Διεθνής Ημέρα Εργασίας στην Κίνα

Οι Κινέζοι εργαζόμενοι και οι φοιτητές παίρνουν λίγες ημέρες μακριά για την περίοδο διακοπών της 1ης Μαΐου. Ανάλογα με το πότε η πτώση 1 Μαΐου, οι άνθρωποι μπορεί να πάρει μια "επέκταση". Έτσι, για παράδειγμα, εάν η 1η Μαΐου είναι ένα Σάββατο, το κοινό θα έχει μια επέκταση και θα έχει Δευτέρα 3 Μαΐου.

Ταξίδια κατά τη διάρκεια των εθνικών διακοπών

Πολλοί εργαζόμενοι μπορούν να παρατείνουν το Σαββατοκύριακο για να κάνουν τις διακοπές τους μεγαλύτερης διάρκειας, γεγονός που μπορεί να μεταφραστεί σε εκατομμύρια Κινέζους που ταξιδεύουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Οι τιμές ταξιδίου διπλάσιες και τριπλές και προκαταβολικές κρατήσεις πρέπει να γίνονται εβδομάδες, ακόμη και μήνες πριν για διεθνή ταξίδια. Θησαυροί τουριστικών ομάδων συρρέουν στους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Κίνας, ώστε να ξεχάσετε να έχετε μια στιγμή να αναλογιστείτε πώς χτίστηκε το Σινικό Τείχος .

Διακοπές Μαΐου

Εάν μπορείτε να το αποφύγετε, καλό είναι να μην ταξιδεύετε εγχώρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας γύρω στην 1η Μαΐου. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2004, 90 εκατομμύρια τουρίστες αναμένεται να ταξιδέψουν. το 2006, οι κύριοι τουριστικοί προορισμοί της Κίνας σημείωσαν αύξηση κατά 17% στους επισκέπτες. Τέσσερις εκατομμύρια τουρίστες ταξίδευαν μόνο στη Σαγκάη.

Αλλά αν θα είσαι εκεί ούτως ή άλλως ...

Ωστόσο, αν είστε στην Κίνα, θα βρείτε τον καιρό τον Μάιο είναι συνήθως πολύ ωραίο, αν λίγο υγρό. Τα κρατικά γραφεία και οι τράπεζες θα κλείσουν για λίγες μέρες περίπου την 1η Μαΐου, αλλά σχεδόν οτιδήποτε άλλο, από τα τουριστικά σημεία μέχρι τα καταστήματα, τα εστιατόρια και ακόμη και το ταχυδρομείο θα είναι ανοιχτό για επαγγελματικούς σκοπούς.

Τα σχολεία των παιδιών μου παίρνουν συνήθως μια ολόκληρη εβδομάδα μακριά γύρω από την περίοδο των διακοπών του Μαΐου, οπότε αυτό γίνεται το εαρινό μας διάλειμμα. Επειδή έχω κάποια ευελιξία και δεν χρειάζεται να ταξιδεύω ακριβώς στις ημερομηνίες των διακοπών, μπορέσαμε να προχωρήσουμε σε αρκετά μεγάλα ταξίδια. Ακολουθούν οι προτάσεις μου για ταξίδια κατά τις διακοπές του Μαΐου: