Από το Τσιάνγκ Μάι προς το Τσιάνγκ Ράι

Οδηγίες, πτήσεις και λεωφορεία προς Τσιάνγκ Ράι, Ταϊλάνδη

Η μετάβαση από το Τσιάνγκ Μάι προς το Τσιάνγκ Ράι είναι απλή, αν και ο αυτοκινητόδρομος μεταξύ των δύο βόρειων πόλεων παραμένει συνεχώς απασχολημένος.

Τα λεωφορεία χρειάζονται μεταξύ τριών και τεσσάρων ωρών για την κάλυψη των ορεινών οδών 114 χιλιομέτρων κατά μήκος της εθνικής οδού 118 της Ταϊλάνδης και της εθνικής οδού 1. Εάν μερικές ώρες εκκαθάρισης σε ένα λεωφορείο δεν είναι πολύ ελκυστικές, ιδιωτικό αυτοκίνητο ή νοικιάστε ένα όχημα και οδηγήστε τον εαυτό σας.

Ο κοντινότερος σιδηροδρομικός σταθμός για το Τσιάνγκ Ράι βρίσκεται στο Τσιάνγκ Μάι, οπότε ο σιδηρόδρομος δεν αποτελεί επιλογή . Αντ 'αυτού, αρπάξτε ένα φθηνό λεωφορείο ή μισθώστε έναν ιδιωτικό οδηγό.

Σχετικά με το Chiang Rai

Το Τσιάνγκ Ράι συχνά προσφέρεται ως μικρότερη εναλλακτική λύση για το Τσιάνγκ Μάι, αλλά μην περιμένετε να περιμένετε μια μικρή πόλη στα βουνά. Ως η βορειότερη πόλη της Ταϊλάνδης με οποιαδήποτε oomph - είναι η τελευταία στάση πριν από το Λάος - Chiang Rai είναι απασχολημένος. Όπως και το Τσιάνγκ Μάι, το Τσιάνγκ Ράι μαστίζεται επίσης από τους οδηγούς της κυκλοφορίας και των ευγενών. Οι γεφυροί δρόμοι , ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, αυξάνουν το χρόνο που απαιτείται για να φτάσετε από το Τσιάνγκ Μάι στο Τσιάνγκ Ράι.

Αλλά Chiang Rai έχει σίγουρα τα γούστα της. Το Χρυσό Τρίγωνο όπου η Βιρμανία, η Ταϊλάνδη και το Λάος συναντιούνται είναι μόλις 34 μίλια από το Τσιάνγκ Ράι. Η πόλη απορροφά μέρος της κουλτούρας και της στάσης από τους βόρειους γείτονές της. Η Μπανγκόκ φαίνεται πολύ μακριά.

Από το Τσιάνγκ Μάι προς το Τσιάνγκ Ράι με λεωφορείο

Παραδόξως, τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία γύρω από την Παλιά Πόλη του Τσιάνγκ Μάι δεν ενοχλούν ούτε καν με την κράτηση λεωφορείων προς το Τσιάνγκ Ράι. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι πολύ χαμηλές για να κερδίσουν.

Αντ 'αυτού, απλά πάρτε ένα tuk-tuk στο Arcade Bus Station του Chiang Mai (το βόρειο σταθμό λεωφορείων) και κλείστε το δικό σας εισιτήριο. Τα φθηνότερα εισιτήρια λεωφορείου είναι περίπου 140 μπατ (λιγότερα από 5 δολάρια ΗΠΑ).

Τα λεωφορεία αφήνουν τουλάχιστον κάθε ώρα, μερικές φορές ακόμα πιο συχνά ανάλογα με την κατηγορία λεωφορείων που επιλέγετε. Η πιο δημοφιλής εταιρεία είναι η Greenbus (http: //www.greenbusthailand).

Πάρτε ένα εισιτήριο από το περίπτερο, και στη συνέχεια πλησιάστε στον κατάλληλο μετρητή για να αγοράσετε το εισιτήριό σας μόλις καλείτε τον αριθμό σας. Το προσωπικό όλοι μιλούν αρκετά αγγλικά για να κάνουν τη συναλλαγή γρήγορη και εύκολη. Συνήθως μπορείτε να κάνετε κράτηση την ίδια μέρα που θέλετε να ταξιδέψετε, ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε κράτηση μέσω διαδικτύου ή μία μέρα νωρίτερα κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων διακοπών στην Ταϊλάνδη.

