Φοίνιξ Recycling Dos και Don'ts

Curbside Commandled Recycling Programs

Υπάρχει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Phoenix. Κάθε κάτοικος του Φοίνικα λαμβάνει ένα δοχείο απορριμμάτων ή βαρέλι, που ονομάζεται κάδο ανακύκλωσης, στο οποίο τοποθετούνται όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά. Αυτά συλλέγονται μία φορά την εβδομάδα. Στην πόλη του Φοίνιξ, οι κάδοι ανακύκλωσης είναι μπλε.

Η πόλη του Φοίνιξ έχει στόχο να εκτρέψει το 40 τοις εκατό των σκουπιδιών από τον χώρο υγειονομικής ταφής μέχρι το 2020 και μπορείτε να κάνετε το δικό σας μέρος για να βοηθήσετε στην επίτευξη αυτού του στόχου!

Τα αντικείμενα αυτά πηγαίνουν στον Κάδο Ανακύκλωσης

Δεν χρειάζεται να τα πλένετε, αλλά τα ανακυκλώσιμα υλικά πρέπει να είναι σχετικά καθαρά, στεγνά, άδειο και χωρίς θραύση. Μην τσάντε, κουτιά ή δέστε ανακυκλώσιμα υλικά.

Αυτά τα στοιχεία ΔΕΝ πηγαίνουν στον Κάδο Ανακύκλωσης

Βασικά, εάν δεν βλέπετε κάποιο στοιχείο στη λίστα των αντικειμένων που επιτρέπεται να ανακυκλωθούν, θα πρέπει να το θεωρήσετε ακατάλληλο για ανακύκλωση!

Υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα, αν και κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμο υλικό, που μπορούν να βλάψουν τον εξοπλισμό διαλογής, να είναι επιβλαβή για τους εργαζόμενους στην εγκατάσταση διαλογής ή είναι πολύ μικρά για να διαχωριστούν. Μην βάζετε αυτά τα αντικείμενα στο μπλε δοχείο απορριμμάτων σας.

Οι πλαστικές σακούλες μπορούν να ανακυκλωθούν επιστρέφοντας στη συνέχεια σε ένα παντοπωλείο. Μπορείτε να βρείτε συνήθως ένα δοχείο για αυτά κοντά στην είσοδο. Τα περισσότερα στεγνοκαθαριστήρια θα πάρουν πίσω μεταλλικά υπόστεγα για επαναχρησιμοποίηση. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε το πράσινο ή το μαύρο κουτί για αυτά.

Γιατί αναμιγνύουμε ανακυκλωμένα στοιχεία;

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, οι άνθρωποι πρέπει να χωρίζουν το χαρτί από τα πλαστικά και τα δοχεία. Δεν το κάνουμε. Χρησιμοποιούμε συνδυασμένη ανακύκλωση. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Είναι ευκολότερο και φθηνότερο από τη συλλογή και την προοπτική του εξοπλισμού να συλλέγονται ταυτόχρονα όλα τα ανακυκλωμένα υλικά και να τα ταξινομούνται στον χώρο υγειονομικής ταφής.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να μάθετε πού να απομακρύνετε ανακυκλώσιμα υλικά αν δεν τα έχετε πάρει, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Phoenix Recycling.

Άλλες πόλεις στην ευρύτερη περιοχή Φοίνιξ έχουν τα δικά τους προγράμματα ανακύκλωσης. Οι κάδοι ανακύκλωσής τους μπορεί να είναι άλλα χρώματα όπως γκρι ή καφέ, αλλά πιθανότατα δεν είναι πράσινα ή μαύρα και χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Σημειώστε ότι τα ανακυκλώσιμα αντικείμενα ενδέχεται να διαφέρουν από πόλη σε πόλη, ανάλογα με τη χρήση που χρησιμοποιούν για την ταξινόμηση και την ανακύκλωση υλικών.

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με άλλες πόλεις και πόλεις στην ευρύτερη περιοχή του Φοίνικα, βρείτε την ιστοσελίδα τους και κάντε κλικ στο τμήμα Δημόσια Έργα ή Διαχείριση Απορριμμάτων. Αυτό είναι όπου πιθανόν να μάθετε για το πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Ορισμένες πόλεις και πόλεις δεν διαθέτουν παράκαμψη των ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά καθιστούν διαθέσιμα σημεία απόρριψης για να επιτρέψουν στους κατοίκους να συμμετάσχουν στην ανακύκλωση.

Σύμφωνα με την πόλη του Tempe, κάθε τόνος ανακυκλωμένου χαρτιού εξοικονομεί 17 δέντρα, εξοικονομεί 4.100 kWh ενέργειας, εξοικονομεί 7.000 γαλόνια νερού, μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση κατά 60 λίβρες, εξοικονομεί 3 κυβικά μέτρα υγειονομικής ταφής.

Η ανακύκλωση είναι σημαντική και είναι σημαντικό να το κάνουμε σωστά.