Πώς να παρακολουθήσετε μια ταινία στα αγγλικά ενώ ταξιδεύετε στην Κίνα

Πώς να παρακολουθήσετε Foriegn και κινεζικές ταινίες ενώ βρίσκεστε σε διακοπές στην Κίνα

Οι μεγάλες πόλεις της Κίνας είναι ιδανικές για την παρακολούθηση ταινιών. Είναι κάτι που ίσως να μην σκέφτεστε να κάνετε ενώ βρίσκεστε στην Κίνα, αλλά αν βρίσκεστε στη χώρα για λίγο, ίσως θελήσετε να τραβήξετε μια νέα ταινία στο θέατρο και τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε.

Πολλοί άνθρωποι και εγώ συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου, απολαύστε τη μετάβαση στις ταινίες σε μια ξένη χώρα. Μπορεί να είναι μια πολιτιστική εμπειρία από μόνη της. Τι είδους σνακ υπηρετούν;

Είναι δεσμευμένα τα καθίσματα; Ποιο είναι το θέατρο; Είναι διασκεδαστικό να βλέπεις ποιος πηγαίνει στις ταινίες και τι απολαμβάνουν οι ντόπιοι. Στη Σαγκάη έλαβα το Avatar σε 3D με μια περιοδεία από την επαρχία Anhui της οποίας η μέση ηλικία ήταν περίπου 70. Μου άρεσε να κοιτάζω γύρω από το θέατρο, όλοι μας φορούσαμε τα γυαλιά μας 3D και την περιοδεία με το χρόνο της ζωής τους, ίσως το πρώτο ώρα σε κινηματογράφο για μερικά από αυτά.

Παρακάτω, θα βρείτε τα βασικά στοιχεία για την παρακολούθηση ταινιών στην Κίνα στα αγγλικά.

Πώς να μάθετε τι παίζει

Δυστυχώς, οι ιστοσελίδες για ταινίες όπου μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια εκ των προτέρων και να δείτε τι συμβαίνει είναι στο Mandarin μόνο σε αυτό το σημείο. (Δείτε το παράδειγμα της Gewara.) Μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστότοπο της κινεζικής γλώσσας, καθώς οι ταινίες θα έχουν συσχετισμένες φωτογραφίες, ώστε να μπορείτε τουλάχιστον να δείτε τι παίζει στην πόλη σας. Το Gewara έχει ένα αναπτυσσόμενο μενού των πόλεων στην άκρη αριστερά για όσο διάστημα μπορείτε να αναγνωρίσετε την πόλη σας στα κινέζικα, τότε μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει.)

Μια λιγότερο βολική εναλλακτική λύση για την ανίχνευση του τι παίζει είναι να βρει μια αγγλική έκδοση και να βρει τις ταινίες της. Τοποθεσίες όπως το Cityweekend και το SmartShanghai είναι καλές θέσεις για να ξεκινήσετε. Κάποιοι μπορεί να έχουν πληροφορίες για τις ταινίες τους, άλλοι θα έχουν κινηματογραφικές καταχωρίσεις, ώστε να μπορείτε να καλέσετε το θέατρο και να δείτε τι παίζει.

Ορισμένα θέατρα θα έχουν αγγλικούς ομιλητές, άλλοι ίσως δεν θα ήθελαν να σας βοηθήσουν να βοηθήσετε κάποιον Κινέζο-ομιλητή συνάδελφο ή φίλο.

Το ξενοδοχείο concierges θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να σας βοηθήσει με αυτό. Για αυτή τη διαδρομή, θα ζητούσα από τον υπάλληλο το πρωί να ανακαλύψει τι παίζει σε θέατρα κοντά στο ξενοδοχείο σας και ποιες είναι οι ώρες. Αυτό τους δίνει αρκετό χρόνο για να λάβετε τις πληροφορίες για εσάς. Εάν έχετε αρκετό χρόνο προόδου, μπορεί επίσης να αγοράσουν τα εισιτήρια για εσάς.

Διάρκεια ταινίας

Τελικά καταλαβαίνετε τι συμβαίνει και σκέφτεστε να το δείτε. Η συμβουλή μου είναι να πάμε νωρίτερα από αργότερα. Οι ταινίες συνήθως δεν διαρκούν στα θέατρα εφ 'όσον είμαι συνηθισμένος στις ΗΠΑ. Μερικές φορές ένα μεγάλο χτύπημα μπορεί να είναι μόνο σε θέατρα για μερικές εβδομάδες.

Αξιολογήσεις & λογοκρισία

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις στην Κίνα. Όλες οι ταινίες στο θέατρο προορίζονται για μαζική κατανάλωση όλων των ηλικιών. Αυτό σημαίνει ατμόσφαιρες σεξουαλικές σκηνές και η «δωρεάν» βία είναι λογοκρισία. Έτσι ίσως να εκπλαγείτε να δείτε μικρά παιδιά σε μια ταινία που έχει βαθμολογηθεί "R" στο σπίτι.

Αγγλικά ή Κινέζικα; Υπότιτλος ή μεταγλωττισμένος;

Πολλές από τις ξένες ταινίες που εμφανίζονται εμφανίζονται στην αρχική τους γλώσσα και με υπότιτλους στα κινέζικα. Έτσι, αν είστε ομιλητής αγγλικής γλώσσας και σας ενδιαφέρει να δείτε την τελευταία γερμανική ταινία, αυτό πιθανότατα θα είναι μόνο στα γερμανικά με κινέζικους υπότιτλους.

Ορισμένα θέατρα θα έχουν προβολές ταινιών στην πρωτότυπη γλώσσα τους με κινέζικους υπότιτλους και ίσως μια παρουσίαση της ταινίας με μεταγλωττισμένους Κινέζους. Ζητήστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε εισιτήρια για αυτό που θέλετε.

Ορισμένες κινεζικές ταινίες θα εμφανίζονται με αγγλικούς υπότιτλους. Αν είναι κινεζική ταινία που ακολουθείτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρωτήσει εάν θα είναι υπότιτλος στα αγγλικά. Όχι όλες οι προβολές θα έχουν αγγλικούς υπότιτλους.

Αγορά εισιτηρίων

Η αγορά εισιτηρίων είναι πολύ απλή. Εάν δεν είχατε κάποιον άλλο να σας βοηθήσει να αγοράσετε εισιτήρια εκ των προτέρων, τότε απλά πηγαίνετε στο θέατρο την ημέρα που θέλετε να δείτε την ταινία και να αγοράσετε τα εισιτήριά σας στον πάγκο. Συνήθως μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για την ημέρα προβολής αλλά όχι για μελλοντικές ημερομηνίες. Τα εισιτήρια είναι κρατημένα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ανησυχείτε για να μην πάρετε μια θέση.

Ώρες εκκίνησης και πρώιμες αφίξεις

Φτάστε στο θέατρο εγκαίρως.

Είναι η εμπειρία μου ότι δεν υπάρχουν πολλές προεπισκοπήσεις (σε αντίθεση με τα θέατρα των Η.Π.Α.) και οι ταινίες γενικά αρχίζουν ακριβώς στην ώρα τους.