Ταξιδιωτικός Οδηγός Τσιάνγκ Μάι

Προσανατολισμός, Τρώγοντας, Αξιοθέατα, Νυχτερινή ζωή και Αγορές

Η αγαπημένη βόρεια πρωτεύουσα του Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης προσελκύει σχεδόν 2 εκατομμύρια ξένους τουρίστες ετησίως - διπλασιάζει τον πληθυσμό ολόκληρης της μητροπολιτικής περιοχής που είναι μόλις κάτω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι!

Ακόμη και με τρομερή κίνηση, ο ρυθμός ζωής και ο ρυθμός ζωής στο Τσιάνγκ Μάι είναι πολύ πιο αργός και πιο χαλαρός από αυτόν της Μπανγκόκ. Το βουνό μπορεί να γίνει αισθητό ακόμη και όταν δεν μπορείτε να δείτε το καταπράσινο περιβάλλον.

Το Τσιάνγκ Μάι θεωρείται ευρέως πολιτιστικός κόμβος. θα συναντήσετε πιο όμορφους ναούς από ό, τι έχετε χρόνο να εξερευνήσετε.

Ένα πλήθος σχολείων μαγειρικής, μασάζ και γλώσσας είναι διαθέσιμο. Ο μεγάλος πληθυσμός καλλιτεχνών, συγγραφέων και δημιουργικών τύπων, ταϊλανδέζικων και ξένων, που εγκαθίστανται στο Τσιάνγκ Μάι, προκάλεσε την πόλη να θεωρηθεί ως πόλη της Creative City της UNESCO.

Προσανατολισμός

Ενώ η πόλη ξετυλίγεται πολύ πιο πέρα, το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής δράσης στο Τσιάνγκ Μάι επικεντρώνεται στην «παλιά πόλη» ή στα τείχη της πόλης. Δημιουργώντας ένα τέλειο τετράγωνο, μια τάφρος περιβάλλει την παλιά πόλη. Η Πύλη Tapae στην ανατολική πλευρά της πλατείας θα μπορούσε να θεωρηθεί το επίκεντρο και το επίκεντρο του τουρισμού.

Η Tapae Road, η κύρια αρτηρία στην πόλη, εκτείνεται ανατολικά μέσω της πύλης στον ποταμό Ping. Ο Thanon Chang Khlan απομακρύνεται από την Tapae Road και βρίσκεται περίπου 20 λεπτά με τα πόδια έξω από την πύλη. εκεί θα βρείτε την τουριστική αλλά και διάσημη νυχτερινή αγορά του Τσιάνγκ Μάι, καθώς και πολλά καταστήματα και εστιατόρια.

Τα εσωτερικά μέρη της παλιάς πόλης, μακριά από τους δρόμους των τάφρων, είναι μια σύγχυση με μικρά σόουλ (δρόμους) και σοκάκια συντόμευσης, που μερικές φορές φιλοξενούν ευχάριστες καφετέριες και χώρους εκτός δρόμου.

Γύρω από το Τσιάνγκ Μάι.

Όποιος ευλόγως χωράει μπορεί να περάσει εύκολα στο Chiang Mai με τα πόδια, αν και τα σπασμένα πεζοδρόμια μπορούν να ασχοληθούν με πεζούς, καροτσάκια και τυχαία εμπόδια.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε σε ένα από τα πολλά κυκλοφορούντα τραγούδια (φορτηγά ταξί) ή να πάρετε ένα tuk-tuk .

Μπορείτε να περπατήσετε από την πύλη Tapae στη νυχτερινή αγορά σε περίπου 20 λεπτά. Κάποιοι ναοί και τοποθεσίες έξω από την πόλη θα απαιτούν μεταφορά. Εάν είστε άνετοι με την οδήγηση στην κυκλοφορία, η ενοικίαση ενός σκούτερ είναι ένας φτηνός τρόπος να ξεφύγετε. Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα από πολλούς από τους ξενώνες.

Chiang Mai Διαμονή

Από τους οικογενειακά διοικούμενους ξενώνες που στεγάζονται σε ήσυχους δρόμους σε πολυώροφα ξενοδοχεία, η διαμονή στο Chiang Mai ποικίλλει ευρέως σε προϋπολογισμό και ποιότητα. Θα βρείτε γενικά πολλά φθηνότερα μέρη για να μείνετε κοντά στο Τσιάνγκ Μάι απ 'ότι στην Μπανγκόκ ή τα νησιά της Ταϊλάνδης .

