Αγοράζοντας Μαργαριτάρια Κοσμήματα στην Κίνα - ένα γρήγορο Primer για το πώς να αγοράσετε Μαργαριτάρια

Στην Κίνα , τα μαργαριτάρια συμβολίζουν τη «μεγαλοφυία στο σκοτάδι», ή με τα λόγια μας, ένα ακατέργαστο διαμάντι. Αυτή η μεταφορά απεικονίζεται από το όμορφο μαργαριτάρι που κρύβεται μέσα στο μη ελκυστικό στρείδι. Λόγω της χλωμό, λαμπερό χρώμα, το μαργαριτάρι έχει σεληνιακό, και επομένως θηλυκό, ενώσεις. Τα μαργαριτάρια συμβολίζουν επίσης την υπομονή, την αγνότητα και την ειρήνη.

Καλλιεργημένα μαργαριτάρια

Μερικοί άνθρωποι ακούνε τις λέξεις "καλλιεργημένο μαργαριτάρι" και πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ένα πραγματικό μαργαριτάρι.

Αυτό δεν συμβαίνει καθόλου.

Ένα καλλιεργημένο μαργαριτάρι δεν είναι ένα τεχνητό ή συνθετικό μαργαριτάρι. Παράγεται ακόμα από ένα στρειδομάτσα μαργαριταριών ή μαλάκιο και από κανονικές διαδικασίες ανάπτυξης μαργαριταριών. Η μόνη διαφορά μεταξύ του φυσικού μαργαριταριού και της καλλιεργημένης ποικιλίας είναι ότι ο πυρήνας έχει εισαχθεί στο στρείδι για να επιτρέψει στο μαργαριτάρι να έχει μια καλή αρχή. Εξασφαλίζει μεγαλύτερο και πιο ομοιόμορφο σχήμα μαργαριταριών και παράγεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Τα φυσικά μαργαριτάρια (βλ. Παρακάτω) είναι εξαιρετικά σπάνια και ακριβά.

Φυσικά Μαργαριτάρια

Τα μαργαριτάρια που λαμβάνονται από τα νερά στην αρχαιότητα ήταν φυσικά. Σήμερα είναι πολύ σπάνιες και εξαιρετικά ακριβές. Εάν ένας πωλητής μαργαριτάρι σας πει ότι είναι φυσικό, σημαίνει πιθανώς καλλιεργημένο και πραγματικό - όχι ένα ψεύτικο μαργαριτάρι. Αν είναι πραγματικά φυσικό, πιθανότατα δεν πρόκειται να είναι σε μία από τις χονδρικές αγορές μαργαριταριών της Κίνας.

Απομιμήσεις Μαργαριτάρια

Τα μαργαριτάρια απομίμησης είναι κατασκευασμένα από γυάλινες, πλαστικές ή κέλυφες χάντρες που στη συνέχεια επικαλύπτονται με το υλικό και ζωγραφίζονται για να μοιάζουν με μαργαριτάρια.

Είναι συνήθως προφανείς στο εξαιρετικά ομοιόμορφο σχήμα και το χρώμα τους. Οι πωλητές μαργαριταριών είναι περισσότερο από ευτυχείς να σας δείξουν ότι τα μαργαριτάρια τους είναι πραγματικά χρησιμοποιώντας μια δοκιμή απόξεσης. Βλέπε "Αποφυγή πλαστών" παρακάτω.

Παρά ό, τι μπορείτε να περιμένετε, οι πωλητές δεν είναι πραγματικά έξω για να σας πουλήσει πλαστά μαργαριτάρια. Όπως αναφέρθηκε, κάνουν μια μεγάλη επίδειξη της απόδειξης ότι ένα μαργαριτάρι είναι πραγματικό, ή ψεύτικο.

Το πραγματικό τέχνασμα όταν αγοράζετε μαργαριτάρια δεν αγοράζει τυχαία ψεύτικα, διαπραγματεύεται μια καλή τιμή για τον εαυτό σας!

Αξία Pearl

Ορισμένοι παράγοντες καθορίζουν την αξία ενός μαργαριταριού:

Χρωματιστά

Τα μαργαριτάρια γλυκού νερού εμφανίζονται φυσικά σε λευκό, ελεφαντόδοντο, ροζ, ροδάκινο και κοράλλια. Θα βρείτε μια εκπληκτική ποικιλία χρωμάτων που διατίθενται στις αγορές από αργυροειδή και σκούρα γκρίζα, ηλεκτρικά μπλουζ και πράσινα, φλογερά πορτοκάλια και κίτρινα, και πορφύρες και λεβάντες νέον. Τα περισσότερα από αυτά τα χρώματα επιτυγχάνονται χρησιμοποιώντας μια ειδική διαδικασία βαφής λέιζερ κοινή στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ . Το χρώμα δεν θα σβήσει αν δεν ξύνετε το μαργαριτάρι. Είναι καλό να γνωρίζετε αν το χρώμα είναι φυσικό ή βαμμένο για τη δική σας κατανόηση.

Αποφεύγοντας τα ψεύτικα

Η αφήγηση της διαφοράς μεταξύ των απομιμήσεων μαργαριταριών και των πραγματικών είναι πολύ απλή: η εξέταση των δοντιών!

Όταν τρίβετε ένα πραγματικό μαργαριτάρι - φυσικό ή καλλιεργημένο - στα δόντια σας, το μαργαριτάρι θα αισθάνεται ελαφρώς κοκκινωπό. Κάντε το ίδιο με ένα ψεύτικο και είναι πιθανό να αισθάνεται ομαλή και γλιστερή.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα να αποφασίσετε εάν είναι πραγματικό, ζητήστε από τον πωλητή να ξύσει το μαργαριτάρι με ένα μαχαίρι. Η σκόνη θα έχει ως αποτέλεσμα την απόξεση ενός πραγματικού μαργαριταριού, μια λευκή πλαστική χάντρα θα αποκαλυφθεί από ένα ψεύτικο μαργαριτάρι.

Πού να αγοράσετε μαργαριτάρια στη Σαγκάη

Κύκλοι του Περλ
Πρώτη Plaza κοσμήματος της Ασίας, 3ος όροφος, 288 Fuyou Lu, Σαγκάη
Ανοίξτε καθημερινά τις 10 π.μ.

Πόλη του Περλ
2ος και 3ος όροφος, 558 Nanjing Dong Lu, Σαγκάη
Ανοίξτε τις 10 π.μ.

Χονγκ Qiao Νέα Αγορά Παγκόσμια Μαργαριτάρια
Hong Mei Road στη γωνία της οδού Yan'an / Hong Qiao Road, Σαγκάη
Ανοίξτε τις 10 π.μ.