Μάθετε τον σωστό τρόπο για να προφέρετε το "Phuket", την επαρχία της Ταϊλάνδης

Ο σωστός τρόπος να πω το όνομα για αυτή την Ταϊλάνδη επαρχία

Μια από τις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης, το Πουκέτ αποτελείται από το μεγάλο νησί του Πουκέτ συν 32 άλλα μικρά νησιά. Αυτά τα νησιά βρίσκονται στη Θάλασσα Ανταμάν από τη δυτική ακτή της Ταϊλάνδης . Με περισσότερες από 30 όμορφες παραλίες για να διαλέξετε, καθώς και έναν ζωντανό τρόπο ζωής, το Phuket είναι ένας προορισμός για όνειρα παραλιών στην παραλία. Αλλά προτού αρχίσετε να συσκευάζετε το μαγιό, το καπέλο σας και τα σαγιονάρες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να προφέρετε σωστά το όνομα αυτής της επαρχίας της Ταϊλάνδης!

Ο σωστός τρόπος να πω Πουκέτ

Μπορεί να ακούγεται σαν βλακεία, αλλά πολλοί άνθρωποι προφέρουν λανθασμένα το Πουκέτ ως "Fuket". Παρόλο που αυτό έχει νόημα, καθώς στα αγγλικά τα γράμματα "p" και "h" το ένα δίπλα στο άλλο κάνουν έναν ήχο "f", αυτό δεν συμβαίνει στη γλώσσα της Ταϊλάνδης - στην Ταϊλάνδη, όταν ένα "p" "h" το "h" είναι σιωπηλό, έτσι απλά προφέρετε το "p." Ως εκ τούτου, Phuket διαβάζεται ως "Poo-ket."

Εκφωνώντας άλλες ταϊλανδέζικες λέξεις

Ο ίδιος κανόνας ισχύει εξ ολοκλήρου, οπότε το Koh Phi Phi (άλλο νησί της Ταϊλάνδης) αποκαλείται "κατούρημα" και όχι "τέλος αμοιβής". Το Koh Pha Ngan (το νησί της Ταϊλάνδης που είναι γνωστό για το πάρτι της σελήνης) είναι προφέρεται "pang gan", όχι "fang gan".

Τι να κάνετε στο Πουκέτ

Τώρα που ξέρετε πώς να το πείτε, μπορεί να θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι στο Πουκέτ. Και αξίζει τον κόπο. Υπάρχουν πολλά περισσότερα για να κάνετε στο νησί Phuket (και τα γύρω από αυτό) απλά να χαλαρώσετε στην άμμο. Από τα ασβεστολιθικά κάθετα βράχια στον κόλπο Phang Nga μέχρι τον γιγάντιο Βούδα στην κορυφή των λόφων Nakkerd μέχρι τη γοητεία της παλιάς πόλης του Πουκέτ, υπάρχει μια μοναδική ομορφιά που θα εξερευνήσετε.

Ο πολιτισμός είναι επίσης κάτι που θα ζήσετε, είτε απολαμβάνετε τη νυχτερινή ζωή είτε παίρνετε ένα καμπαρέ ή τραπέζι.