Ευθυμία στα κινέζικα

Κινέζικη ποτοτική εθιμοτυπία, τοστ και πώς να επιβιώσετε

Γνωρίζοντας πώς να πω ευθυμία στα κινέζικα και μερικούς σημαντικούς κανόνες της κινεζικής εθιμοτυπίας κατανάλωσης είναι ζωτικής σημασίας για να επιβιώσουν μια βαριά συνάντηση στην Κίνα είτε για δουλειές είτε για αναψυχή ή και για τις δύο. Το Fiery baijiu - το τοπικό πνεύμα επιλογής - κυμαίνεται μεταξύ 40-60% κατ 'όγκο αλκοόλ και συχνά καταναλώνει επιχειρήσεις, δεξιώσεις και άλλες κοινωνικές συναντήσεις.

Η ικανότητα να αδειάζει ένα ποτήρι χωρίς να τσαλακώνεται είναι συχνά έντονα συνδεδεμένη με την έννοια της εξοικονόμησης του προσώπου .

Οι καλές διοργανώσεις ποτών μεταξύ παρακείμενων τραπεζιών εμφανίζονται μερικές φορές όταν ένα συμβαλλόμενο μέρος προκαλεί άλλη. Μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να τρέχει ένα πολιτιστικό γάντι των ισχυρών πυροβολισμών, τοστ, πίνοντας παιχνίδια, και ίσως ακόμη και καραόκε! Ξέρτε πώς να πείτε γεια σε Κινέζικα για να χαιρετήσετε νέους φίλους.

Εάν θα παρακολουθήσετε ένα συμπόσιο με συνεδρίαση κατά τη διάρκεια ή μετά τη συνεδρία, γνωρίστε λίγο για τα κινέζικα επιτραπέζια τρόπους προτού να πάτε. Η απόδοσή σας κατά τη διάρκεια του τμήματος τροφίμων του συνεδρίου θα κερδίσει τους ανθρώπους στο τραπέζι.

Πώς να πείτε στα νοικοκυριά

Το προκαθορισμένο τοστ στην Κίνα είναι ganbei (ακούγεται σαν: "gon bay") που σημαίνει κυριολεκτικά "ξηρό κύπελλο". Και αντίθετα από τη Δύση, θα πρέπει να αδειάσετε το φλυτζάνι σας μετά από κάθε τοστ που δόθηκε, ή τουλάχιστον να το δώσετε στην καλύτερη σας προσπάθεια.

Αν είστε αρκετά τυχεροί για να ακούσετε ένα σπάνιο banbei κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, να απαλλαγείτε: μπορείτε να πίνετε με ασφάλεια μόνο το μισό από το ποτήρι σας, χωρίς να αποκρούσετε.

Μερικές συμβουλές για την επικοινωνία στην Κίνα σίγουρα θα είναι χρήσιμες καθώς οι γλώσσες αρχίζουν να θολώνουν.

Αυτές οι χρήσιμες κινέζικες φράσεις σίγουρα θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε μερικά χαμόγελα.

Είναι εντάξει να μην πιείτε;

Εάν όλοι οι άλλοι στο τραπέζι σας πίνουν, πιθανότατα θα τεθεί υπό τεράστια πίεση για να συμμετάσχετε - ιδιαίτερα σε επιχειρηματικούς χώρους. Αν δεν είστε μοναχός ή είστε έγκυος, θα πρέπει να κάνετε μια συντονισμένη προσπάθεια να ταιριάξετε το γυαλί για το γυαλί με τους οικοδεσπότες σας.

Ένα ακόμη πιο εφιαλτικό σενάριο περιλαμβάνει το να ταιριάζει το ποτό για ποτό με εκλεγμένους αντιπροσώπους ποτών της εταιρείας. Ναι, αυτό είναι κάτι!

Εάν επιλέξετε να μην παραβείτε, θα χρειαστεί να κάνετε τις προθέσεις σας να αποφύγετε σαφή από την αρχή. Η επιλογή σε πολλά σενάρια είναι σχεδόν όλα μέσα ή τίποτα καθόλου. Το να πίνετε σποραδικά - παρακάμπτοντας ένα τοστ εδώ και εκεί - ή να πίνετε λίγο λίγο είναι συνήθως κοινωνικά απαράδεκτο.

Παρόλο που μπορεί να πάρετε λίγο για να μην μπορείτε να κρατήσετε τα χέρια σας, το καλό χιούμορ και το γέλιο από την ομάδα πάμε πολύ μακριά όταν πίνουμε στην Κίνα. Χρησιμοποιήστε το χιούμορ προς όφελός σας. μπορεί να είναι η υπερδύναμη σου. Η ομάδα θα λατρέψει ότι μπορείτε να πάρετε ένα αστείο και να γελάσετε τον εαυτό σας!

