Μάσπεθ: Κουίνς Προφίλ γειτνίασης

Το Maspeth είναι το παλιό σχολείο Queens στα καλύτερά του, μια γειτονιά με οικογένειες, μικρά καταστήματα και εστιατόρια. Το Residential Maspeth βρίσκεται στο οροπέδιο Maspeth, το τελευταίο ψηλότερο σημείο στα δυτικά Queens, με υπέροχη θέα στον ορίζοντα του Μανχάταν, αλλά η πόλη αισθάνεται έναν κόσμο μακριά από την πολωνική delis και τα ιρλανδικά μπαρ του Grand Avenue.

Μέχρι πρόσφατα, οι βιομηχανικές θέσεις εργασίας στη δυτική Maspeth υποστήριξαν την κοινότητα, αλλά η βιομηχανία έχει μειωθεί.

Ωστόσο, η γειτονιά είναι ζωτικής σημασίας και οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί.

Τα όρια της Μάσπεθ και τους κύριους δρόμους

Η δυτική βιομηχανική περιοχή της Maspeth καταλήγει προς το Newtown Creek, που συνορεύει με το Brooklyn. Στα βόρεια βρίσκεται το Woodside (52nd Ave). Το Elmhurst βρίσκεται βορειοανατολικά (74η Στ). Το Middle Village είναι ανατολικά (Ave Eliot και 69η οδός). Στα νότια βρίσκεται το Ridgewood (Metropolitan Ave).

Το κύριο κτύπημα της Maspeth είναι η Grand Avenue και ο πυρήνας της είναι όπου το Grand συναντά την 69η Λεωφόρο, ακριβώς έξω από το LIE. Αυτή η εμπορική καρδιά εκτείνεται σε πολλά τετράγωνα κατά μήκος του Μεγάλου, Βορρά και Νότου του LIE, που κόβει τη Μασπέθ στα μισά.

Μεταφορές Maspeth

Η Maspeth δεν έχει δικές της γραμμές με το μετρό, αλλά μοιράζεται το M τερματικό στα νοτιοανατολικά σύνορά της με το Middle Village στη Metropolitan Avenue.

Τα λεωφορεία QM 24 και 24W Express σταματούν στη λεωφόρο Eliot πριν πάνε στο Μανχάταν.

Η συγκριτική έλλειψη μαζικής διαμετακόμισης συνέβαλε στη διατήρηση της αξίας των ακινήτων και ιδιαίτερα των τιμών ενοικίασης.

Το LIE (Long Island Expressway) διέρχεται από την Maspeth. Ένα προτεινόμενο τέρμα για τη σήραγγα της δυτικής Μάσπεθ θα προσθέσει στην κυκλοφορία φορτηγών που φράζει τη λεωφόρο Grand Avenue.

Maspeth Real Estate και διαμερίσματα

Δύο οικογενειών και τριών οικογενειών (πολλά συνημμένα) και σπίτια σειράς είναι ο κανόνας στη Maspeth. Υπάρχουν μικρά πολυκατοικίες, condos και σπίτια μονοκατοικίας, αλλά οι κατοικίες δύο οικογενειών με κορυφωμένες στέγες παίζουν πολλούς άλλους δρόμους.

Αναζητήστε παλαιότερες κατασκευές από τούβλα νότια της λεωφόρου Flushing. Τα ενοίκια φθάνουν πιο κοντά στο Newtown Creek και το Metropolitan.

Έγκλημα και ασφάλεια στη Μάσπεθ

Η Maspeth είναι μια ασφαλή γειτονιά, αν και οι πιο έρημες βιομηχανικές περιοχές αποφεύγονται καλύτερα τη νύχτα ή όταν είστε μόνοι. Για την ετήσια ημερομηνία (5/29/05), ο 108ος Περιφ. (Συμπεριλαμβανομένων των Ridgewood , Glendale και Middle Village ) ανέφερε: 1 δολοφονία (4 το 2004), 8 βιασμοί (8 το 2004), 112 ληστείες το 2004), 61 εγκληματικές επιθέσεις (85 το 2004), 176 διάρρηξεις (254 το 2004).

