Ναρκωτικά στην Ταϊλάνδη

Magic Shakes, Happy Pizzas και μαριχουάνα στην Ταϊλάνδη

Μην κάνετε λάθος: τα ναρκωτικά στην Ταϊλάνδη είναι πολύ παράνομα. Και παρά τη διαδεδομένη - και μερικές φορές ανοιχτή - χρήση σε hotpots backpacker όπως τα Ταϊλανδέζικα νησιά, θα έχετε χρόνο φυλάκισης για να πιαστείτε με οποιοδήποτε ποσό μιας παράνομης ουσίας.

Ο νεαρότερος και πρώτος γυναικείος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Yingluck Shinawatra - αργότερα εκτοξεύτηκε το 2014 - ανακοίνωσε μια σκληρή καταστολή των παράνομων ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη όταν ανέλαβε καθήκοντα το 2011.

Σε αντίθεση με τον αδελφό της, τον πρώην πρωθυπουργό Thaksin Shinawatra, ο οποίος κατηγορήθηκε για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών για περίπου 2.500 θανάτους το 2003, ο νέος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης επικεντρώνεται στη μεταρρύθμιση και την υποχρεωτική θεραπεία των ναρκωτικών για όσους αλιεύονται με παράνομες ουσίες.

Περίπου 50 ομάδες οργανωμένου εγκλήματος εμπλέκονται στη μετακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ιδίως μεθαμφεταμινών, στην Ταϊλάνδη από τα γειτονικά Μυανμάρ. Αν και η κοκαΐνη, η ηρωΐνη και τα «σκληρά» ναρκωτικά εξακολουθούν να υπάρχουν, υπήρξε μια γενική αλλαγή στο lifestyle και τα κομματικά ναρκωτικά όπως η έκσταση και το κρυσταλλικό μέτρο - ελκυστική για τους πολλούς ταξιδιώτες που έκαναν πάρτι στην Ταϊλάνδη.

Η μαριχουάνα αναπτύσσεται άγρια ​​και καλλιεργείται στις τροπικές περιοχές, καθιστώντας εύκολη την εύρεση της στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι ταξιδιώτες συχνά επωφελούνται από τη φθηνή μαριχουάνα στην Ταϊλάνδη, ακόμη και σε μπαρ σε ορισμένα σημεία, αλλά είναι παράνομο.

Τα ναρκωτικά στην Ταϊλάνδη είναι νόμιμα;

Οχι! Ανάλογα με την ποσότητα της παράνομης ουσίας που μεταφέρετε (δηλαδή, περισσότερο από ό, τι μπορείτε να καταναλώσετε σε μια συνεδρίαση), η Ταϊλάνδη έχει το δικαίωμα να σας καταδικάσει σε θάνατο ή σε φυλάκιση.

Παρόλο που η Ταϊλάνδη δεν έχει θεσπίσει τη θανατική ποινή για τέλη που σχετίζονται με τα ναρκωτικά από το 2004, οι φυλακές της Ταϊλάνδης περιέχουν πολλούς ταξιδιώτες που έχουν καταδικαστεί στη ζωή τους και αναμένουν είτε βοήθεια από τις κυβερνήσεις τους είτε βασιλική χάρη.

Αν είστε θύματα εμπορίας ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η πρεσβεία σας θα παρέμβει. Θα είστε μόνοι σας, ενδεχομένως εδώ και χρόνια, περιμένοντας μια γραφειοκρατική - και συχνά διεφθαρμένη - διαδικασία για να έχετε τελικά μια ημερομηνία δικαστηρίου.

Ναρκωτικά στα Νησιά της Ταϊλάνδης

Με τόσο πολλούς νέους backpackers που απολαμβάνουν τα νησιά της Ταϊλάνδης , τα ναρκωτικά όπως τα μαγικά μανιτάρια και η μαριχουάνα είναι σχετικά φθηνά και εύκολα να τα αγοράσετε. Ο Haad Rin στο νησί Koh Phangan φημίζεται για το μηνιαίο πάρτι Full Moon, όπου πολλοί ταξιδιώτες δοκιμάζουν ψυχεδελικό κουνιστό μανιτάρι για να ενισχύσουν την εμπειρία.

Παρά το γεγονός ότι είναι παράνομοι, τα φάρμακα μπορούν να αγοραστούν ανοιχτά σε πολλά μπαρ στο Koh Phangan. Η αστυνομία των μυστικών περιπολούν με τα πάρτι Full Moon, ωστόσο, το Mellow Mountain Bar στο τέλος της παραλίας Sunrise είχε μανιτάρια για τα περισσότερα από δέκα χρόνια.

Το μπαρ Eden στην άκρη της παραλίας Haad Yuan είναι διάσημο για μέρη όπου το LSD και το MDMA είναι συχνά διαθέσιμα.