Πώς να ξεφύγετε από την κατανάλωση αλκοόλ στην Κίνα

Οι Κινέζοι συχνά χρησιμοποιούν μικρά λευκά ψέματα σε τέτοιες περιπτώσεις για να σώσουν το πρόσωπο. μπορείτε να κάνετε το ίδιο. Ορισμένες έγκυρες δικαιολογίες που θα μπορούσατε να δώσετε για να αποφύγετε να πίνετε συνολικά περιλαμβάνουν προβλήματα υγείας, οδηγίες από γιατρό, φάρμακα, ή ακόμα και θρησκευτικούς λόγους όπως η δική σας κατασκευασμένη έκδοση της Σαρακοστής. Οι γυναίκες συχνά δικαιολογούνται να πίνουν πιο εύκολα από τους άνδρες, αλλά μπορούν να συμμετέχουν όσες επιθυμούν. Ανεξάρτητα από αυτό, όσοι δεν πίνουν θα λάβουν πολλές καλές μεθόδους.

Με μεγάλη προσοχή ως laowai (αλλοδαπός) και άλλοι πιθανόν να γεμίσετε το ποτήρι σας ανάμεσα σε τοστ, μην περιμένετε ότι μπορείτε απλά να χτυπήσετε πίσω τις μισές πλήρεις λήψεις για κάθε ganbei . Ως επίτιμος προσκεκλημένος, θα έχετε χαμογελαστά τους φίλους σας για να ξαναγεμίσετε το ποτήρι σας για σας.

Μπύρα, κρασί ή Baijiu;

Ένας ύπουλος τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα πρόσληψης είναι να επιλέξετε να πιείτε μπύρα αντί του πολύ ισχυρότερου baijiu . Οι οικοδεσπότες σας μπορεί να μην σας πειράζουν τι πιείτε, αρκεί να ολοκληρώσετε το ποτήρι με κάθε ganbei . Ακριβώς σε περίπτωση, δοκιμάστε να ρωτήσετε τον διακομιστή για μια μπύρα (ο τρόπος να πει κανείς "μπύρα" στα κινέζικα είναι pijiu, ακούγεται σαν "pee-joo".

Το Tsingtao είναι μια δημοφιλής μπύρα στην Κίνα και είναι αρκετά ελαφρύ. Ο κόκκινος οίνος είναι επίσης μερικές φορές μια επιλογή, αλλά θα πρέπει να συνηθίσετε να το πίνετε στο χαστούκι.

Κινέζικα ποτά

Τα περιστασιακά ποτά συχνά προσφέρουν απλή ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια βαριών περιόδων κατανάλωσης αλκοόλ.

Ένα δημοφιλές φαβορί είναι ένα παιχνίδι που μαντεύει τα δάχτυλα που έχει τους ανθρώπους να φωνάζουν τους αριθμούς ο ένας στον άλλο και στη συνέχεια να τιμωρούνται για λανθασμένες υποθέσεις. Όχι, το παιχνίδι δεν είναι μόνο τυχαία ευκαιρία. υπάρχει μια στρατηγική. Μην περιμένετε να κερδίσετε πολύ συχνά αν μάθετε για πρώτη φορά!

Μερικές φορές τα ζάρια χρησιμοποιούνται για κινέζικα παιχνίδια, αλλά πιο συχνά, όλα όσα πρέπει να παίξετε είναι δάχτυλα και λίγη περιπέτεια. Το κινεζικό σύστημα καταμέτρησης των δακτύλων , το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για τη μεταφορά των τιμών και των ποσοτήτων, είναι λίγο διαφορετικό από το δικό του.

Κινεζική εθιμοτυπία ποτών

Διεξαγωγή επιχειρήσεων με κατανάλωση αλκοόλ

Πολλές επιχειρηματικές σχέσεις είναι πλαστές στην Κίνα με άφθονο αλκοόλ. Δυστυχώς, η ικανότητά σας να χειρίζεστε ποτά για ποτό με την ομάδα μπορεί να επηρεάσει τις επιχειρήσεις κάτω από το δρόμο. Οι εταιρείες μπορούν να φέρουν μαζί τους νέους επαγγελματίες ή άρτια εκπαιδευμένους πότες μαζί για να υπηρετήσουν ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποί τους για το ποτό.

Παρόλο που μπορείτε να υπαινίξετε ή να αγγίξετε επιχειρηματικά θέματα στο τραπέζι, η συνεδρία για κατανάλωση είναι ως επί το πλείστον να σχηματίσει ένα ανθρώπινο ομόλογο για να κάνει τις επιχειρήσεις αργότερα - ίσως ακόμη και στην καραόκε κοινότητα αργά το βράδυ. Για προφανείς λόγους, η συνεδρία για κατανάλωση δεν είναι το μέρος για να υπογράψετε συμβάσεις ή να λάβετε κρίσιμες αποφάσεις!