Φεστιβάλ Loi Krathong στην Ταϊλάνδη

Επισκεφθείτε το Chiang Mai για τα φεστιβάλ Loi Krathong και Yi Peng

Ίσως ένας από τους πιο οπτικά μαγευτικούς εορτασμούς στον κόσμο, το φεστιβάλ Loi Krathong (που ονομάζεται επίσης Loy Krathong) στην Ταϊλάνδη είναι το αγαπημένο τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ντόπιους. Χωρίς αμφιβολία, το Loi Krathong είναι το πιο δημοφιλές φεστιβάλ για την Ταϊλάνδη το φθινόπωρο .

Χιλιάδες μικρά, με κεριά πλωτήρες απελευθερώνονται σε ποτάμια και πλωτές οδούς ως προσφορές στα ποτά του ποταμού. Στο Τσιάνγκ Μάι και σε άλλα μέρη της Βόρειας Ταϊλάνδης, το φεστιβάλ Loi Krathong συμπίπτει με ένα φεστιβάλ Lanna γνωστό ως Yi Peng, το οποίο περιλαμβάνει την εκτόξευση χιλιάδων φωτιζόμενων φανών χαρτιού στον αέρα για καλή τύχη. Ο ουρανός φαίνεται να είναι γεμάτος από καύσιμα αστέρια, δημιουργώντας έναν ονειρικό κόσμο που φαίνεται υπερβολικά σουρεαλιστικό και όμορφο για να είναι πραγματικό.

Στέκεται σε μια γέφυρα στο Chiang Mai κατά τη διάρκεια του Loi Krathong και του Yi Peng είναι πραγματικά αξέχαστη, καθώς τόσο ο ποταμός Ping όσο και ο ουρανός φαίνεται να είναι φωτιά την ίδια στιγμή. Προσθέτοντας στην ομορφιά οι διαρκείς οθόνες πυροτεχνημάτων - τόσο κυρώσεις όσο και παράνομες - συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στη φωτιά και τα λαμπρά φώτα στο περιβάλλον!

Τι είναι ο Κραθόνγκ;

Τα Krathongs είναι μικρά, διακοσμημένα επιπλέουν από αποξηραμένο ψωμί ή φύλλα μπανάνας που τοποθετούνται στο ποτάμι με ένα κερί ως προσφορά. Η πρόθεση είναι να δείξουμε ευγνωμοσύνη στη Θεά του Νερού καθώς και να ζητήσουμε συγχώρεση για τη ρύπανση ως αποτέλεσμα της γιορτής. Μερικές φορές ένα κέρμα τοποθετείται στο πλωτήρα για καλή τύχη καθώς η ατυχία επιπλέει.

Εάν επιθυμείτε να φτιάξετε τη δική σας προσφορά στον ποταμό, διατίθενται κρουαζιέρες διαφόρων μεγεθών και κόστους από πωλητές δρόμων για αγορά. Αποφύγετε να συμβάλλετε στα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε μετά από ένα μεγάλο φεστιβάλ, αγοράζοντας απλώς κριθάκια από βιοαποικοδομήσιμα υλικά. Αποφύγετε τα φτηνά που γίνονται από το μη βιοαποικοδομήσιμο στυροπώλιο.

Το φεστιβάλ Yi Peng

Το φεστιβάλ Yi Peng είναι στην πραγματικότητα μια ξεχωριστή γιορτή που γιορτάζεται από τους ανθρώπους Lanna της Βόρειας Ταϊλάνδης, ωστόσο, συμπίπτει με το Loi Krathong και οι δύο γιορτάζονται ταυτόχρονα. Πολύχρωμα φανάρια κοσμούν τα σπίτια και τους ναούς, εν τω μεταξύ οι μοναχοί, οι ντόπιοι και οι τουρίστες εκτοξεύουν φάρμες χαρτιού στον ουρανό.