Είναι η νομική μαριχουάνα στην Ταϊλάνδη;

Όχι. Αλλά περισσότεροι από λίγοι backpackers έχουν πέσει θύμα μιας απλής αλλά αποτελεσματικής απάτης κατά την αγορά ζιζανίων στην Ταϊλάνδη.

Όταν ένας ταξιδιώτης ρωτάει σε ένα μπαρ για να αγοράσει μαριχουάνα, ο μπάρμαν πωλεί σε αυτούς ανοιχτά, προκαλώντας πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση.

Στη συνέχεια, καλεί αμέσως έναν συνεργάτη που μπορεί ή δεν μπορεί να είναι νόμιμος αστυνομικός. Ο αστυνομικός κλονίζει τότε τον ταξιδιώτη , τον προμηθεύει με το ζιζάνιο που μόλις αγόρασε και απαιτεί μια ακριβή δωροδοκία. Το ζιζάνιο καταστέλλεται και επιστρέφεται στον μπάρμαν που συμμετέχει στη δωροδοκία. Το ίδιο προϊόν μεταπωλείται αργότερα στον επόμενο ανυποψίαστο ταξιδιώτη!

Αγοράζοντας συνταγογραφούμενα φάρμακα στην Ταϊλάνδη

Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου χρειάζεστε ιατρική συνταγή συνταγμένη από γιατρό για να αποκτήσετε ελεγχόμενα φάρμακα, μπορείτε απλά να περπατήσετε σε πολλά φαρμακεία στην Μπανγκόκ ή στο Τσιάνγκ Μάι και να αγοράσετε συνταγογραφούμενα φάρμακα - συνήθως σε ένα κλάσμα της τιμής που βρίσκεται στη Δύση.

Ενώ η εύκολη πρόσβαση μπορεί να είναι βολική για να πάρει αντιβιοτικά ή απαραίτητα φάρμακα κατά τη διάρκεια ταξιδιών, κάποιοι τουρίστες κάνουν κατάχρηση του ανοιχτού συστήματος και αγοράζουν μεγάλες ποσότητες Valium (diazepam), υπνωτικά χάπια, αναλγητικά, Ritalin, Viagra και άλλα φάρμακα.

Ακόμη και αν τα χάπια είναι νόμιμα να αποκτηθούν στην Ταϊλάνδη, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε νόμιμα να τα μεταφέρετε πίσω στη χώρα σας χωρίς ιατρική συνταγή ή ιατρικό διαβατήριο. Μια λωρίδα Valium μπορεί να σας φέρει ένα "όχι-κανένα" wag του δακτύλου, αλλά μεγαλύτερες ποσότητες χάπια σίγουρα θα έχετε κουμπώνει για μια εξήγηση σε ένα γραφείο πίσω αεροδρόμιο.

Magic Shakes και Happy Pizzas στην Ταϊλάνδη

Σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία, μερικές φορές θα συναντήσετε σημάδια ή μενού που θα διαφημίζουν "μαγεία" ή "χαρούμενα" φαγητά και ποτά. Το "μαγικό" σημαίνει συνήθως ότι το κούνημα ή το ποτό περιέχει ψυχεδελικά μανιτάρια, και "χαρούμενος" σημαίνει μαριχουάνα.

Τα μαγικά κτυπήματα είναι πιο διαδεδομένα στη Pai (Βόρεια Ταϊλάνδη) και στα νησιά. Η δύναμη των κλονισμών και η διάρκεια των ταξιδιών είναι συχνά απρόβλεπτες, αφήνοντας μερικούς ταξιδιώτες άπειρους με ψυχεδελικά σε καταστάσεις φόβου και πανικού για ώρες.

Ναρκωτικά σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας

Η απόρριψη στη Σιγκαπούρη δεν είναι θέμα γέλιου . επιβάλλουν την υποχρεωτική θανατική ποινή για τους εμπόρους ναρκωτικών και έχουν εκτελέσει πολλούς αλλοδαπούς με τα χρόνια. Το Βιετνάμ εκτέλεσε 85 άτομα το 2007 για εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.

Παρά την απειλή ποινής θανάτου ή σοβαρών ποινών φυλάκισης σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία , μερικά hotspots ταξιδιωτών κατά μήκος του backpacker Banana Pancake Trail εξακολουθούν να διαφημίζουν ανοιχτά φάρμακα χωρίς φόβο αντίκτυπου. Ο Vang Vieng στο Λάος , διάσημος για τους σωλήνες του στον ποταμό και μια φορά-rambunctious κομματική σκηνή, είναι ένα τέτοιο μέρος. Τα νησιά Gili στην Ινδονησία, ιδιαίτερα η Gili Trawangan, έχουν επίσης μαγικά μανιτάρια που παρατίθενται ανοιχτά σε μενού μπαρ και εστιατορίων.