Το φεστιβάλ νερού Songkran και το φεστιβάλ Loi Krathong μεταφέρουν το Chiang Mai σε πλήρη δυναμικότητα. η εύρεση ενός δωματίου στην παλιά πόλη μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατη αν δεν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων!

Τρώγοντας στο Τσιάνγκ Μάι

Με τόσες πολλές σχολές μαγειρικής, δημιουργικούς ανθρώπους και επιρροές Lanna / Βιρμανίας, δεν αποτελεί έκπληξη ότι θα βρείτε καλό φαγητό γύρω από το Τσιάνγκ Μάι.

Το Chiang Mai διαθέτει πληθώρα εστιατορίων για χορτοφάγους, καταστήματα οργανικών χυμών και πολλές διεθνείς επιλογές για φαγητό.

Ίσως ο φθηνότερος και πιο ευχάριστος τρόπος να γνωρίσετε τα τοπικά τρόφιμα είναι να τρώτε τρόφιμα στο δρόμο από τις πολλές αγορές και καροτσάκια. Δοκιμάστε τη μεγάλη περιοχή της αγοράς και πολλά καροτσάκια που βρίσκονται κατά μήκος της τάφρου στην Πύλη Τσιάνγκ Μάι στη νοτιοανατολική γωνία της πόλης. Θα βρείτε επίσης φαγητό στο δρόμο όλη τη διάρκεια του Moon Muang - τον κεντρικό δρόμο ακριβώς μέσα στην πύλη Tapae.

Αγορές στο Τσιάνγκ Μάι

Η διαπραγμάτευση είναι κατάλληλη για να μην πάρει scammed στις αγορές! Διαβάστε τις ενδείξεις των αγορών στην Ασία και πώς διαπραγματεύονται τις τιμές .

Δραστηριότητες σε Τσιάνγκ Μάι

Ενώ μπορείτε να περάσετε μέρες μόνο να εξερευνήσετε τους ναούς του Τσιάνγκ Μάι δωρεάν , μπορείτε να κάνετε πολλές δραστηριότητες για αξιοθέατα έξω από την πόλη. η τιμή περιλαμβάνει πάντα δωρεάν μεταφορά.

Από το ζωολογικό κήπο και τις πολλαπλές εμφανίσεις θεάτρου / δείπνου σε πιο ακραίες περιπέτειες, όπως το Gibbon Experience zipline ή Jungle Bungy άλμα, πιθανότατα θα χάσετε χρόνο και χρήμα για να τα δείτε όλα!

Η πεζοπορία και η επίσκεψη σε χωριά του λόφου είναι δημοφιλείς δραστηριότητες στο Τσιάνγκ Μάι. διάφορα ταξίδια στα βουνά μπορούν να κυμανθούν από απλά ταξίδια μιας νύχτας έως μεγαλύτερες περιπέτειες.

Chiang Mai Νυχτερινή ζωή

Το Τσιάνγκ Μάι δεν είναι ακριβώς μια «πάρτι» πόλη. Ενώ μερικές λέσχες παίρνουν ειδική άδεια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για να παραμείνουν ανοιχτές αργότερα, το διάταγμα της πόλης δηλώνει ότι οι μπάρες κλείνουν στις 1 π.μ. Δεν μπορείτε να αγοράσετε οινοπνευματώδη ποτά από τα μίνιμαρτ μετά τα μεσάνυχτα και τις καθιστικές περιοχές γύρω από την τάφρο καθώς και τη μεγάλη πλατεία στο Tapae Gate έχουν δηλωθεί ως «χωρίς αλκοόλ ζώνες» με βαριά πρόστιμα.

Θα βρείτε μια ασυνήθιστη αναλογία μπαρών «gogo» ή «girly» μπαρ που διασκορπίζονται γύρω από Chiang Mai με λίγους συνταξιούχους expats σε κάθε πισίνα με ταϊλανδέζικα κορίτσια. Οι ατομικοί άνδρες μπορούν να προσεγγιστούν για μια σχέση που αρχίζει συνήθως με την αγορά των κοριτσιών ένα ποτό.