Οι ναοί είναι απασχολημένοι με την πώληση φανών για να συγκεντρώσουν χρήματα και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να τους ξεκινήσουν.

Τα φανάρια του ουρανού, γνωστά ως khom loi, κατασκευάζονται από λεπτό χαρτί ρυζιού και θερμαίνονται από δίσκο καυσίμου. Όταν γίνει σωστά, τα μεγάλα φανάρια πέφτουν εκπληκτικά υψηλά, συχνά εμφανίζονται σαν φλογερά αστέρια μόλις φτάσουν στο ύψος των αιχμών. Τα μηνύματα, οι προσευχές και οι ευχές για καλή τύχη γράφονται στα φανάρια πριν από την εκτόξευση.

Μην ντρέπεστε! Η εκκίνηση του δικού σας φανάρι είναι μέρος της συμμετοχής στο φεστιβάλ. Τα φανάρια μπορούν να αγοραστούν σχεδόν παντού κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Loi Krathong. οι ναοί τους πωλούν στους τουρίστες ως τρόπο δημιουργίας χρημάτων. Ανάψτε το πηνίο καυσίμου, στη συνέχεια κρατήστε το φανάρι ομοιόμορφα μέχρι να γεμίσει με αρκετό ζεστό αέρα για να απογειωθεί από μόνο του. Μην πιέζετε το φανάρι ή το στρέφετε πάρα πολύ. το λεπτό χαρτί μπορεί εύκολα να πιάσει φωτιά!

Συμβουλή: Κρατήστε το κεφάλι σας επάνω - μερικοί φανοί έρχονται με μια σειρά από κροτίδες που είναι συνδεδεμένες στο κάτω μέρος. Τα πυροτεχνήματα πηγαίνουν στραβά πιο συχνά από ό, τι δεν είναι και πτώση εκρήγνυται σε ανυποψίαστους πλήθους!

Τι να περιμένετε στο Loi Krathong στην Ταϊλάνδη

Το Τσιάνγκ Μάι θα γίνει εξαιρετικά απασχολημένο κατά τη διάρκεια του Λόι Κράθονγκ, καθώς τόσο οι τουρίστες όσο και οι άνθρωποι του Ταϊλανδού θα τραβήξουν καταλύματα και θα συμμετάσχουν στον εορτασμό. Μην περιμένετε να βρείτε τιμές για ξενοδοχεία, εκτός αν φτάσετε πολύ νωρίς ή παραμείνετε στα περίχωρα.

Η μεταφορά θα φράξει και πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί για την εκδήλωση. Όπως και με το Songkran και άλλα δημοφιλή φεστιβάλ στην Ταϊλάνδη που αντλούν τα πλήθη, έχετε μόλις φτάσει στο σωστό τρόπο σκέψης και να απολαύσετε το χάος.

Αναμείνετε τον ουρανό για να γεμίσετε κυριολεκτικά με φωτιά καθώς αναβοσβήνουν τόσο τα λαμπερά φανάρια και τα πυροτεχνήματα. Τα φανάρια πετούν αρκετά ώστε να μοιάζουν με αστέρια, εν τω μεταξύ ο ποταμός κάτω από τη γέφυρα Nawarat θα γεμίσει με πλωτά κρουστά και κεριά. Η ρύθμιση είναι τόσο μυθική όσο και ρομαντική, καθώς οι άνθρωποι γιορτάζουν χαρούμενα την περίεργη ατμόσφαιρα.

Μια θορυβώδης, πολύχρωμη πομπή θα περάσει από την πλατεία της Παλιάς Πόλης, προτού φτάσει στην πύλη Tapae, πέρα ​​από την τάφρο και προς το ποτάμι.

Νέοι Θάις μπαίνουν στον εορτασμό πυροβολώντας πυροτεχνήματα προς όλες τις κατευθύνσεις. η συνεχής φωνή και το χάος είναι ανόμοια με οποιαδήποτε "ασφαλή" οθόνη πυροτεχνημάτων που πιθανότατα έχετε βιώσει στη Δύση.

