Ποιοι είναι οι Κινέζοι;

Οι έννοιες και οι προκαταλήψεις για τον λαό της Κίνας

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι Κινέζοι, χωρίς να επισκέπτονται τη χώρα. Έχοντας ήδη περάσει ένα καλό κομμάτι ζωής που ζει στην Ιαπωνία και ταξιδεύει στην Ασία , οι προκαταλήψεις και οι ιδέες σύμφωνα με το "πόσο διαφορετικοί μπορούν να είναι αυτοί;" ήταν ισχυρές. Αυτές οι ιδέες καταρρίφθηκαν αφού ήταν εδώ μόνο λίγες ώρες.

Μερικοί άνθρωποι γενικεύουν άδικα για τον κινεζικό λαό. Ο κινεζικός πολιτισμός διαφέρει κατά πολύ από βορρά προς νότο και ανατολικά προς δύση, και δεν υπάρχει πράγματι τέτοιο πράγμα όπως ο «Κινέζος λαός» ή η «κινεζική γλώσσα». Υπάρχουν Κινέζοι Χαν, η κύρια εθνότητα. Υπάρχουν 56 άλλες εθνοτικές ομάδες που αποτελούν τον πληθυσμό της Κίνας. Υπάρχει Mandarin Chinese, η οποία είναι η κοινή γλώσσα της Κίνας, και στη συνέχεια υπάρχει σχεδόν διαφορετική διάλεκτος για κάθε πόλη και νομό στην Κίνα.

Γενικεύσεις αφθονούν στη Δύση για τον κινεζικό λαό. Αλλά οι βόρειοι Κινέζοι γενικεύουν επίσης για τους νότιους Κινέζους. Shanghainese γενικεύουν για τους ανθρώπους που προέρχονται από έξω από τη Σαγκάη. Λόγω των γλωσσικών διαφορών, οι ασιατικοί πολιτισμοί φαίνεται έντονα ξένοι. Όλοι έχουμε προκαταλήψεις σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει όταν φτάσουμε στην Κίνα, αλλά όλα βγαίνουν από το παράθυρο όταν ζούμε πραγματικά σε ένα μέρος και το γνωρίσουμε.