Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Νέα Υόρκη: Περιηγήσεις στο κτίριο Woolworth

Αποκαλύψτε τους κρυμμένους θησαυρούς μέσα στον "καθεδρικό ναό του εμπορικού κέντρου"

Μόλις το ψηλότερο κτήριο του κόσμου (όταν το ντεμπούτο του το 1913 μέχρι την ανάληψη του τίτλου από το κτίριο Chrysler το 1930), αυτός ο νεο-γοτθικός «εμπορικός καθεδρικός ναός», 60 ιστοριών, εξακολουθεί να φοβάται τους θεατές περισσότερο από έναν αιώνα αργότερα. Χτισμένο για να στεγάσει τα γραφεία του Μανχάταν της αυτοκρατορίας των καταστημάτων της πεντάμερης αλυσίδας με επικεφαλής τον Frank W. Woolworth, το αριστουργηματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα που πλαισιώνεται από χαλύβδινο πλαίσιο, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Cass Gilbert.

Το κτίριο που είναι διακοσμημένο με πλούσια διακόσμηση αποτελεί από μόνο του ένα έργο τέχνης, παρουσιάζοντας σπίτια, γκρεγκόλ και πετάσματα, αλλά μερικές από τις πιο περίτεχνες λεπτομέρειες και καλλιτεχνικούς θησαυρούς βρίσκονται μέσα στο εσωτερικό της, όπως το καθεδρικό ναό, με ένα εκθαμβωτικό λόμπι , ψηφιδωτά και τοιχογραφίες).

Λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια για τον πολυάσχολο πύργο γραφείων (με πολυτελή πολυτελή πολυτελή καταλύματα), οι εσωτερικοί χώροι του ιδιόκτητου κτηρίου ήταν εκτός ορίων για τους επισκέπτες, αλλά, ευτυχώς, πρόσφατα επανερχόμενες εκδρομές επιτρέπουν στους επισκέπτες να βλέπουν τώρα θησαυρούς στο εσωτερικό.

Ποιος εκτελεί τις εκδρομές;

Οι εκδρομές εκτελούνται από την Woolworth Tours, η οποία ανήκει και διοικείται από μια αδελφική ομάδα, τους παππούδες του αρχιτέκτονα του κτιρίου Cass Gilbert. Αρκετοί οδηγοί οδηγούν τις περιηγήσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών, των δημιουργών και των πρώην εργαζομένων της Επιτροπής Διατήρησης Εστιατορίων της Νέας Υόρκης, όλοι οι οποίοι έχουν μελετήσει εκτενώς το κτίριο Woolworth.

Τι θα δούμε στις περιηγήσεις;

Υπάρχουν τρεις δημόσιες επιλογές ξεναγήσεων, σε προσαυξήσεις 30, 60 και 90 λεπτών - οι περιγραφές που ακολουθούν παρέχονται από την εταιρία tour:

Ιδιωτικές και προσαρμοσμένες εκδρομές για ομάδες και άτομα μπορούν επίσης να οργανωθούν από την Woolworth Tours.

Σημειώστε ότι οι εκδρομές επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στο στοές του λόμπι, και μην γυμνάζεστε πολύ περισσότερο στον πύργο, ούτε μέχρι την οροφή (το κατάστρωμα παρατήρησης έχει κλείσει για πολλά χρόνια).

Πού είναι οι καλύτερες απόψεις του εξωτερικού χώρου;

Είτε παίρνετε την περιήγηση είτε όχι, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να θαυμάσετε την πρόσοψη του κτιρίου. Βάλτε τις κάμερες σας έτοιμες και γεράστε το λαιμό σας στον μεγάλο πύργο από το City Hall Park, ακριβώς απέναντι από το Broadway. Συμβουλή: Το σιντριβάνι του πάρκου φαίνεται υπέροχο στο προσκήνιο οποιασδήποτε βολής του κτιρίου Woolworth.

Πώς μπορώ να κλείσω;

Ελέγξτε το πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων και κάντε κράτηση εισιτηρίων στο woolworthtours.com - οι χώροι πρέπει να κλείσουν εκ των προτέρων (οι περιπάτους δεν θα γίνουν αποδεκτοί). Σημειώστε ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες περιηγήσεις τις Δευτέρες και δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσουν παιδιά κάτω των 10 ετών. Οι φωτογραφίες επιτρέπονται, αλλά το φλας και το βίντεο απαγορεύονται. 233 Broadway, μεταξύ Park Pl. & Barclay St.