Αεροδρόμιο LaGuardia (LGA): Τα βασικά

Το αεροδρόμιο είναι ο εσωτερικός αερολιμένας στο Queens της Νέας Υόρκης

Το αεροδρόμιο LaGuardia (LGA) είναι ένα από τα τρία μεγάλα αεροδρόμια που εξυπηρετούν την περιοχή της Νέας Υόρκης, μαζί με το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy στο Διεθνές Αεροδρόμιο Queens και Newark Liberty στο New Jersey. Κάθε μέρα η LaGuardia καλωσορίζει χιλιάδες επιβάτες που φτάνουν στη Νέα Υόρκη και αναχωρούν σε πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε μερικούς διεθνείς προορισμούς. Περίπου 29,8 εκατομμύρια επιβάτες διέσχισαν το LGA το 2016.

Το αεροδρόμιο, αρχικά ονομάστηκε το Δημοτικό Αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, άλλαξε το όνομά του για να τιμήσει τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Fiorello H. LaGuardia κατά το θάνατό του το 1947. Το LaGuardia βρίσκεται στο βόρειο Queens, στους κόλπους Flushing και Bowery, στο τμήμα East of Elmhurst των Queens και των συνόρων Astoria και Jackson Heights. Είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο προς το Midtown Manhattan σε απόσταση μόλις 8 μιλίων. Η LaGuardia και τα μεγαλύτερα ξαδέρφια της, η JFK και η Newark, διοικούνται από το Λιμενικό Σώμα της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ.

LGA Website

Η εξοικείωση με τον ιστότοπο LaGuardia καθιστά πολύ πιο εύκολη την είσοδο και έξοδο από το αεροδρόμιο. Στην ιστοσελίδα LaGuardia, μπορείτε να βρείτε:

Τερματικά LGA

Ο αερολιμένας έχει τέσσερις ξεχωριστούς τερματικούς σταθμούς: Α, Β, Γ και Δ.

Ο τερματικός σταθμός Β διαθέτει τέσσερις σταθμούς και είναι ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός. Ο τερματικός σταθμός B βρίσκεται στη μέση της μεγάλης αναδιαμόρφωσης. Θα βρείτε μια νέα κεντρική αίθουσα, νέες πύλες, διάδρομους και ανέσεις. Τα λεωφορεία λεωφορείων συνδέουν τους επιβάτες μεταξύ των τερματικών, του χώρου στάθμευσης και της παραλαβής αυτοκινήτων. Οι αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς και από το LaGuardia είναι:

Να φτάσετε στο αεροδρόμιο LaGuardia

Εκτός από το γεγονός ότι βρίσκεστε κοντά στο Μανχάταν, το LGA είναι πολύ βολικό για συνδέσεις με το JFK.