Δεδομένης της ασταθούς πολιτικής κατάστασης της Ταϊλάνδης και των βομβαρδισμών του παρελθόντος, η αστυνομία κατέστρεψε σημαντικά τα παράνομα πυροτεχνήματα.

Όποιος κι αν είναι ο σκοπός της επίσκεψης σας, το Chiang Mai Hotel είναι μια εξαιρετική επιλογή για την διαμονή σας στη Chiang Mai .

Πού να γιορτάσουμε το Loi Krathong και Yi Peng

Αν και εορτασμοί κάποιου μεγέθους λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη και ακόμη και σε ορισμένα μέρη του Λάος και της Μυανμάρ, το επίκεντρο είναι αναμφισβήτητα η βόρεια πρωτεύουσα του Τσιάνγκ Μάι. Το Τσιάνγκ Μάι φιλοξενεί μεγάλο πληθυσμό ανθρώπων της Lanna. Ευτυχώς, η μετάβαση στο Τσιάνγκ Μάι και επίσης στο Τσιάνγκ Ράι (άλλο δημοφιλές μέρος για να γιορτάσουμε) είναι ευκολότερο από ποτέ.

Στο Τσιάνγκ Μάι, θα κατασκευαστεί μια σκηνή στην κύρια πύλη Tha Phae στην ανατολική πλευρά της Παλιάς Πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης (μόνο στην Ταϊλάνδη). Η πομπή στη συνέχεια περνάει μέσα από την πόλη, έξω από την πύλη, και κάτω από το δρόμο Tha Phae προς τον δήμο Τσιάνγκ Μάι. Ένα πλήθος ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους θα εκτοξεύσουν τα φανάρια τους στον ουρανό, θα ακολουθήσουν την παρέλαση.

Παρόλο που πολλά γλέντια θα γίνουν γύρω από την τάφρο, το καλύτερο μέρος για να δείτε τα πλωτά κρουστά, τα πυροτεχνήματα και τα φανάρια βρίσκεται στη γέφυρα Nawarat πάνω από τον ποταμό Ping. Προσπεράστε τη γέφυρα περπατώντας μέσω της Πύλης Tha Phae και συνεχίζοντας κατ 'ευθείαν κάτω στον κεντρικό δρόμο για 15 λεπτά.

Μετά το φεστιβάλ, σκεφτείτε να ξεφύγετε από την πιο ήσυχη πόλη της Pai , λίγες ώρες βόρεια. Μια άλλη μεγάλη επιλογή είναι να κατευθυνθείτε από το Chiang Mai προς το Koh Phangan . το νησί θα πρέπει να χαλαρώσει μετά το τέλος του φεστιβάλ πλήρους φεγγαριού του Νοεμβρίου.

Όταν είναι ο Loi Krathong;

Τεχνικά, το φεστιβάλ Loi Krathong πραγματοποιείται το βράδυ της πανσέληνος του 12ου σεληνιακού μήνα. Αυτό σημαίνει ότι ο Loi Krathong και ο Yi Peng συμβαίνουν συνήθως τον Νοέμβριο, αλλά οι ημερομηνίες αλλάζουν κάθε χρόνο λόγω της φύσης του ημερολογιακού ημερολογίου.

Το φεστιβάλ τυπικά διαρκεί περίπου τρεις ημέρες, αν και προετοιμασίες και διακοσμήσεις είναι σε ισχύ για μια εβδομάδα ή έτσι πριν.

Εκδηλώσεις στο Chiang Mai

Η κατανομή των εκδηλώσεων στο Τσιάνγκ Μάι για το 2017 έχει ως εξής (οι ημερομηνίες μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς για τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Μπανγκόκ και τη Σουκοτάι):

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 (πανσέληνος)

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Το 2018, η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 22-24 Νοεμβρίου.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για το ταξίδι στην Ασία τον Νοέμβριο .