Mt. Olivet νεκροταφείο

Όπως και με το κοντινό Middle Village, η καλύτερη γη στη Maspeth ανήκει στους νεκρούς. Mt. Το νεκροταφείο του Olivet κυριαρχεί στην περιοχή της υψηλότερης γης. Μόλις ένας δημοφιλής προορισμός Σαββατοκύριακου για οικογένειες του 19ου αιώνα Manhattan, προσφέρει τώρα επισκέπτες υπέροχη θέα στο Μανχάταν.

Mt. Οι διάσημοι κάτοικοι του Κοιμητηρίου της Olivet περιλαμβάνουν την επιχειρηματία καλλυντικών Helena Rubinstein Courielli και 16 άγνωστα θύματα της πυρκαγιάς του Triangle Shirtwaist Factory.

Mt. Η κύρια είσοδος του Νεκροταφείου του Olivet είναι το 65-40 Grand Avenue (718-326-1777).

Maspeth εστιατόρια και μπαρ

Το καλύτερο φαγητό της Maspeth είναι στα εστιατόρια. Το Fame Diner (69-67 Grand Ave) αξίζει περισσότερη φήμη για τα πρωινά και τις τιμές του. Το ABC Restaurant (66-35 Grand Ave) διαθέτει τα καλύτερα καθημερινά πολωνικά αφιερώματα. Δοκιμάστε το γεμιστό λάχανο. Ελέγξτε έξω το Clinton Diner (56-26 Maspeth Ave, 718-894-1566) στη δυτική Μάσπεθ για το vibe και τις μάχες. Ίσως να αναγνωρίσετε το Clinton Diner από την ταινία Goodfellas . Οι φορτηγοί το γνωρίζουν ως ένα από τα λίγα πρατήρια καυσίμων στη Νέα Υόρκη.

Το εστιατόριο του O'Neill ξεχωρίζει ανάμεσα στις ιρλανδικές παμπ για την πίτσα, τις μπριζόλες και το OTB (64-21 53rd Dr, 718-672-9696).

Ορόσημα και πράσινοι χώροι

Η πλατεία Memorial είναι η καρδιά της Maspeth, στην Grand Avenue και την 69η οδό. Ένας πάγκος και πλάκες μνημονεύουν τους κατοίκους της Maspeth και τους 19 πυροσβέστες από το FDNY Hazmat 1 / Squad 288 της Maspeth που πέθανε στις 9/11.

Σε όλο το LIE βρίσκεται η παιδική χαρά Frontera και τα κούνια και τα γυμναστήρια της ζούγκλας (στο Brown Pl, 69th St και 58th Ave). Το Maurice Park είναι επίσης στο LIE, αλλά πιο πράσινο με πεδία του μπέιζμπολ (Maurice και 54th Aves).

Το Metropolitan Oval είναι ένα κορυφαίο γήπεδο ποδοσφαίρου στη Νέα Υόρκη, ένα πολύτιμο στολίδι (60-58 60η St).

Ιστορία και φήμη της Maspeth

Η Μάσπεθ ήταν το σπίτι και ονομάστηκε για τη φυλή Mespeatches των Αμερικανών. Στην δεκαετία του 1600, οι Ολλανδοί και οι Άγγλοι άποικοι εγκαταστάθηκαν κατά μήκος του κολπίσκου του Newtown και ίδρυσαν το χωριό Maspeth, το οποίο αργότερα απορροφήθηκε από το μεγαλύτερο Newtown (Elmhurst).

Η Maspeth είναι πιο διάσημη για τους δεσμούς μαφίας της. Το απόγευμα του John Gotti ήταν στο σπίτι κηδειών Papavero. Η σύνδεση έφερε τις ταινίες και την τηλεόραση στη Maspeth. Το Clinton Diner είναι κυριολεκτικά μια σκηνή από την Goodfellas και η Σοπράνος κινηματογραφούσε μια εκδρομή με αυτοκίνητο γύρω από την Grand Avenue.

Βασικά στοιχεία γειτονιάς