καταστήματα ακριβώς έξω από το δρόμο, ενώ μερικά από τα καλύτερα καταστήματα με αντίκες του Χονγκ Κονγκ μπορούν να βρεθούν ακριβώς στη γωνία της οδού Χόλιγουντ.

Είτε αγοράζετε μια περιέργεια, μια αναπαραγωγή ή το πραγματικό πράγμα - και μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε τη διαφορά - η συμβουλή μας δεν είναι να ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα. Τα περισσότερα από τα πράγματα εδώ δεν αξίζει πολλά χρήματα, ώστε να μην πληρώνετε πολλά για αυτό και σίγουρα δεν επιτρέπονται επιστροφές.

Πότε είναι ανοικτή η Αγορά Street Street;

Οι χρόνοι λειτουργίας ποικίλλουν από πωλητή έως πωλητή, αλλά τα καταστήματα αρχίζουν να ανοίγουν αργά το βράδυ, γύρω στις 11 π.μ. και συνήθως παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 7 μ.μ., μερικές πολύ μεγαλύτερες. Η αγορά δεν είναι ανοιχτή τις Κυριακές.

Το πλησιέστερο MTR στο Lascar Row είναι ο Sheung Wan. Υπάρχει μια αρκετά απότομη, αλλά σύντομη ανάβαση για να φτάσει στην αγορά.

Γιατί ονομάζεται η Αγορά Street Cat;

Μια κοινή ερώτηση δεδομένου ότι η αγορά δεν είναι στην επιχείρηση της πώλησης γάτων, το όνομα της αγοράς πηγαίνει πίσω στην αρχή της αποικίας. Το Lascar Row πήρε το όνομά του από τους Ινδούς αστυνομικούς, γνωστούς τοπικά ως λακάρες, που ήρθαν να εγκατασταθούν στην περιοχή. Η έδρα της αστυνομίας ήταν κοντά. Το όνομα cat street ήρθε αργότερα, στη δεκαετία του 1920, όταν η γειτονιά έγινε μια αγορά για μεταχειρισμένα και κλεμμένα προϊόντα. Στα Καντονέζικα κλεμμένα αγαθά είναι γνωστά ως αρουραίοι και πελάτες που αγοράζουν κλεμμένα αγαθά γνωστά ως γάτες - από όπου προέρχεται το όνομα.