Οι καλύτεροι χρόνοι για ταξίδια στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη είναι μια χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας αναγνωρισμένη ως προορισμός για τροπικές παραλίες, μεγαλόπρεπα παλάτια, αρχαία ερείπια και βουδιστικούς ναούς . Η Ταϊλάνδη έχει ένα τροπικό κλίμα με μια ξεχωριστή εποχή των μουσώνων, πράγμα που σημαίνει ότι όποια ώρα του χρόνου επισκέπτεστε , θα είναι ζεστό, υγρό και μπορεί να είναι και υγρό. Υπάρχουν τρεις εποχές στην Ταϊλάνδη, οι οποίες μπορούν να περιγραφούν ως εξής: μια δροσερή περίοδος μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου, μια καυτή περίοδος μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου και μια βροχερή (μουσώνη) εποχή μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου.

Η θερμότητα, η υγρασία και οι βροχοπτώσεις ποικίλλουν σημαντικά, ανάλογα με το πού και πότε ταξιδεύετε.

Ο βορράς

Το Τσιάνγκ Μάι και η υπόλοιπη βόρεια περιοχή της Ταϊλάνδης απολαμβάνουν ψυχρότερες, πιο ήπιες καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο. Κατά τη διάρκεια της δροσερής περιόδου, οι μέσες κορυφές βρίσκονται στα χαμηλά 80s (Fahrenheit) και οι μέσες τιμές χαμηλώνουν στη δεκαετία του '60. Οι θερμοκρασίες μπορούν να μειωθούν ακόμη περισσότερο στα βουνά, καθιστώντας τη μοναδική περιοχή στην Ταϊλάνδη, όπου θα χρειαστείτε πάντα ένα εξωτερικό πουλόβερ.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι θερμές θερμοκρασίες σεζόν μπορούν εύκολα να χτυπήσουν τα μέσα της δεκαετίας του '90 ή και περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καιρός δεν δροσίζει πολύ τη νύχτα, αν και οι υψηλότερες ανυψώσεις σε ορισμένες περιοχές το κάνουν πιο ανεκτό από ό, τι στην υπόλοιπη χώρα. Όσον αφορά τον κακό καιρό, η βροχερή εποχή βλέπει λιγότερες βροχές από ό, τι σε άλλες περιοχές της χώρας. Ανεξάρτητα από αυτό, οι καταιγίδες των μουσώνων μπορεί να είναι ακόμα δραματικές και έντονες, ειδικά κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη, που είναι ο πιο ζεστός μήνας του χρόνου.

Ο καλύτερος συνιστώμενος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Βόρειο Ταϊλάνδη είναι μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου, παρόλο που οι ταξιδιώτες πρέπει να θυμούνται ότι πρόκειται για εποχή αιχμής.

Μπανγκόκ και Κεντρική Ταϊλάνδη

Οι τρεις εποχές της Μπανγκόκ έχουν κοινό ένα πράγμα: θερμότητα. Στην πραγματικότητα, η ψυχρότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στη Μπανγκόκ ήταν 50 μοίρες, και αυτό ήταν πάλι το 1951.

Οι δροσερές θερμοκρασίες σεζόν είναι γενικά στη δεκαετία του '70 και του '80, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι τόσο δημοφιλής χρόνος για να επισκεφτείτε.

Κατά τη διάρκεια της καυτής περιόδου, οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν υψηλά επίπεδα στη δεκαετία του '80 και του '90, με μερικές ημέρες στη δεκαετία του '90. Εάν επισκέπτεστε την Μπανγκόκ κατά τη διάρκεια της καυτής περιόδου, βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε δραστηριότητες γύρω από τον καιρό, καθώς η ζέστη δυσκολεύει να περπατήσετε έξω για πολύ καιρό. Για το μεγαλύτερο μέρος της εποχής των βροχών, οι θερμοκρασίες δροσίζονται σε λίγους βαθμούς και οι καταιγίδες διαρκούν μόνο μία ή δύο ώρες πριν περάσουν.

Η τουριστική περίοδος είναι η υψηλότερη από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο για πόλεις όπως η Μπανγκόκ. Δεδομένου ότι ο καιρός δροσίζει δραματικά κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου μέχρι το Φεβρουάριο, προτείνεται να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια αυτών των ψυχρότερων μηνών.

Ο νότος

Ο καιρός στη Νότια Ταϊλάνδη ακολουθεί ένα ελαφρώς διαφορετικό πρότυπο από ό, τι η υπόλοιπη χώρα. Δεν υπάρχει πραγματικά δροσερή εποχή, καθώς οι θερμοκρασίες διαφέρουν μόνο κατά 10 μοίρες μεταξύ των πιο καυτών και πιο κρύων μηνών του έτους. Είναι συνήθως μεταξύ 80 και 90 βαθμών κατά μέσο όρο σε πόλεις όπως το Πουκέτ και την Κεντρική Ακτή του Κόλπου.

Η εποχή των βροχών συμβαίνει σε διαφορετικούς χρόνους στη χερσόνησο, είτε στην ανατολική είτε στη δυτική πλευρά. Εάν βρίσκεστε στη δύση, όπου βρίσκονται οι προορισμοί του Πουκέτ και άλλων προορισμών της ακτής Andaman, η περίοδος βροχών ξεκινά νωρίτερα τον Απρίλιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Εάν βρίσκεστε στην ανατολική πλευρά, όπου ο Koh Samui και οι άλλοι προορισμοί της ακτής του Κόλπου είναι, οι περισσότερες βροχοπτώσεις συμβαίνουν μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου.

Οι τουρίστες συνήθως ταξιδεύουν στη νότια Ταϊλάνδη από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός και ξηρότερος. Για να αποφύγετε το καυτό καιρό και τη μουσώνη εποχή, συνιστάται να ταξιδέψετε κατά τους πιο δημοφιλείς μήνες.