Τα λεωφορεία προς Τσιάνγκ Ράι από το Τσιάνγκ Μάι είναι κλιματιζόμενα και αρκετά άνετα, με στενή εναέρια αποθήκη και χώρο κάτω από το λεωφορείο για μεγαλύτερες αποσκευές. Τα καθίσματα αποδίδονται κατά την κράτηση. βιβλίο μαζί εάν ταξιδεύουν με κάποιον. Τα λεωφορεία πρώτης κατηγορίας έχουν τουαλέτες στο κατάλυμα , αντίθετα, θα κάνετε μια γρήγορη στάση 10 λεπτών για ένα σπάσιμο τουαλέτας στην πορεία. Ανάλογα με την κυκλοφορία στην πόλη και την ώρα που φεύγετε, το λεωφορείο από Chiang Mai προς Chiang Rai διαρκεί 3-4,5 ώρες για να καλύψει τα 114 μίλια.

Φτάνοντας στο Chiang Rai με λεωφορείο

Υπάρχουν δύο σταθμοί λεωφορείων στο Τσιάνγκ Ράι: ο νέος σταθμός που βρίσκεται περίπου πέντε μίλια νότια της πόλης και ο παλιός σταθμός που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης δίπλα στη νύχτα παράξενο. Το λεωφορείο σας θα σταματήσει πρώτα στο νέο σταθμό στο νότο (Terminal 2) πρώτα, αλλά αν δεν θέλετε να προχωρήσετε απευθείας στον περίφημο Λευκό Ναό , μείνετε στο λεωφορείο μέχρι τη δεύτερη στάση στον παλιό σταθμό (Terminal 1) πόλη.

Αν καταλήξετε κατά λάθος στην πρώτη στάση, τα μίνι λεωφορεία και τα κανάλια τραγουδιών (ταξί φορτηγών) κάνουν το ταξίδι 15 λεπτών μεταξύ των δύο σταθμών μόνο για 20 μπατ.

Εάν το ξενοδοχείο σας βρίσκεται στα όρια των πόλεων, μπορείτε εύκολα να περπατήσετε. διαφορετικά, υπάρχουν πάντα πολλοί οδηγοί στο χέρι στο σταθμό. Προσεγγίστε το φιλικό τουριστικό γραφείο πληροφοριών στο σταθμό για οδηγίες στο ξενοδοχείο σας και έναν δωρεάν χάρτη. Ο σταθμός των λεωφορείων είναι μόνο ένας δρόμος στα ανατολικά του περιπέτειου ταξιδιώτη με μπαρ, εστιατόρια και ξενώνες. Κάντε μια συντόμευση μέσω της νύχτας παράξενο για να φτάσετε εκεί.

Να φτάσετε στο Chiang Rai με το Flying

Η πτήση μεταξύ Τσιάνγκ Μάι και Τσιάνγκ Ράι δεν είναι μια πολύ πρακτική επιλογή. Μπορείτε να πετάξετε από άλλες περιοχές της Ταϊλάνδης απευθείας στο Chiang Rai.

Οι πτήσεις της AirAsia, της Nok Air και άλλων αερομεταφορέων του αεροδρομίου Mae Fah Luang-Chiang Rai του Chiang Rai (κωδικός αεροδρομίου: CEI), ωστόσο, σχεδόν όλες οι εσωτερικές πτήσεις περνούν από την Μπανγκόκ.

Το Tiny Kan Air έχει μερικές φορές πτήσεις τσάρτερ από το Τσιάνγκ Μάι προς Τσιάνγκ Ράι, αλλά τα δρομολόγια δεν είναι πάντα αξιόπιστα.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται λίγο λιγότερο από έξι μίλια από την πόλη. Τα ταξί με σταθερό επιτόκιο είναι 200 ​​μπατ από το κέντρο της πόλης.

Οδήγηση στο Chiang Rai τον εαυτό σας

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στο Τσιάνγκ Μάι και να οδηγείτε βορειοανατολικά στον αυτοκινητόδρομο 118, μετά τον αυτοκινητόδρομο 1 προς Τσιάνγκ Ράι, αλλά μην το κάνετε αν δεν ασκηθείτε στην οδήγηση στην Ασία .

Αν και μερικοί ταξιδιώτες κάνουν το ταξίδι με μοτοσικλέτα , μόνο έμπειροι οδηγοί θα πρέπει να γενναίουν την πολυάσχολη λεωφόρο. Η ταχέως εξελισσόμενη αρτηρία είναι αδιάφορη με ορεινές στροφές που συχνά φράσσονται από λεωφορεία και φορτηγά.