Κορυφαία μάρκα μπύρας της Ταϊλάνδης

Οι 3 δημοφιλέστερες μπύρες στην Ταϊλάνδη

Η μπύρα στην Ταϊλάνδη βράζει πραγματικά στις τρεις κορυφαίες μάρκες μπίρας της Ταϊλάνδης: Singha, Leo και Chang.

Και οι τρεις μπύρες απολαμβάνουν μια κατά βάση πιστή ακολουθία από ντόπιους, ταξιδιώτες και δυτικούς εκπατριστές που τώρα καλούν την Ταϊλάνδη στο σπίτι.

Ο ανταγωνισμός στην Ταϊλάνδη είναι έντονος - συνήθως δεν χρειάζεται να ψάχνετε μακριά για να εντοπίσετε κάποιον σε ένα μπλουζάκι που προωθεί ένα από τα μεγάλα μπίρα μάρκες. Οι μπύρες που καταναλώνονται στην Ταϊλάνδη, όπως αυτό που τους αρέσει, και απολαμβάνουν να υποστηρίζουν τις αποχρώσεις. Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι ο Leo και ο Singha παράγονται από την ίδια εταιρεία.

Η μπύρα εισήχθη αρχικά στην Ταϊλάνδη από ευρωπαίους επισκέπτες, αλλά από το 1933, οι Ταϊλανδοί ζυμώνουν τη δική τους. Παρόλο που μπορείτε να βρείτε εισαγόμενη μπύρα στα περισσότερα μπαρ και εστιατόρια, οι τοπικές μπύρες κάνουν εξαιρετική δουλειά για τον έλεγχο του πόνου ενώ απολαμβάνουν μερικά πικάντικα ζυμαρικά .

Η μπύρα Craft προσπαθεί να παραμείνει στην Ταϊλάνδη, όμως οι αυστηροί νόμοι και οι σκληρές κυρώσεις για την εγχώρια αγορά καταπνίγουν τη βιομηχανία. Το 2016, οι νόμοι έγιναν ακόμα πιο δύσκολες. Από την αλλαγή του καθεστώτος, η Ταϊλάνδη έχει περιορίσει τους νόμους της σχετικά με το αλκοόλ .

Συμβουλή: Μην εκπλαγείτε όταν η μπύρα στην Ταϊλάνδη σερβίρεται με ένα ποτήρι πάγο ( nam keng ). Δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται, ειδικά στη θερμότητα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η εθιμοτυπία τοπικής κατανάλωσης είναι να μοιράζονται μεγάλα μπουκάλια. δεν μένουν κρύα πολύ.